04.01.2015

3.-4.1.2015 Kaukajärven Spiral-halli täyttyi Ilves Floorball Cup Loppiaisturnaus 2015:n pelaajista ja katsojista. Stars päätti osallistua Loppiaisturnauksessa itseään vuotta vanhempien D1-jun. tasokkaaseen Kilpasarjaan. Finaalissa Stars teki uskomattoman nousun ja Stars-pelaajat pokkasivat kaulaansa Kulta-mitalit.

Lauantai-aamun avausottelussa Starsin vastustajaksi asettui turnausisäntä Ilves D01. Joukkueet ovat ajan saatossa kohdanneet toisensa lukemattomia kertoja ja pelit ovat käytännössä aina olleet ns. maalin pelejä suuntaan tai toiseen. Tällä kertaa joukkueet eivät saaneet keskinäistä paremmuutta edes ratkaistua, vaan ottelu päättyi 4-4 tasatulokseen.

Seuraava vastustaja oli Koovee D01 Mustat. Stars löi seitsemässä minuutissa tulostaululle 4-0 johtolukemat ja ottelu oli voittajan osalta oikeastaan sillä selvä. Starsille lopulta 9-2 (5-2, 4-0) voitto.

Lauantain viimeisen ottelun vastustaja oli LeKi D01, joka pelaa ainoana joukkueena Pirkanmaalta SSBL:n 2001-s. ikäluokan ylialueellisessa Eliittisarjassa. Stars ei vuotta vanhempia Eliittisarjalaisia kuitenkaan kentällä ylöspäin suostunut katselemaan, vaan haastoi LeKi:n tosissaan ottelun voitosta. Jännittävien vaiheiden jälkeen myös tämä ottelu päättyi lopulta tasatulokseen, 3-3.
Käytännössä Stars kyllä joutui LeKi:läisiä ylöspäin katselemaan, niin valtava oli vuotta vanhempien LeKi:n pelaajien pituusylivoima Stars-pelaajia vastaan.

Alkusarjan päätösottelussa Stars kohtasi sunnuntai-aamuna Koovee D02 Mustat. Kooveen nollakakkoset pelaa Starsin tavoin SSBL:n 2002-s. ikäluokan ylialueellisessa Eliittisarjassa. Tasokkaasta ryhmästä on kyse, kun SSBL Sisä-Suomen alueelta Eliittisarjaan karsi peräti 28 joukkuetta ja Koovee oli yksi neljästä ”paikan auringossa” lunastaneesta joukkueesta.
Stars ei kuitenkaan antanut Kooveen yllättää, vaan nappasi selkeän 9-3 (5-0, 4-3) voiton ja finaalipaikan, kahlaamalla alkusarjan tappioitta läpi.

Starsin finaalivastustajaksi seuloitui Ilves D01, joka Starsin tavoin suoriutui alkusarjasta tappioitta. Avauserän jälkeen Stars oli finaalia jo 0-3 häviöllä, kun pallo ei tuntunut millään uppoavan erinomaisesti torjuneen Ilves-vahdin selän taakse.
Päätöserän 3.minuutilla pallo kuitenkin lopulta löysi tiensä Ilves-maalin yläkulmaan, 1-3 kavennus ylivoimalla. 9 minuuttia ennen loppua Stars tuli maalin päähän, 2-3, mutta välittömästi keskialoituksen jälkeen Ilves meni uudestaan kahden maalin johtoon.

Stars nousi kuitenkin jälleen uudestaan maalin päähän, 3-4, 7 minuuttia ennen täyttä aikaa. Otteluajassa 34:31 Ilves sai rangaistuslaukauksen ja meni taidokkaalla suorituksella 3-5 johtoon. Oliko homma siinä?

Ei ollut. 4 minuuttia ennen loppua Stars tulee ottelussa kolmannen kerran maalin päähän, 4-5. Ja minuuttia myöhemmin Stars tasoittaa pelin 5-5:en ajassa 36:55.

Ajassa 38:27, siis vain 1 min 33 sek ennen täyttä aikaa, Spiralin 1-kentän runsaslukuisesta katsomosta Stars-puolisko räjähtää villiin huutoon, kun Stars siirtyy ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Tilanne 6-5 Starsille, lähes sensaatiomaisen nousun jälkeen.

Lopussa Ilves saa maalivahdin poisottamisen ja takaisin vaihtamisessa esiintyneen sähläyksen seurauksena jäähyn väärästä vaihdosta. Stars viimeistelee finaalin loppulukemat 7-5 (0-3, 7-2) ylivoimalla tyhjään Ilves-maaliin 12 sek ennen loppusummeria, ajassa 39:48.

Vaikka jotain on joskus ennenkin voitettu, niin tämä Kulta-mitali maistui aivan erityisen hyvältä. Näin ainakin Stars-pelaajien tuuletuksesta finaalin loppusummerin soimisen jälkeen olisi voinut päätellä…

Kiitokset Ilvekselle, etenkin Maestro Jukka Leppäselle, hyvin sujuneista turnausjärjestelyistä. Onnittelut myös Ilvekselle hopea-mitaleista ja LeKi:lle pronssista.