27.08.2013

KrP:n C-pojat hakivat tulevaa kautta varten kokemusta SM-karsinnoista Seinäjoelta. Tuloksena olivat selkeät tappiot SPV:lle, Indiansille, HePalle ja HU-46:lle. Joukkueen peli-ilme antoi silti jo lupauksia paremmasta.

Vasta elokuun alussa harjoittelun aloittanut joukkue joutui SM-karsintoihin vielä pahasti puolikuntoisena ja vajaalukuisena. Viisi viime kauden runkopelaajaa oli eri syistä poissa ringistä. Onneksi joukkueeseen oli saatu kesän aikana täydennystä Ylöjärveltä. Seinäjoelle lähti yhdentoista kenttäpelaajan ja yhden maalivahdin joukko hakemaan lähinnä pelituntumaa. Samalla uudet pelaajat saivat tilaisuuden ajaa itseään sisään joukkueeseen sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Tätä taustaa vasten oli yllättävää, että SPV:tä vastaan ottelu pysyi pitkään tasaisena. Ensimmäinen erä jopa kirjattiin KrP:lle 1-0, kun Olli-Pekka Laakkonen ohjasi Patrik Mäkelän laukauksen kauniisti verkkoon. SPV jäi erässöä maaleitta, kiitos upeasti torjuneen Riku Mattilan.

Toisessa erässä kävi selväksi, että SPV hyökkää ja KrP puolustaa. Harjoittelun vähäisyys tiivistyi siinä, kun KRP sai ylivoiman, maalin tekivätkin isännät. Erä SPV:lle 0-3.

Päätöserässä KrP:n puolustustahto oli yhä rautaa. Riku Mattila jatkoi maalissa erinomaisia otteita. Lähinnä oman pään avauksissa tehtyjen virheiden ansiosta SPV pääsi lisäämään johtoaan tasaisesti. Ottelu päättyi lopulta 1-9 numeroihin.

Lauantain toisessa ottelussa kohdattu Westend Indians vyöryi päälle vielä kovemmalla voimalla kuin SPV. KrP ei silti taipunut helposti. Pakin paikalle siirretty Eero Heikkilä oli tässä, kuten muissakin otteluissa, joukkueen taistelun ruumiillistuma. Nopeat ja taitavat Intiaanit pyörittivät silti peliä miten tahtoivat. Yksipuolisen, mutta viihdyttävän pelin jälkeen taululla olivat tylyt 9-0 numerot espoolaisille.

Sunnuntain aamuottelu orimattilalaista Heinämaan Palloa vastaan tuli liian äkkiä. Edellisen päivän pelit painoivat selvästi jaloissa, ja ensimmäinen takaiskumaali koettiin jo pelin ensimmäisessä vaihdossa. Otteet piristyivät hetkeksi, kun Tuomas Töyrylä pisti Joona Joutsimäen hankkiman rangaistuslaukauksen HePan verkkoon. Mitään nousua tästä ei seurannut. Tahmeasti liikkunut KrP tarjosi vastustajalle tilaisuuden harjoitella maalintekoa. Vajaa neljä minuuttia ennen ottelun päättymistä KrP oli tyrmätty keskeytyskuntoon numeroin 13-1.

Turnauksen viimeisessä ottelussa kohdattiin toinen päijäthämäläisjoukkue, Hollolan Urheilijat. HU-46 oli sekin hävinnyt kaikki edelliset pelinsä, mutta huomattavasti tiukemmin numeroin. Vastuksen keveneminen näkyi siinä, että nyt KrP pystyi ensimmäisen kerran haastamaan vastustajaa hyökkäysalueella. Myös puolustus toimi ensimmäisessä erässä niin hyvin, että HU-46 pääsi maalaamaan vain kertaalleen.

Toisessa erässä HePa heilutti verkkoa vielä kerran ennen kuin Tumppi Töyrylä nosti kahdella nopealla maalilla KrP:n tasoihin. Heti seuraavassa vaihdossa epäonni puuttui peliin, kun HePan puolustajan keskiviivan takaa heittämä roikkupallo lirui omista pelaajista maaliin. Toisen erän lopussa ja kolmannen erän alussa HePan miltei jokainen hyökkäys päättyi maaliin. HePan kymmenennen maalin jälkeen Tumppi kävi täydentämässä hattutemppunsa, ja ottelu päättyi lukemiin 3-10.

Tappioihin päättynyt SM-karsintaturnaus osoitti joukkueelle, mihin toiset joukkueet ovat kovalla harjoittelulla päässeet. Etumatka muihin on nyt pitkä, mutta harjoittelulla tilanne voi vielä muuttua. Jos intoa riittää, tulokset alkavat näkyä jo syksyn mittaan.