25.08.2012

Nokian KrP – Tapanilan Erä Akatemia 5-4 (3-2, 0-0, 2-2)

Nokian KrP B – ikäluokan joukkueen SSBL:n kausi 2012 -2013 käynnistyi lauantaina 24.8. Iittalassa SM-karsintaottelulla Tapanilan Erän Akatemiaa vastaan. Muuttuneen kilpasarjajärjestelmän johdosta takana oli toki jo useita harjoituspelejä, mutta nyt mitattiin uudistuneen kilpajoukkueen kantti paineistetussa tilanteessa.

Lämmittelyssä olikin havaittavissa melkoista mailan puristamista. Puristus ei hellittänyt pillin vihellyksen jälkeenkään ja Erä siirtyi jo toisella peliminuutilla 1-0 johtoon. KrP pääsi kuitenkin vähitellen vauhtiin mukaan ja tasoitus syntyi vajaan 8 minuutin pelin jälkeen Niklas Pasasen viimeistellessä upeasti Kalle Välimäen nappisyötön. Sen jälkeen maaleja tehtailtiin vuorotellen kahden minuutin välein. KrP:n osalta viimeistelystä vastasivat Aleksi Peltonen Markus Mattilan syötöstä ja Elmo Luoto (ei syöttäjää). Ensimmäinen erä päättyi KrP:n ansaitussa johtoasemassa 3-2.

Pelin käsikirjoitus oli ensimmäisessä erässä laadittu. Tapanila oli terävämpi ja vahvempi molempien maalien edustalla ja rankaisi KrP:n puolustusvirheistä. Hyökkäykseen joukkue lähti melko mielikuvituksettomasti pitkillä syötöillä, jotka KrP sai katkottua. KrP rakensi ajoittain luoviakin hyökkäyskuvioita ja hallitsi palloa, mutta viimeistely ei ollut erityisen terävää.

Toinen erä tahkottiin maalittomasti. KrP sai pari osumaa yläputkeen ja maalivahti Hannes Heikkilä otti muutaman tärkeän kopin. Näin kolmas erä alkoi nokialaisten johtoasemassa. Mutta mitä sitten tapahtui? KrP sai kaksi perättäistä jäähyä ja Erä rankaisi nopeasti molemmista. Turhat jäähyt ja sen jälkeen luokattoman heikkoa alivoimapeliä. Tapanilan Erä ei tarvinnut yhteensä minuuttiakaan kahteen ylivoimamaaliin ja yllättäen Nokian KrP olikin takaa-ajajana ja peliaikaa enää 10 minuuttia.

Nuo tärkeät loppuminuutit käytettiin kuitenkin kiitettävän tehokkaasti. Peluutusta tiivistettiin ja vauhtia lisättiin. Viimeisellä vitosella ensin Topi Ruokostenpohja kuittasi kylmäpäisesti Erän virheen tasoittaen pelin ja Janne Rissanen viimeisteli komeasti KrP:n voittolukemiksi 5-4. Erä ei aikalisän jälkeen ilman maalivahtia pelatessaan pystynyt enää loppukiriin ja näin kauden avauksen tuloksena oli makea voitto Nokian KrP:lle.

Voittajajoukkueessa oli useita onnistujia. Tällä kertaa katsomoraati antaa erityiset papukaijamerkit Topi Ruokostenpohjalle, Hannes Heikkilälle ja Samuli Nihdille. Kiitos myös katsomokannattajille! Kohtuullisen hyvät desibelit 😀