21.11.2015

Huikean trillerin jälkeen D02 Stars lunasti paikan myös vuotta vanhempien, C2-jun. ylialueelliseen Eliittisarjaan.

LA 21.11. Kaukajärven Spiralilla karsittiin Sisä-Suomen kahdesta viimeisestä paikasta C2-jun. ylialueelliseen Eliittisarjaan. Mikäli Stars paikan myös C2-Eliittiin halusi saada, piti sen voittaa vielä kaksi karsintaottelua lisää.

Starsin C2-jun. Eliittisarjakarsinnan II-vaiheen avausvastustaja oli niin ikään nollakakkos-joukkue, Steelers Musta Hämeenlinnasta. Avauserä pelattiin vielä tasatahtiin, 2-2, mutta sekä 2. että 3.erän Stars voitti 6-0. Ottelu päättyi 14-2 eli 12 maalin eron keskeytykseen 2 sek ennen täyttä aikaa.

Lopullisesti Starsin mahdollisen C2-jun. Eliittisarja-paikan kohtalo tultaisiin näin ollen ratkaisemaan ottelussa Ilvestä vastaan. Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat vuosien saatossa olleet lähes aina ns. maalin pelejä, eikä tämäkään kohtaaminen tuottanut lopulta siltä osin poikkeusta.

Avauserä tasattiin maalien osalta 1-1 ja toisessa erässä ainoan osuman teki Stars. Kolmanteen erään lähdettiin siis Starsin 2-1 johdossa. Päätöserässä Stars siirtyi 9 min ennen varsinaisen peliajan päättymistä 3-1 johtoon ja haki senkin jälkeen raivoisasti lisäosumia ja lopullista ratkaisua ottelulle.

Ilves kehitti kuitenkin loppuun vielä aivan huikean kirin ja nousi kahden maalin takaa tasoihin 1 min 33 sek ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Moni saattoi tuossa kohtaa enteillä jo jatkoaikaakin, mutta Stars iski vielä kertaalleen. Digitaalit pysähtyivät aikaan 44:17, kun Stars siirtyi 4-3 johtoon. Tuo viimeisen minuutin osuma riitti lopulta myös tämän trillerimäisen karsintaottelun voittoon.

Upea matsi ja tietyllä tapaa säälikin, että toisen hienosti pelanneista joukkueista piti ottelusta poistua häviäjänä. Tällä kertaa oli kuitenkin Starsin vuoro tuulettaa voittoa, kun edellisellä kerralla vastaavanlaisessa saumassa tuuletti Starsia vastaan puolestaan Ilves.

FBC Dux – SBT PaPo 5-4
Koovee Mustat – FBC Dux 0-3

Steelers D02 Musta – Nokian KrP Stars 2-14
Ilves – Nokian KrP Stars 3-4

A- ja B-lohkon 1.sijoittuneet joukkueet (Happee ja LeKi) pääsivät suoraan ylialueelliseen Eliittisarjaan.
Eliittisarjakarsinnan II-vaiheen kautta paikan ylialueelliseen Eliittisarjaan lunastivat FBC Dux ja Nokian KrP Stars.