10.10.2019

Jamaikan yleisurheilu elää murrosvaihetta. Bolt on lopettanut ja maa sai Dohassa historiallisesti neljä mitalia kenttälajeista. Yksi tuli jopa kuulantyönnöstä! Miesten 100 metrillä palkintopallilla ei jamaikalaista nähty. Nokian KrP II elää omaa murrosvaihettaan. Neljä joukkueen polvea kiukuttelee, minkä vuoksi jouduin itsekin jännittämään avausviikonlopun pelit penkin päästä. Yksi polvi oli toisessa pelissä katsomossa ja neljäs polvi huilasi kotona. Osa kiukuttelee muuten vain. Markus ”Lempäälän Lätti” Lätti miettii lopettamista. Sisä-Suomen 4. divisioonan paras maalivahti Ville Niemi huutelee enää joukkueen Whatsapp-ryhmässä. Koskimäen veli Koskimäki oli viime kaudella niin hyvä, että ei tunne tarvetta jatkamiselle. Tältä kantilta mietittynä on ihme, että Jarkko Järvinen jatkaa vielä pelaamista. Viime kauden joukkueen pistepörssin toinen sija (Koskimäen perheen jälkeen) oli Järviseltä uran tehokkain. Nyt jäi se Lätti kehumatta. Vertauskuvassani Lätti on se KrP:n Usain Bolt. Miksi? Hmm… Ei ainakaan nopeuden… Ei pituuden… Ei sen pituuden… Ei, kyse ei ole fyysisistä ominaisuuksista. Molemmat ovat oman joukkueensa tunnelmanluojia! Lätin juttujen puuttuminen joukkueen kopista on sama kuin Boltin hymyn puuttuminen yleisurheilustadionilta. Se tekee siitä tavallista.

Keitä sitten ovat uudet kenttälajiemme pioneerit? Mikäli vielä jatkavat ensimmäisen turnauksen jälkeen, KrP II on jotenkin saanut huijattua riveihinsä kaksi erittäin laadukasta kenttäpelaajaa. Toinen ostettiin joukkueeseen Pohjanmaa-taustansa vuoksi. Siirtomarkkinoilta kantautui huhu Jussi-paitaisesta 1,94 metrisestä maanviljelijästä, jolla on puukkojunkkaritaustaa. Osa näistä huhuista on osoittautunut jonkin verran virheellisiksi, mutta Seinäjoelta Niko on kotoisin.

Kelpo mies hommattiinkin! Ensimmäisessä pelissä Niko Ristilä painoi tehot 2+1. Ja peli oli Kristillisten palloilijoiden tapaan melkoinen ilmestys! Salibandyssa on tapana kokoontua omalle maalille ennen pelin alkua. En tiedä miksi. Kuitenkin tässä vaiheessa joku joukkueesta kysyi, ”Missä Pertsa?”. Ja totta tosiaan. Yksi puuttui! Ei muuta kuin puhelin käteen ja soitto. ”Heräsin juuri.” Tervetuloa 4. divisioonaan.

Pelin alkuminuuteilla katselimme Emilin kanssa vastustajaa ja totesimme, että onneksi saatiin ensimmäiseen peliin tällainen helpompi vastustaja. Sen jälkeen Vatialan hautausmaan entinen työntekijä Riku-Ville Reiman iski Replayn 0-2 johtoon. Ensimmäisen erän lopulla saatiin lohtua toisen uutuushankintamme myötä. Juuso Lari (1+0), jota ensin luulin Juusoksi, sitten Lariksi, kunnes kuulin hänen olevan Juuso, kavensi pelin lukemiin 1-2. Tälläkin miehellä oli ”Make Koskimäki-leima”, joten hankinnassa ei epäröity. En tiedä olisimmeko epäröineet kenenkään hankinnassa, mutta kuitenkin. Olimme myös kuulleet hänen Pirkkala-taustastaan. Näin arvelimme uutuushankintojemme tuovan sopivaa säpinää joukkueeseen, sillä yhdistiväthän nuijasodassakin vuonna 1596 voimansa pohjalaiset ja pirkkalalaiset talonpojat joulukuun taistelussa sotaväkeä vastaan.

Perttu ilmestyi kentälle. Olli Pusa löysi loistavalla syötöllä kentän poikki kaverin vastustajan maalin kulmalta. Ja kuka se siellä! Perttu Mäkelä humautti pelin ensimmäisellä kosketuksellaan pallon suoraan syötöstä maaliin! Elintärkeä kavennus epätoivoisessa tilanteessa. Lukemat 3-5.

Ajassa 27.52 nähtiin KrP II:n peleille tyypillinen tuomarifarssi. Tuomari vihelsi toisesta päästä rangaistuslaukauksen vastustajalle. 4-6. Ajassa 40.25, kun vastustaja karkasi kolmen maalin päähän lukemiin 6-9 vain harva uskoi pistemahdollisuuksiin. Joukkue tarvitsi uskoa. Siihen tarvittiin mies Toijalasta. Tätä harva osasi ennakoida. Olli Pusa astui esiin. Kolmannessa erässä Olli muisti, mitä lajia pelataan ja ryhtyi kuljettamaan palloa mailalla. Mies osoitti lajin helppouden. Palloa pystyy kuljettamaan mielin määrin, kunhan suojaa hyvin (ja painaa yli 90 kiloa ja on yli 190cm pitkä). Suvereeni soolo vastustajan puolelle keppejä pujotellen ja jämäkkä laukaus maaliin. Unelma elää!

Tässä vaiheessa pyydän lukijalta vielä yhtä minuuttia. Aikalisä ajassa 43.38. Maalivahti pois (joka on myös uusi ja otti monia tärkeitä torjuntoja, mutta hänestä lisää myöhemmin). Jani (2+0) maalille. Puhuimme Emilin kanssa vaihtopenkillä, että Jani Vilenius on laitettu maalille vuodesta 1995. Pitäisikö kokeilla jotakin muuta? Hetki keskustelun jälkeen pallo pomppii sinne tänne vastustajan maalin edustalla. Pallo on Jani Vileniuksella! Ja mitä! Jani laittaa pallon verkkoon! Ansaittu tasoitus. Pistejako 9-9.

Päivä alkaa mennä ehtoon puolelle, joten jätän kertomatta toisesta pelistä.

  • Late

3 Jounin vyölaukkua                lopettamista pohtivat pelaajat

2 Jounin vyölaukkua                yleisurheilu ilman Usain Boltia

1 Jounin vyölaukku                  tuomari

3 Jounin tuuletusta                  uutuushankinnat

2 Jounin tuuletusta                  Olli Pusa!

1 Jounin tuuletus                     viereisen kahvilan tummapaahto

Joukkueen pistepörssi

  1. Niko Ristilä                  3+1 = 4
  2. Koskimäki Markus     1+3 = 4
  3. Jani Vilenius                2+1 = 3
  4. Olli Pusa                      1+2 = 3
  5. Juho Lehtonen           1+1 = 2
  6. Perttu Mäkelä            1+0 = 1
  7. Jouni Yli-Korpela        0+1 = 1