26.08.2012

Positiivinen selkäsauna

Nokia KrP – OLS 0-10 (0-1, 0–3, 0-6)

KrP B:n SM-karsinnat jatkuivat 25.8. sunnuntaina. Vastaan asettui SM-sarjasta kokemusta omaava Pohjois-Suomen ylpeys OLS. Pelin jälkeen otteluraportin laatijalle syntyi ongelma. Miten kirjoittaa myönteiseen sävyyn rökäletappiosta?

Scouttauksen mukaan OLS tulisi pitämään palloa, pyörittämään peliä ja hallitsemaan kenttätapahtumia. KrP:n oli määrä puolustaa vimmatusti ja iskeä nopeasti vastaan. Ensimmäinen erä oli kuitenkin odotuksista poiketen kenttätapahtumiltaan tasainen. Molemmilla oli yksi jäähy, mutta kumpikaan ei pystynyt ylivoimaansa hyödyntämään. KrP:n kannalta valitettavasti erän viimeisillä minuuteilla sentteri innostui oman maalin edessä ”riplailemaan” ja OLS pääsi iskuetäisyydelle. Tiukka ja hyvätempoinen 1. erä oululaisille 1-0.

Toisen erän alku osoitti pelin tulevan kulun. Oululaishyökkääjän tasokas, matala ja tarkka kaukolaukaus upposi. Samalta paikalta OLS viimeisteli vielä kaksi maalia ja näin erä OLS:lle 3-0. Oululaiset lisäsivät tempoa, mutta KrP pysyi vauhdissa mukana. Tasaviisikoilla peli pysyi tasaisena. Valitettavasti vain OLS käytti lähes jokaisen maalipaikkansa ja KrP ei ainuttakaan. Jäähyjä tähänkin erään tuli kaksiminuuttiset molemmille, mutta vain OLS hyödynsi ylivoimansa.

Kolmannessa erässä nokialaiset turhautuivat. Kova yritys tuotti tuloksia vain vastustajalle. Turhautuminen näkyi jäähyminuutteina, joita kertyi luvaton määrä. Kahteen otteeseen pelattiin kolmella viittä vastaan. Erässä nähtiin myös rangaistuslaukaukset molemmille joukkueille, mutta pelin hengen mukaisesti vain OLS onnistui viimeistelyssä. Lopulta jo neiti Fortunakin järjesti muutaman erikoisen maalin oululaisille.

Tasaviisikoin kenttätapahtumiltaan tasaisena pysynyt peli hävittiin lopulta 10-0. Mitä opittiin? Jäähypenkiltä on pysyttävä pois. Lisää laukauksia, laukauksia ja laukauksia… ja maalintekoharjoituksia. Yli 300 liigamaalia tehneeltä Sami Nymanilta tilattu maalintekoharjoitus tulee tarpeeseen.

Maalitta jääneen ja selkäsaunan saaneen joukkueen riveistä sankareita on yleensä vaikea löytää. Nyt kuitenkin koko joukkuetta voi kiittää peräänantamattomuudesta, valmennusta onnistuneesta peluutuksesta ja nuoremman -96-ikäluokan pelaajia ennakkoluulottomasta panoksesta. KrP:n osalta SM-karsinnat jatkuvat seuraavana viikonloppuna.

Tutustu seikkaperäisemmin B-juniorien SM-karsintaan tästä linkistä, ole hyvä !