27.09.2014

NÄÄTIEN KOTIAVAUKSESTA KITKERÄ MAALIN TAPPIO

KrP:n edustus avasi kotipelinsä salibandyliigassa lauantaina NST:tä vastaan. Loppuhetkien maalitalkoiden jälkeen tulostaulu näytti vierasjoukkueen 4 – 5 voittolukemia.

Ensimmäinen erä lähti liikkeelle kotijoukkueen lievässä komennossa, mutta ensimmäisestä maalista vastasi NST vaparikuvion päätteeksi. Todellisia maalipaikkoja ei juuri nähty erän ensimmäisellä puoliskolla. Ajassa 16:06 Näädät tulivat tasoihin, myös vaparikuviolla. Maalintekijänä Ossi Ojala Milan Garcarin syötöstä. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 1 – 1 lukemissa.

Toisen erän alkuun Näädät tulivat todella hyvällä ilmeellä, ja ensimmäisen kahden minuutin aikana kotijoukkueella oli useampikin loistopaikka siirtyä johtoon. Ajassa 25:38 KrP siirtyi ansaittuun johtoon Ossi Ojalan maalatessa Tommi Merron loistavasta esityöstä. Erän puolivälin tienoilla nähtiin muutaman minuutin ajan todella avointa peliä, ja paikkoja nähtiin molemmissa päissä. Ajassa 34:30 NST tasoitti pelin, jälleen vaparikuviolla. NST sai erän puolivälin jälkeen paremmin otetta pelistä, mutta erän viimeinen viisiminuuttinen oli taas Näätälauman hienohkoa hallintaa. Enempää maaleja ei tässäkään erässä kuitenkaan nähty, joten tauolle siirryttiin 2 – 2 tasalukemissa.

Kolmannen erän alkuun kentällä nähtiin jälleen aktiivinen Näätälauma, mutta hyvistäkään paikoista palloa ei saatu maaliin saakka. Alun jälkeen pelin tempo hieman laski, ja molemmat joukkueet keskittyivät pelaamaan varman päälle ja välttämään virheitä. Ajassa 54:42 KrP siirtyi ylivoimalla 3 – 2 johtoon, kun Tommi Merto maalasi Johannes Jokisen syötöstä. Näädät pääsivät heti perään uudestaan ylivoimalle, ja tällä kertaa Jokinen latasi pallon maaliin ajassa 56:33 Joni Henttosen syötöstä. NST:n kavennus nähtiin kuitenkin jo ajassa 56:51 Arto Vainikaisen toimesta. Ajassa 57:35 hurlumhei-minuutit saivat jatkoa kun NST puski pelin tasoihin ylivoimalla. NST jatkoi maalintekoa siirtyen johtoon ajassa 58:53. Samassa ajassa KrP otti aikalisän, ja veti lähes saman tien Aaltosen pois maaliltaan. Painostuksesta huolimatta tasoitusta ei saatu aikaiseksi, joten pisteet matkasivat NST:n mukana Lappeenrantaan.

Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä maalinteko oli molemmille joukkueille melkoista tervanjuontia ja maalivahdit varastivat päähuomion. Lopulta kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla maalihanat aukesivat kunnolla. Jalalla kotijoukkue oli läpi ottelun hienoisesti edellä, mutta lopun ratkaisuhetkillä NST oli maalipaikoissaan terävämpi. Molemmat joukkueet hakivat loppua kohden aktiivisesti voittoa, ja NST:n voittomaalikin syntyi vastahyökkäyksestä kotijoukkueen hyökättyä jopa hieman ylirohkeasti.

KrP:n päävalmentaja Heikki Luukkonen näki ottelun ratkenneen ennen kaikkea huonoon viimeistelyyn sekä loppuhetkillä ryhmän yhteisten kokemusten puutteeseen. Toki NST:n 4 – 3 kavennusmaalissa oli tuuriakin mukana, mutta 4 – 2 johtoasemassa peliä ei pystytty jäädyttämään.

Kotijoukkueesta on erikseen mainittava loistavasti maalilla pelannut Tomi Aaltonen. Myös NST:n puolelta oli miellyttävää seurata Jarkko Monthanin rauhallisen eleetöntä maalivahtityöskentelyä. Vierasjoukkueen kenttäpelaajista erottui yritteliäs Arto Vainikainen. Näätien puolelta Tommi Merto ja Ossi Ojala pelasivat vahvan ottelun.