03.12.2014

Nokian KrP kohtasi keskiviikkoillan kotiottelussaan Westend Indiansin. Kaksi ja puoli erää tasaisissa merkeissä edennyt ottelu ratkesi kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla Näätien kylmänviileään viimeistelyyn ja uhrautuvaan puolustamiseen.

Ensimmäinen erä lähtee liikkeelle todella vauhdikkaasti. Paikkoja siunaantuu molemmille joukkueelle ripeään tahtiin. Näädät olivat ensimmäisen 13 minuutin ajan maalipaikoissaan tehokkaampia; ensimmäiset kolme maalia merkitäänkin kotijoukkueelle. Indians saa aikaiseksi yhden maalin kotijoukkueen pallonmenetyksen seurauksena. Kokonaisuutena erä oli vauhdikasta peliä eikä kumpikaan joukkue varsinaisesti loistanut puolustuspelissään. Näädät peittivät kuitenkin vieraiden laukauksia uhrautuvasti ja lopusta huolehti kotijoukkueen maalilla debytoinut Pekka Nieminen. Ensimmäiselle erätauolle mennään Näätien 3 – 1 johdossa. KrP:n maalit menivät Rene Anderssonille, Tommi Mertolle ja Domokos Raczille.

Toinen erä jatkuu yhtä vauhdikkaana. Inkkarit pyrkivät pysymään pallossa ja pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä. Pelikellon näyttäessä 22:22 Indians kaventaa lukemiksi 3 – 2. Vierasjoukkue jatkaa pyöritystä ja tasoittaakin pelin 3 – 3:een. Tämän jälkeen pelin tempo hieman rauhoittuu. Kesken Indiansin pitkän hyökkäyksen Näädät karkaavat vastahyökkäykseen josta Tommi Merto napauttaa kotijoukkueen jälleen johtoon. Tästä hetki ja Näädät ylivoimalle. Johannes Jokinen pamauttaa KrP:n kahden maalin johtoon Merton syötöstä ajassa 31:56. Tämän jälkeen Näätien ote herpaantuu ja Indians tulee kahdella salamamaalilla jälleen tasoihin. Erän lopulla Näädät kestävät vielä yhden alivoiman ja näin 40 minuutin jälkeen peli on tasalukemissa 5 – 5.

Kolmannen erän alussa Näädät saavat pallollisen pelin hieman paremmin rullaamaan ja vieraiden ajoittain kovakin prässi pystytään purkamaan terävällä syöttöpelillä. Kotijoukkueen 6 – 5 johtomaali syntyi kuitenkin syötönkatkon seurauksena; Henri Johansson saa pallon paraatipaikalle ja sijoittaa pallon takayläseen. Erän puolivälissä vierasjoukkueen hyökkäys jauhaa ja Markus Markkola tasoittaa pelin 6 – 6:een. Tämän jälkeen maaleja tekee kuitenkin enää kotijoukkue. Racz ja Merto vievät Näädät kahden maalin karkumatkalle. Indians ottaa aikalisän ja lähtee hakemaan kavennusta ilman maalivahtia kun peliä on jäljellä hieman yli kolme minuuttia. Antti Naskali ja Henri Johansson kuitenkin toimittavat pallon kahdesti tyhjään Indians-nuottaan ja sinetöivät Näädille vapauttavan 10 – 6 voiton.

Molemmilla joukkueilla oli läpi ottelun vaikeuksia oman pään puolustuspelissä. Useampikin maali syntyi myös, kun jompikumpi joukkue menetti pallon pyrkiessään kääntämään nopeaan vastahyökkäykseen. Viimeisessä erässä Näädät onnistuivat tiivistämään puolustuspeliään ja viimeistelivät tehokkaasti voittoon tarvitut maalit. Kentän kuningas oli Tommi Merto hirmutehoin 3+3. Myös Milan Garcar pelasi loistavan ottelun näyttäen isännän otteita puolustuspäässä ja tehden monta tärkeää katkoa. Vierailta Markus Markkola keräsi tehot 1+1 ja pyöritti Indiansin hyökkäyspeliä paikoitellen näyttävästi.

Voiton myötä KrP vetäytyy MM-kisatauolle ja palaa tositoimiin 20.12. jolloin Näädät matkustavat NST:n vieraaksi Lappeenrantaan.