30.01.2010

Tunnelmaa riitti jäähallissa—Classic vei kuitenkin pisteet

• Seppo Auvinen

Olosuhteet olivat tosi upeat—pelattaisiin useammin näitä pelejä täällä

Miesten Salibandyliigassa tehtiin nokialaista historiaa perjantai-iltana, kun Nokian Krp ja Classic kohtasivat historian ensimmäisessä liigaottelussa Nokialla. Jäähallissa oli lämmintä 20 astetta ja välillä katsomossa vielä enemmän. Tunnelmaa löytyi lähes 1000 katsojan toimesta. Itse ottelussa Classic oli parempi maalein 4-7 (2-1, 1-3, 1-3). Tappion myötä KrP putosi pudotuspeliviivan alle, kun TPS sai perjantaina kaksi pistettä 3.1. pelatusta SSV-ottelusta , SSV:n peluuttaessa edustuskelvotonta pelaajaa.

­­

–Lopuilla viidellä ottelulla onkin sitten enemmän painoarvoa, sillä pisteitä ei parane menettää. Perjantain ottelussa avauserä oli Classicin ja Järvisen Pasi maalissa piti meitä pystyssä. Olosuhteet olivat mahtavat, kävin torstaina hallissa ja silloin jo totesin kaiken olevan hyvin. Toivottavasti jatkossakin saisimme pelata täällä otteluita, toteaa KrP:n päävalmentaja Mika Myllyniemi.

Avauserä oli hiukan tunnustelua niin pelialustaan kuin muutenkin peliin. Kumpikin joukkue pyrki välttämään virheitä ja ensimmäinen todellinen maalipaikka saatiin vasta kuudennella minuutilla. Silloin ottelun lopulliseksi sankariksi noussut Classicin Mika Savolainen laukoi helpohkosti pallon maaliin ”siniviivan” tuntumasta. Mika teki loppujen lopuksi ottelussa hattutempun, joka oli puolustajalle harvinaista herkkua, sillä aiemmin on tullut ainoastaan yksi.

KrP nousi avauserässä vielä tasoihin ja johtoonkin. Tuota johtoa se kasvatti maalilla toisen erän alussa, kun Henri Johansson laukoi kauden 29. maalinsa. Classic tuli vielä rytinällä tasoihin ja erän puolessa välissä meni 3-4-johtoon.

–Toinen erä oli kokonaisuudessaan meidän, mutta päästettiin kaveri kahden maalin takaa rinnalle ja ohi. Tehtiin pari virhettä ja peli olikin 3-4. Mutta onneksi saimme kolmannen erän alkuun tasoituksen ja kaikki näytti hyvältä.

Jarkko Lakasen tasoitettua kolmannen erän alussa, iski Classic nopeasti 4-5-johdon. Classic hallitsi kolmatta erää ja ansaitsi voittonsa.

–Nyt meillä riitti koko pelin kärsivällisyys, vaikka olimmekin jopa kahden maalin tappioasemassa. Aiemmin se ei ole tahtonut riittää. Uskoimme omaan tekemiseen. Tärkeät pisteet, toteaa Classicin päävalmentaja Pasi Peltola.

Nokian Krp pelasi tammikuussa kuusi ottelua ja vain kerran tuli voitto. Nyt on jäljellä viisi ottelua ja pudotuspelipaikka ei ole enää omista otteista kiinni. Jo ylihuomenna keskiviikkona on KrP:lla mahdollisuus helpottaa tilannetta, kun Tampere Areenalle saapuu AC Haki. Sen jälkeen on vieraissa 13. helmikuuta SSV, kotona ERä 15., 19. SPV kotona ja viimeinen runkosarjan ottelu 26. helmikuuta Kooveetä vastaan. Tuolloin viimeistään tiedetään lähteekö KrP kesälomalle vai jatkuuko ottelut.