28.09.2014

KrP:n B-juniorit ottivat helpohkot voitot aluesarjan avausturnauksessa Tampereen Tenniskeskuksessa lauantaina. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Roismalan Ponnistus maalein 8-2. Toisessa ottelussa KrP ei onnistunut karistamaan Ylöjärven Palloa kannoiltaan, mutta kuittasi silti voiton numeroin 4-1.

KrP lähti Tennarin turnaukseen aikaisempiin kausiin verrattuna huomattavasti laajemmalla rosterilla. SM-karsintojen jälkeen pelaavaan kokoonpanoon oli liittynyt sydänkesälla taukoa pitänyt ketju Kalenius-Räntilä-Heikkinen, jolla on takanaan pari kautta SM-sarjaa. Kokoonpanossa oli uutta myös se, että hyökkääjinä normaalisti pelanneet Toni Rantala ja Olli-Pekka Laakkonen oli sijoitettu puolustajiksi.

Ensimmäisessä ottelussa KrP sai vastaansa RoPon, jonka riveissä pelasivat vielä viime kaudella KrP:tä edustaneet Lauri Ryyppö ja Aapo Alhosaari. Vain kahta täyttä kentällistä pyörittänyt RoPo pyrki heti alusta lähtien ottamaan pelistä vauhdin pois. Tämä antoi pelin avaimet KrP:n käsiin, mutta samalla Näädät mukautuivat RoPo:n kävelyvauhtiin.

Niinpä ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina yhdennelletoista minuutille saakka, jolloin Toni Rantalan (1+0) tarkka kaukoveto löysi kahden tolpan tiensä RoPon verkkoon. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja tehty, mistä ansio kuuluu RoPon maalilla erinomaisesti torjuneelle Jere Norhalle.

Toisessa erässä KrP:n hallinta jatkui, mutta paineen keskeltä RoPon Aapo Alhosaari murtautui maalintekoon. Seuraavassa vaihdossa hyvin toisensa tunteva kakkoskenttä jauhoi RoPon puolustuksen rikki, ja Anssi Kalenius (1+0) pääsi maalaamaan Otto Kuparisen (0+1) syötöstä. Erän lopulla onnistui viimein myös vahvasti pörrännyt ykköskenttä , kun Tuomas Töyrylä (1+1) toimitti Tatu Heinolan (0+2) poikkarin RoPon verkkoon.

Ottelu ratkesi viimeistään kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa, kun tehonsa löytäneen Juho Väinölän (3+0) takakulmalle tarkoittama syöttö pomppi suoraan maaliin. Tämän jälkeen molemmat joukkueet maalasivat vielä kerran ennen kuin kolmoskenttä onnistui ensimmäisen kerran. Viimeistelijänä toimi päätöserässä ensimmäisen kerran kentälle päässyt Santeri Salomaa (1+0), jolle hyvä poikkarin antoi Joona Joutsimäki (0+1).

Loppumatsi läpsyltetiin leppoisasti. Ottelun päätösnumerot 2–8 sinetöi alivoimalla Juho Väinölä, Tatu Heinolan syötöstä.

Toisessa ottelussa KrP:n vastustajaksi asettui avauspelissään Ilvekseltä pisteen ryöstänyt Ylöjärven Pallo. Kahden yli-ikäisen pelaajan ansiosta YPA on saanut tänä vuonna aikaisempia kausia vahvemman joukkueen, mikä näkyi etenkin ottelun alkupuolella. Vaikka pelitempo oli hiukan kovempi kuin RoPo-pelissä, ottelua ei voinut pitää mitenkään vauhdikkaana.

Molempien joukkueiden maalivahdit torjuivat vahvasti, kunnes Anssi Kaleniuksen (2+0) tarkka kaukolaukaus upposi YPA:n maalin vasempaan alanurkkaan. Erän lopussa keskiviivan paikkeilta lähtenyt veto yllätti YPA:n maalivahdin Matias Aleniuksen toisen kerran. Tällä kertaa matala laukaus lähti Arttu Pihlavan (1+0) lavasta.

Toisessa erässä ottelu jatkui tasaisena. YPA sai ajoittain painetta KrP:n päähän, mutta Jere Tomukorpi onnistui pitämään ylöjärveläiset nollilla. Erän puolivälissä Tuomas Töyrylä (1+0) venytti KrP:n johdon kolmeen maaliin.

YPA:n vauhti ja yritys eivät loppuneet kolmannessakaan erässä. Joukkue sai loppuminuuteille lisävirtaa, kun KrP:n paidassakin esiintynyt Jonas Suvela kanttasi maaiin takaa vetopaikoille ja ohitti Jere Tomukorven. Lisämaaleihin YPA ei enää kyennyt, ja Anssi Kalenius kuittasi loppulukemiksi 1–4, Jussi Heikkisen (0+2) oivasta syötöstä.

YPA:lle avautuu mahdollisuus tasata tilit jo 4. lokakuuta, jolloin se kohtaa uudelleen KrP:n kotikentällään. Näätien toinen vastustaja Ylöjärvellä on Tampereen Ilves.