10.02.2014

Yleisilmeeltään väsyneenä, hiukan kuumeisena, vähäväkisenä ja osa ilmeisesti ylioppilaskirjoitusten alkamisesta pelijuonen kadottaneena A-näädät kohtasivat Ilveksen Tampereelta ja FBT Karhut Porista SSBL:n A-juniorien 1. divisioonan otteluissa. Tällä kertaa voitostavoittoon taika raukesi.

Nokian KrP A – Ilves 6 – 3

Mutta ei vielä ensimmäisessä pelissä, eikä Ilveksen toimesta. Merkit olivat kuitenkin näkyvissä jo tämän kohtaamisen ensimmäisellä minuutilla, kun länkiliru yllätti KrP-vahti Santtu Pohjosen. Ilves sai nauttia johtoasemasta kuitenkin vain 33 sekuntia, kun Samuli Korhosen syötöstä Kalle Välimäki tasoitti pelin. Tästä eteenpäin KrP:n virkamiessuoritus riitti pitämään näädät niukassa johtoasemassa läpi ottelun. Riittävät maalit viimeistelivät Markus Mattila, Jussi Mustalahti, Aleksi Anttila ja Oskari Hakkarainen.

Ilves oli energinen ja selvästi edellistä kohtaamista enemmän Joukkue. Näädät kuskailivat palloa omalla alueella, eivätkä saaneet tempoa nousemaan keskiverto harjoitusta korkeammalle tasolle. Ja kun jalka ei liikkunut, vastustaja pidettiin pelissä mukana kuluttamalla jäähypenkkiä. Kahdessa viimeisessä erässä näätä istui viisi kaksiminuuttista. Reportteri tulkitsi jäähytilastot ensilukemalla maalintekijätilastoksi, niin oudolta ottelupöytäkirja näytti. Penkiltä peliä seurasivat Jussi Mustalahti, Jare Koskela, Henri Mattila, Elmo Luoto ja Markus Mattila.

Nokian KrP A – FBT Karhut 3 – 6

Toinen peli FBT Karhuja vastaan saatiin käyntiin aavistus paremmalla tempolla. Mutta valitettavasti alkuvaiheen läheltä piti-tilanteissa ei onnistuttu. Karhut sen sijaan hoitivat kaukolaukauksella erän itselleen 0-1. Ensimmäinen erä päätettiin ja toinen aloitettiin molempien joukkueiden rangaistuksilla. Sitten repesi. Karhut tulittivat reiluun kuuteen minuuttiin neljä osumaa. Maaleja tehtiin läheltä ja kaukaa. Toinen erä Karhuille 4-0 ja peli alkoi vaikuttaa edellisen kohtaamisen toisinnolta. Mutta suostuisivatko Karhut samanlaiseen opetukseen?

Eivät suostuneet. KrP aloitti sunnuntaipäivän pelit ensin kokonaista viisi erää lämmiteltyään. Viimeisessä erässä jalka ja pallo jo liikkuivat, mutta 3-1 erävoitto ei riittänyt kuin kaunistelemaan tulosta. Aleksi Anttila, Markus Mattila ja Jussi Mustalahti viimeistelivät KrP:n maalit. Mattilan ja Anttilan nousut olivat näätien pelin parasta antia. Viimeistä varttia lukuun ottamatta FBT Karhut oli selvästi parempi ja aktiivisempi joukkue. Se todellakin ansaitsi voiton.

Miksi hävittiin? Ykköskentän tehot jäivät Jussi Mustalahden onnistumisia lukuun ottamatta puuttumaan. Kakkoskenttä oli peli-ilmeeltään ja tehoiltaan neloskenttä ja teki tiivistysvaiheessa tilaa kolmoselle. Puolustajat tekivät yli puolet näätien maaleista. Maalivahtipeli ei onnistunut. Valmennuksen pika-analyysissä syy löydettiin kuitenkin perusasiasta. Peleihin tullaan näyttämään, mitä treeneissä on joukkueena opittu ja kuinka kovalla intensiteetillä on treenattu. Nyt aivan kaikilla ei ollut, mitä näyttää…

Sarjataulukko tasoittui entisestään. Alkusarjan voittaja ratkaistaan 1.3. Turun Leaf-Areenalla.

Otteluohjelma & sarjataulukko
(Nuorten 1. divisioona – Länsirannikko – PA1D-21)