05.11.2014

Nokian KrP kohtasi keskiviikkoillan kotiottelussaan paikallisvastustaja Classicin. Ottelu päättyi Classicin vahvan viimeisen erän jälkeen vieraiden 11 – 5 voittoon.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ensimmäisten maalipaikkojen siunaantuessa vierasjoukkueelle. Classicin kakkosketju onnistuu maalinteossa ajassa 01:48 Vänttisen maalatessa Savolaisen syötöstä. Tämän jälkeen nähdään muutama hyvä paikka molemmissa päissä ja ajassa 3:39 Ossi Ojala huudattaa kotiyleisöä. Syötön tarjoili Rene Andersson. Peli jatkuu erittäin vauhdikkaana ja molemmissa päissä nähdään jälleen muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Erän edetessä vierasjoukkue ottaa pelivälineen yhä enemmän haltuunsa, mutta Näätien tiivis puolustus ei päästä Classicia todellisiin huippupaikkoihin. Erän puolivälin jälkeen Näädät toheloivat vieraille muutaman huipputontin, mutta tuurilla ja loistavalla maalivahtipelillä näistä selvitään. Ja kun kaverille ei maistu, niin kotijoukkue iskee. Antti Naskali sohii maalin edestä 2 -1 johtomaalin Johannes Jokisen esityöstä.

Ajassa 19:38 nähdään Näätien kolmas maali, tällä kertaa ylivoimalla Jokisen upean kisuttelun tuloksena. Maali syntyi Niko Juholan istuessa hieman heppoisesti vihellettyä kakkosta. Erän loppupuolella Näädät pääsivät paremmin pelin päälle ja vierasjoukkue ei päässyt erän loppua kohden huipputonteille. Erätauolle siirryttiin siis Näätien 3 -1 johdossa.

Toisessa erässä peli jatkuu yhtä vauhdikkaana. Milan Garcar nousee laidasta ja tarjoilee, mutta Elmo Luoto ei saa palloa maaliin asti. Hetkeä myöhemmin Classic pääsee ylivoimalle ja hetken pyörittelyn jälkeen Vänttinen lataa kavennuksen ajassa 25:47. Heti seuraavassa vaihdossa vieraat tulevat jo tasoihin terävän vastahyökkäyksen päätteeksi. Tämän jälkeen peli hieman rauhoittuu. Kesken suvantovaiheen Henri Johansson napauttaa tarkalla laukauksella pallon etunurkkaan ja Näädät jälleen johtoon. Classic pääsee kuitenkin pian tämän jälkeen jälleen ylivoimalle ja yllätys, yllätys Vänttinen tasoittaa pelin illan kolmannella osumallaan.

Tämän jälkeen nähdään pienimuotoinen tuomarishow ja Näädät joutuvat kahden peräkkäin otetun jäähyn myötä kahden miehen alivoimalle. Classic hyödyntää tilanteen ja napauttaa johtomaalin kahden miehen ylivoimalla. Näädät kestävät toisen jäähyn kuitenkin miehekkäästi. Erän lopussa Näädät saavat hyvän pyörityksen aikaiseksi. Classic joutuu muutamankin kerran rikkomaan puolustuspäässä, mutta ilmeisesti tuomarikaksikko oli ehtinyt laittaa pillit jo taskuun erätaukoa varten, ja vierasjoukkue säästyi jäähyltä. Toiselle erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 5 -4 johdossa.

Kolmas erä ehtii vanheta vain reilut kolme minuuttia kun Jussi Piha vie vanhanaikaisella vierasjoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen Classic pyrkii pitämään palloa ja juoksuttamaan Näätiä pallottomana. Ennen erän puoliväliä Classic pääsi jälleen ylivoimalle ja tällä kertaa Salo napauttaa pallon pömpeliin. Minuuttia myöhemmin Ilkka Mäkipää vie vieraat neljän maalin johtoon ja Näädät ottavat aikalisän. Seuraava vaihto onkin Näätien pyöritystä, joka päättyy Tommi Merton tekemään maaliin. Pallon maalille toimitti Milan Garcar. Seuraavien vaihtojen aikana Näädät esittävät pirteää tekemistä, mutta kavennus antaa odottaa itseään. Kesken painostuksen Classic käy napauttamassa 9 – 5 maalin. Kotijoukkue pääsee heti perään ylivoimalle. Palloa ei kuitenkaan saada toimitettua maalille asti ja Vänttinen pääsee katkaisemaan pyörityksen ja siirtämään pallon tyhjään nuottaan Näätien hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.

Viimeiset minuutit ovat lähinnä kosmetiikkaa. KrP ottaa vielä jäähyn minuutti ennen loppua. Myös vieraiden Janne Lamminen pääsee seuraamaan 11 – 5 maalia jäähyaition puolelta. Nämä jäävät myös loppulukemiksi ja näin Näätälauma kärsii toisen perättäisen tappionsa salibandyliigassa.

KrP:n peli oli kaksijakoinen; ensimmäiset puolitoista erää Näädät pelasivat hyvin yksittäisiä nukahduksia lukuun ottamatta. Viimeiset 30 minuuttia Classic oli selkeästi niskan päällä ja viimeisessä erässä vieraat karkasivat lopullisesti. Kotijoukkueen onnistujiin voi laskea entistä seuraansa vastaan kovalla sykkeellä raataneen Ossi Ojalan, sekä puolustajan paikalta muutamia teräviä nousuja esittäneen Rene Anderssonin. Vieraiden parhaimmistoa oli vanha kehäkettu Lassi Vänttinen.

Näädät jatkavat pelejään tiiviissä tahdissa, sillä jo lauantaina on edessä vieraspeli hallitsevaa mestaria Happeeta vastaan.