29.09.2022

Keskiviikon 28.9. välieräuusinta Nokian KrP:n ja Esport Oilersin välillä muodostui huippujännittäväksi ja koko rahalla viihdyttäväksi otteluksi, kun Näätälauma kaatoi Oljymiehet kotiluolassaaan lukemin 5-4, rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi.

Ottelun heti alusta lähtiin aiempia tämän kauden kotiotteluita vauhdikkaampaa peliä heti alusta alkaen. Kellon näyttäessä 4.55, siirtyi Oilers ensimmäisen kerran johtoon Heikki Iiskolan vapautettua hyvän haaston jälkeen Santeri Lindforsin yksin läpi, ja Lindfors leipoi vieraat johtoon rystypuolelta. Tämän jälkeen molemmilla joukkueilla oli paikkansa iskeä, mutta maalivahdit hoitivat leiviskänsä mainiosti. Ajassa 11.30 Näätälauma avasi ottelun maalihanat Morics Kruminsin käännettyä ovelasti pallon oman maalin edustalle, josta Nico Jonaesonin erinomainen pystysyöttö löysi Henri Johanssonin, joka pääsi karkaamaan yksin läpi, ja Näätäkunnigas taikoi kylmän viileästi KrP:n tasoihin. Lukemista 1-1 mentiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä ajassa 12.51 Oilersin nopeasta käännöstä Aaro Astala jakoi Markus Markkolalle maalin läheisyyteen, josta Markkola herkutteli pallon maalin kattoon. Oilers lisäsi johtoaan 1-3 lukemiin hetkeä myöhemmin, kun Antti Suomela nosti pallon omasta päästä hyvällä jalalla KrP alueelle, ja yllättävällä, tarkkalla laukauksella ohitti Miki Saarisen Näätämaalilla. Tämän jälkeen ei erässä maaleja nähty, mutta paikkoja oli jälleen puolin ja toisin, mutta maalivahdit Miki Saarinen & Joonas Kaltiainen venyivät molemmat huipputorjuntoihin pitäen lukemat 1-3 tilanteessa erätauolle.

Kolmannen erän alkupuolella Kristian Lamminen kasvatti Oilersin johtoa jo lukemiin 1-4, kun hänen tarkka rannelaukauksensa yllätti KrP-vahti Saarisen. Seuraavaa tilastomerkintää odoteltiin noin 9 minuuttia, kun kiri alkoi tuottamaan tulosta. Heti KrP:n ylivoiman päätyttyä Nico Jonaeson sai pallon oikeaan siipeen Mikko Laaksolta, ja Jonaesonin lämäri painautui Oilers-maalin takakulmaan. Ensimmäisen kerran KrP otti maalivahdin pois ajassa 56.39, ja minuuttia myöhemmin näytti Näätien kiri jo tyrehtyvän Juuso Aholan 2,5minuuttia ennen varsinaisen peliajan ottamaan jäähyyn. Alivoimalla etenkin nähtiin usea viimehetken pelastus KrP-pelaajiston toimesta tyhjän maalin edessä. Aholan jäähyn loputtua, KrP tuli jo maalin päähän ilman maalivahtia, kun Nico Jonaeson vedätti Oilers-puolustaja Antti Suomelan iskemään maalin taakse, kiertäen maalin ja jakaen maukkaan passin maalin edustalle unohtuneelle Johanssonille, joka iski illan toisen osumansa ja lukemat 3-4 tauluun 20 sekuntia ennen loppua. Ajassa 59.52 Oilersin Markus Markkola pelasi kurkipotkun omaisella liikkeellä palloa hypätessään, ja KrP sai tästä mainiolta paikalta vapaalyönnin. Mikko Laakso asettui pallon taakse, ja jakoi pallon illan tehomies Jonaesonille oikeaan siipeen, joka laukoi oikeasta siivestä pallon ohi Joonas Kaltiaisen vartioiman maalin etukulmaan. Näin varsinaisen peliajan jälkeen taululla komeilivat lukemat 4-4.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa iskeä peli pakettiin. Jatkoajalla ei kuitenkaan ratkaisua saatu, ja näin siirryttiin voittolaukauskilpailuun. Voittolaukauskilpailussa Oilersin Justus Kainulainen aloitti ohittaen tylyllä alakulmalaukauksella Saarisen. Tämän jälkeen Saarinen ei päästänyt enää maaliakaan selän taakseen, ja KrP:ltä puolestaan Rantala & Johansson onnistuivat rangaistuslaukauksissaan. Oilersin Matias Veikkola asteli hakemaan tasoitusta rangaistuslaukauksissa, mutta Saarisen paketti pysyi mainiosti kasassa, eikä Veikkolan yritys Saarisen kainalosta nähnyt maaliverkkoa. Näin Saarisen torjunnalla KrP:lle voitto, ja maistuvat kaksi pistettä upean nousun ja taistelun jälkeen.

Parhaina pelaajina palkittiin 2+2 tehot iskenyt Nico Jonaeson, sekä Oilersin maalilla erinomaisesti esiintynyt Joonas Kaltiainen. Pancho Villa Nokia palkitsi Näätien nälkäisimpänä maalivahti Miki Saarisen, joka varsinkin tässä ottelussa, sekä edeltävässä Happee-ottelussa esitti liudan huipputorjuntoja ollen voittojen takuumiehenä. Ottelun jälkeisessä Jopen Kornerissa päävalmentaja Kainulainen kiittelikin joukkueen nöyrää pelaamista, ja sitkeyttä, vaikka Oilersin viisikko teki maalipaikoille murtautumisesta todella vaikeaa.