07.12.2014

KrP:n B-juniorit avasivat voittotilinsä ennätystasaisessa eliittisarjassa, kun Happee kaatui Itsenäisyyspäivänä Iittalassa numeroin 4–3. Päivän avausottelussa KrP taipui tiukan taistelun jälkeen Steelersille maalein 3–2.

KrP:n Itsenäisyyspäivän turnaus Iittalassa alkoi komeasti Maamme -laululla. Juhlalliset puitteet eivät sekoittaneet Näätien päitä, sillä joukkue puolusti ja hyökkäsi keskittyneesti heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Kun maalivahti Joonas Lahtiperä otti alkupuolella muutaman tärkeän torjunnan, avausmaali syntyi hiukan ennen erän puoliväliä Steelersin päähän. Pirteästi pelanneen kolmosketjun pakki Mika Haapanen löysi mainiolla poikittaisavauksella Patrik Mäkelän, joka jatkoi maalin edustalle Toni Rantalalle, joka nosti pallon hallitusti verkkoon.

Takaiskun jälkeen Steelers otti pelissä kuskin paikan. Vaikka pallo liikkui liukkaasti, maalin edustalle ei hämeenlinnalaisilla ollut juurikaan asiaa. Kaukovedoista ainakin kolme kilahti tolppaan, mutta itsevarmasti pelannut Nalle Lahtiperä piti maalinsa puhtaana aina toisen erän loppuun saakka.

Kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa Steelers punnersi väkisin tasoihin. KrP:n urakka vaikeutui, kun joukkue otti päätöserässä erässä peräti neljä rangaistusta. Ensimmäisen jäähyn aikana Steelers siirtyi 2–1 johtoon, mutta toinen alivoima selvitettiin ilman takaiskua.

Pian tämän jälkeen Näädät pääsivät hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Maltillinen pakkopeli ehti pyöriä 40 sekuntia ennen kuin ykkösylivoimakentällisen patenttiratkaisu toimi: Maalin takana toimistoaan pitänyt Juho Väinölä löysi Anssi Kaleniuksen vetosektorilta, ja Anssi pamautti suoraan syötöstä pelin tasoihin.

2,5 minuuttia ennen loppua KrP otti jäähyn kiinnipitämisestä. Steelers ei jättänyt ratkaisumahdollisuuttaan käyttämättä ja siirtyi vastaansanomattomasti 3–2 johtoon. Näädät hakivat tasoitusta, mutta viimeisellä minuutilla hieman kevyesti vihelletty rangaistus hyydytti toiveet tasoituksesta.

Ottelun lopputulos oli karvas tappio, mutta joukkueen peliesitys oli ilahduttava. Tasakentällisin kumpikin joukkue onnistui maalinteossa vain kerran, mikä kertoo onnistuneesta joukkuepuolustuksesta ja erinomaisesti maalivahtipelistä. Joonas Lahtiperä osoitti, että joukkueen maalivahtiosasto on eliittisarjan tasoa.

Otto Kuparinen 2 min.

Toisessa ottelussa KrP lunasti valmentaja Pekka Hurstin lupauksen siitä, että niukalle peliajalle jääneille tarjotaan kauden mittaan näyttöpaikkoja. Tämän suunnitelman mukaan Joni Rantala nostettiin ykkösketjuun ja Samuel Oikarainen kolmoseen. Puolustajista tositoimiin pääsivät Mirko DeBonis, Santeri Salomaa ja Ville Vahila.

Edellisessä ottelussaan FoSun peitonnut Happee Moose lähti peliin hyvin passiivisella karvauksella, mikä laski ottelun tempoa. Tunnustelevan alun jälkeen Tuomas Töyrylä otti tahtipuikon käsiinsä ja pamautti ensimmäisessä erässä kaksi komeaa maalia. Syöttöpisteet kirjattiin Tatu Heinolalle ja Joni Rantalalle.

Toisessa erässä Happee nosti karvaustaan, mikä hankaloitti Näätien hyökkäyksiin lähtöä. Jere Tomukorpi KrP:n maalilla joutui venymään useaan huipputorjuntaan, kunnes Tumppi Töyrylä täydensi hattutemppunsa ottelun puolivälissä.

Pian tämän jälkeen KrP joutui alivoimalle, ja Happee pääsi kaventamaan numerot 3–1:een. Happee sai kavennuksesta lisää energiaa, ja se nousi toisessa erässä jo maalin päähän.

Yritteliäästi pelannut Eetu Keskinen hankki erän loppupuolella Happeelle jäähyn. Ylivoimalla ratkaisijaksi nousi jälleen Anssi Kalenius, jolle maalipaikan järjesti Arttu Pihlava. Kolmanteen erään lähdettiin KrP:n kahden maalin johdossa.

Päätöserässä Hirviteatteri otti pelissä pääosan ja sysäsi Näädät katsojiksi. KrP ttiivisti miehitystä kahteen kentälliseen ja otti vakiomiehet Juho Väinölän ja Otto Kuparisen viltistä pelaavaan kokoonpanoon.

Jere Tomukorven johdolla käyty puolustustaistelu toimi ottelun viimeiselle kolmelle minuutille saakka. Pienen puolustussekoilun jälkeen KrP ei onnistunut purkamaan palloa omalta maalilta, ja Happee kiri taas yhden maalin päähän.

Viime hetket Happee haki tasoitusta kuudella viittä vastaan, mutta todellisilta vaaran paikoilta vältyttiin. Näin ollen tuloksena oli makea 4–3 voitto maineikkaasta jyväskyläläisseurasta.

Tuomas Töyrylä 3+0

Tatu Heinola 0+2

Joni Rantala 0+1

Arttu Pihlava 0+1

KrP:n B-poikien seuraavat ottelut ovat vuorossa vasta 18. tammikuuta ensi vuoden puolella. Silloin Ylöjärvellä vastaan asettuvat Porin Karhut ja SBS Rupu Huittisista.