03.12.2012

Puhtaalla pelillä ylemmän loppusarjan aloittanut KrP:n C2-98 sai terveellisen muistutuksen kotiturnauksessa Rahossa sunnuntaina. Ensimäisessä ottelussa KrP jäi täysin sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvan Pöytyän Urheilijoiden jalkoihin maalein 6–1. Kahdessa jälkimmäisessä pelissä otteet kohenivat juuri sen verran, että LFT kaatui niukasti 4–3 ja Tepsi hiukan selvemmin numeroin 11–3.

Päivän avauspelissä KrP:n tavoitteena oli jatkaa edellisessä turnauksessa esitettyä peliä, jolla oli kaatunut Koovee. Merkit heti ensimmäisiltä minuuteilta osoittivat, että samaa virettä ei löydetty. Puolentoista minuutin kohdalla saatua ylivoimaa ehdittiin pelata kahdeksan sekuntia, kun pallo menetettiin keskiviivalla ja tuloksena oli rangaistuslaukaus vastustajalle. Ylivoimalla haparointi jatkui myös toisessa erässä, jolloin vastustaja siirtyi alivoimalla jo 4–0 johtoon.

Tällä välillä KrP oli saanut peräti kolme rangaistusta. Tuomarilinja oli molemmille joukkueille tasapuolinen, mutta vain toisen joukkueen peli meni pikkutarkasta viheltämisestä sekaisin. Siinä missä Pöytyä liikutti palloa nopeasti ja viimeisteli jäätävästi, KrP menetti täysin pelirohkeutensa ja itseluottamuksensa.

Tuskastuminen omaan peliin näkyi ennen kaikkea syöttöpelissä. Helppojen pelin avausten sijaan joukkue roiski palloa ilman minkäänlaista osoitetta. Silloin harvoin kun syöttö saatiin omille, pallo pomppi pelaajien lavasta suoraan vastustajalle. Kolmen erän taaperruksen jälkeen ottelu päättyi numeroihin 1–6.

KrP:n ainoa onnistuja maalivahti Riku Mattila. Pöytyältä loisti peräti neljä maalia viimeistellyt Tommi Raatikainen, mutta koko joukkue vaikutti hyvin vahvalta ja ansaitsi voittonsa.

Toisessa ottelussa vastuun asettunut LFT siirtyi johtoon jo puolentoista minuutin kohdalla, joten ennakkomerkit eivät olleet taaskaan hyvät. Samuli Vornanen tasoitti kuitenkin pelin jo seuraavassa vaihdossa, ja ensimmäiselle erätauolle KrP pääsi 2–1 johdossa.

Toisessa erässä LFT nousi tasoihin, ja KrP:n peli oli edelleenkin hermostunutta. Erityisesti hyökkäykseen lähdöt tuottivat alituisesti vaikeuksia. Kolmanteen erään KrP teki kokoonpanoon muutoksia. Tämä toikin alakerran pelaamiseen toivottua varmuutta, ja KrP siirtyi kertaalleen taas johtoon. Erän puoliväliin mennessä LFT kuitenkin tasoitti ja meni vielä 4–3 johtoon.

C2:n kunniaksi on sanottava, että koko kauden aikana joukkue ei ole suostunut häviämään tiukkojen pelejä. Niinpä joukkue tuli jälleen tasoihin heti LFT:n johtomaalin jälkeen, kun Jiri Vilen pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin. Puolitoista minuuttia ennen loppua Samuli Vornanen räväytti vielä voittomaalin, ja otteli kirjattiin KrP:lle maalein 5–4.

Pitkän päivän viimeisessä ottelussa vastaan asettui Turun Palloseuran kakkosjoukkue. Tepsi oli voittanut aiemmissa peleissä vain Nakkilan NTK:n, joten KrP:n piti lähteä otteluun ennakkosuosikkina. Aiemmissa otteluissa osoitettu päivän kunto ei ollut kuitenkaan juurikaan kohentunut. Niinpä Tepsi piti pelin etenkin alussa tasaisena.

Suurin ero joukkueiden välillä oli viimeistelytaidossa. Tepsi pyöritti peliä ajoittain vahvasti, mutta ei onnistunut juurikaan viimeistelyssä. Sen sijaan KrP kävi tekaisemassa maalit miltei jokaisesta tekopaikasta.

KrP:n kannalta parasta pelissä oli ylivoimapeli, johon saatiin ensimmäistä kertaa juonikkuutta ja vaihtelevuutta. Tämän tuloksena joukkue käytti neljästä ylivoimasta kaksi hyväkseen. Ottelu päättyi lopulta KrP:n selvään 11–3 voittoon.

Tulos ei silti aiheuttanut suurta riemua, sillä tämän turnauksen otteilla KrP ei kauan keiku lohkon kärjessä yhdessä tasapisteissä olevien Pöytyän ja Kooveen kanssa. Onneksi seuraava turnaus on edessä vasta vuodenvaihteen jälkeen, ja huomio voidaan keskittää harjoitteluun.

Joukkueen puolesta suuret kiitokset kotiturnauksen toimitsijoille: Tarulle, Outille, Jarkolle, Mikolle ja Karille!