21.08.2012

Viime viikon keskiviikkona aamuyöllä Czech Openiin matkannut KrP uinui vielä pahasti ensimmäisen ottelunsa torstaina Bulldogs Brnoa vastaan. Brno pääsi jo 6-1 johtoon ennenkuin KrP:kin pääsi peliin mukaan, loppukiri ei kuitenkaan riittänyt vaan lukemiksi jäi Brnon ansaittu 7-4 voitto, KrP pelaajien keskittyessä lähinnä virheiden tekemiseen ja kaksinkamppailujen häviämiseen.

Toiseen otteluun olikin luvassa jo aivan eri tason vastus, sillä vastassa oli edellisvuoden Czech Open voittaja, Ruotsin liigan hopeamitalisti IBK Dalen. Oli sanomattakin selvää, että aamupelin kaltaisella höntsällä lukemat taululla eivät jää kovin mairitteleviksi. KrP olikin aivan eri ilmeellä liikkeellä ja pelasi huomattavasti paremmin joukkueena, Dalen viimeisteli kuitenkin paremmin kuin KrP ja otti 4-1 voiton tehtyään viimeisen maalin tyhjiin.

Illalla oli edessä vielä ryhmätöitä ja joukkueen yhteistä tekemistä hotellilla, joka valmistikin joukkueen hyvin seuraavan päivän peleihin, sillä paljon puhuttu joukkuepelaaminen alkoi löytyä ja koko perjantain kolmessa pelissä omiin päästettiin ainoastaan kolme maalia. Noilla maalimäärillä pelejen voittotodennäköisyys kasvaa jo huomattavasti. Aamun pelissä ei hurjaa panosta ollut, muutakuin lohkon kolmospaikka, ylempään jatkosarjaan ei ollut enää asiaa torstain tappioiden takia. KrP oli huomattavasti vastustajaansa Remedicum Ostravaa parempi ja otti hallitun 5-1 voiton jopa pienen leikittelynkin kustannuksella.

Jatkossa ei kuitenkaan enää olisi varaa leikkiä, sillä lohkon kolmostila tarkoitti joutumista alempaan jatkosarjaan, jossa enää voitolla jatkuisi pelit. Kerrasta poikki pelaaminen on kuitenkin aina kovin erilaista kuin normaali runkosarjapeli ja tuo omaa jännitettä peliin. Ensimmäiseen peliin vastaan asteli Tsekkiläinen Panthers Otrokovice, joka näytti ensimmäisessä erässä yllättävänkin vaatimattomalta joukkueelta useine hasardeineen. Mutta kuten urheilussa yleensä, kun et kunnolla käytä paikkoja, niin vaikeaa tulee. Näin kävi nytkin ja Tsekkijoukkue saikin toiseen erään varsinaisen hurmoksen kovaa kannustavasta yleisöstä ja sai KrP:n aivan puolustuskannalle viimeiselle kymmenelle minuutilla. Tätä ei tosin varmasti auttanut muutama KrP jäähy. Mutta KrP:n urhautuva puolustuspeli riitti tälläkertaa pitämään loppulukemat 2-1.

Illan viimeiseen peliin vastaan tuli Tsekin liigassa hyvin viimevuosina pärjännyt Mlada Boleslov, joka tiedettiin myös varsinaiseksi hurmosjoukkueeksi. Kahden väsyneen joukkueen ottelussa KrP oli alusta loppuun selkeästi parempi ja Boleslovin tilanteet tulivat pitkälti vastaiskuilla tai kaukolaukauksilla. Ottelu ratkesi lopulta noin 5 minuuttia ennen loppua Mikko Revon lauottua KrP:n 3-1 johtoon, tähän loppui viimeinenkin tahdonkipinä tsekkipojilla. Lopulta voittolukemat KrP:lle 4-1 ja paikka puolivälieriin kivikovassa turnauksessa.

Puolivälierien vastustajaksi tuli Pixbo, Ruotsin kestomenestyjä, jossa lukuisia maajoukkuepelaajia. Tälläkertaa vastus oli joka osa-alueella vain yksinkertaisesti liian kova, varsinkin uuden valmennuksen ja osittain pelaajistonkin kanssa pelanneelle KrP:lle. Pienet sekaannukset kentällä saivat KrP:n näyttämään muutamassa maalissa aivan juniorijoukkueelta, mutta kaikki pisteet kuitenkin loppuunasti taistelusta, vaikka vastus oli tälläkertaa eri planeetalta. Pixbo namutteli loppujen lopuksi 10-3 loppulukemat. Ruotsalaisten maalinteon mallia maalikoosteessa, jonka löydät tästä.

Kaikkiaan turnaus oli todella tärkeä ja hyvä joukkueen hitsautumisen ja pelitavallisten asioiden kannalta, lisäksi pelaajat ja valmentajat oppivat tuntemaan toisiaan pelien, henkilökohtaisten palaverien ja muun yhdessä vietetyn ajan kautta. Kuudessa päivässä ehtii kuitenkin nähdä ja puhua monenlaista. Muutama onnistujakin oli hienoa nähdä turnauksessa. hyökkääjistä Sami Nyman näyttäisi saaneen taas vanhan vireensä päälle, Kooveen A-junnuista tullut Mikko Repo oli todella pirteä ja teki pari tärkeää maaliakin. Puolustajista nuorisokaartin Jare Koskela ja Henry Lintusaari paransi osakkeitaan roimasti valmennuksen papereissa ja paini todella miehekkäästi kulmissa ja saivat pallotkin omalle joukkueelle. Maalivahdit olivat koko reissun aivan rautaa ensimmäistä peliä lukuunottamatta, jossa Tuomiranta oli vielä joukkueen tasolla. Kaikkiaan hieno kokemus ja ei jäänyt varmasti viimeiseksi Czech Openiksi KrP:lle.

KrP:n pistemiehet turnauksessa:

 • Henri Johansson 6+3
 • Sami Nyman 5+4
 • Mikko Repo 3+1
 • Johannes Jokinen 1+3
 • Matti Koskela 0+2
 • Kara Tilhe 0+2
 • Arto Mikkonen 1+0
 • Jani Rajala 1+0
 • Janne Salonen 1+0
 • Janne Suoniemi 1+0
 • Jan Jelinek 0+1
 • Visa Rikala 0+1
 • Jesse Vainio 0+1