04.11.2014

KrP:n B-pojat raivasivat tiensä ylialueelliseen eliittisarjaan. Ratkaisevassa karsintapelissä kaatui Pirkkalan Pirkat puhtaasti numeroin 6–0.

Alkusarjan päätyttyä tappioon Ilvestä vastaan KrP aloitti heti valmistautumisen eliittisarjan karsintaa varten. Tätä varten Näädät ottivat edellisellä viikolla mittaa SM-sarjassa pelaavasta Kooveesta. Kovatempoinen ottelu päättyi 3–1 tappioon, mutta KrP:n esitys oli kaikin puolin lupaava. Luottamusta lisäsi se, että joukkue saisi karsintapeliin vahvistuksiksi maalivahti Joona Tiitisen ja hyökkääjät Samuli Segermanin ja Toni Rantalan A-junioreista sekä Eetu Järvisen, Anton Rothin ja Toni Jaakkolan C-pojista.

Arki-iltaan siirretty karsintapeli Pirkkalan Pirkkoja alkoi hyvin hermostuneesti. Kumpikin joukkue varoi virheitä ja vartioi pelin keskustaa. Avauserän viimeisellä kolmanneksella PirPi pääsi ylivoimalle. Pakkopeli tuotti pari vaarallista laukausta, jotka Joona Tiitinen kuitenkin torjui varmasti. Erätauolle mentiin pyöreissä 0–0 lukemissa.

Toiseen erään KrP teki pieniä muutoksia kolmoskenttään. Toni Jaakkola siirtyi sentterin paikalta Pekka Kukkulan tilalle puolustajaksi. Samalla Toni Rantala tuli laidalta keskelle, ja uutena miehenä ketjuun nousi Anton Roth. Muutosten ansiosta tai siitä riippumatta kolmonen ja ykkösketju ottivat toisessa erässä pelin haltuunsa.

Parin puolittaisen tekopaikan jälkeen Samuli Segerman murtautui keskeltä läpi ja tarjoili Toni Rantalalle keskelle avopaikan, josta tämä saattoi siirtää pallon miltei tyhjään maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Segerman ja Roth karvasivat pallon vastustajalta keskiviivalla ja karkasivat 2–1 hyökkäykseen. Seger hoiti jälleen tarjoilun, ja Anton siirsi pelivälineen takakulmalta maaliin.

Pari minuuttia myöhemmin Tuomas Töyrylä onnistui karvauksessa ja punnersi itsensä väkisin maalintekoon. Ottelun edetessä paine Pirkkojen päässä kasvoi. Tämä jätti Näätien pallollisille pelaajille tilaa. Otto Kuparinen käytti takalinjoille jääneen tilan hyväksi ja päätti kuljetuksensa onnistuneeseen kaukolaukaukseen. Toisen erätauon alkaessa KrP johti peliä jo 4–0.

Mikäli Pirkat elätteli vielä kolmannen erän alussa toiveita noususta, Segerman-Roth -kaksikko sammutti nämä haaveet jo vajaan minuutin kuluttua.

Tämän jälkeen ottelun tempo ja taso laskivat selvästi. KrP otti erässä yhden jäähyn ja Pirkat peräti kolme. Molempien joukkueiden ylivoimapeli oli haparoivaa ja ponnetonta, kunnes Samuli Segerman päätti lopulta tehdä yhden maalin ihan itse. Segerin tehopisteet ottelussa olivat komeat (1+3). Tämän maittavista syötöistä nauttineista ketjukavereista Anton Roth merkkautti tehot (2+0) ja Toni Rantala (1+0).

Ottelun onnistujiin kuului myös maalivahti Joona Tiitinen, joka piti pelin tasoissa tahmeassa ensimmäisessä erässä, Pelin edetessä Joonan työt vähenivät, mutta tämä hoiti harvahkot tilanteet vakuuttavasti. Nollapeli on aina nollapeli!

Tehokkaan kolmoskentän lisäksi myös ykköskenttä (Väinölä-Heinola-Töyrylä, taustallaan pakkipari Pihlava-Heikkilä) hallitsi tilanteista aina kentällä ollessaan. Erityisesti Juho Väinölä rouhi tehokkaasti ja hankki joukkueelleen sekä ylivoimia että lukuisia vapaalyöntejä. Ketjun pelin kääntöpuolena oli jo tutuksi tullut tehottomuus. Helppojen syöttöjen ja pallon kierrättämisen sijasta peliväline vietiin vapaaehtoisesti kulmiin, joista ratkaisut harvoin syntyvät.

Kakkoskenttä (Kalenius-Räntilä-Heikkinen) puolusti tiiviisti, mutta ei ollut aivan terävimmillään hyökkäyspäässä. Ketjun pelin rakentelu jäi lähinnä pakkipari Laakkonen-Kuparinen huoleksi.

Karsintapelin voiton myötä KrP:n B-poikien ottelut jatkuvat Eliittisarjassa. Lohkon koostumus ja otteluohjelma selvinnevät marraskuun puolivälin tienoilla.