20.10.2014

Näädät kohtasivat maanantai-illan ottelussaan SSV:n. Kotijoukkueen kolmen ottelun voittoputki päättyi vierasjoukkueen oltua parempi 6 – 5 lukemin.

Ensimmäinen erä ehtii vanheta vain kaksi minuuttia ja yksitoista sekuntia, kun SSV siirtyy johtoon. Heti perään nähdään hyvät maalintekoyritykset molemmissa päissä, mutta lisämaaleja ei synny. Näädät saavat jälleen aikaiseksi hyvän tekopaikan, mutta avausmaali antaa odottaa itseään. SSV siirtyy 2 – 0 johtoon Mikael Järven maalatessa. Tämän jälkeen seuraavat minuutit SSV pyörittää peliä tyylikkäästi ja saa aikaiseksi useitakin maukkaita paikkoja lisämaaleihin. Kesken pyörityksen Näädät kuitenkin kaventavat vastahyökkäyksestä ajassa 9:53, kun Antti Naskali viimeistelee Henri Johanssonin tarjoilusta. Ajassa 12:16 Naskali tasoittaa pelin rouhimalla maalin edestä Lasse Salmisen vedon reboundin sisään. SSV siirtyy johtoon ylivoimalla, kun Juho Järvinen sijoittaa ilmasta vierasjoukkueen kolmannen maalin.

Miko Kailiala pääsee yrittämään rankkarista SSV:n neljättä maalia, mutta Santtu Pohjonen nollaa yrityksen komeasti. Seuranneesta ylivoimasta SSV kuitenkin rankaisee Mikael Laxin maalatessa. Enempää maaleja ei erässä nähty, joten erätauolle siirrytään vierasjoukkueen 4 – 2 johdossa. Ensimmäinen 20 –minuuttinen kulki selkeästi SSV:n hallinnassa, eivätkä Näädät saaneet pallollista peliään rullaamaan kunnolla missään vaiheessa.

Toisen erän alussa meininki jatkuu samanlaisena; SSV pyörittää ja KrP puolustaa. Ajassa 22:25 SSV siirtyy 5 -2 johtoon. Seuraavat minuutit eivät tuota juuri vaarallisia paikkoja kummassakaan päässä, kunnes ajassa 26:31 Näätien ykköskentän hyvä pyöritys palkitaan, kun Henri Johansson viimeistelee Joni Henttosen esityöstä. Kotijoukkue saa hyvän pöhinän päälle, ja Tommi Merto tuo Näädät maalin päähän ajassa 28:08. Näätien hyvä ote jatkuu, ja SSV:n puolustuspäädyssä nähdäänkin useampi vaarallinen tilanne. Tasoihin asti Näädät eivät kuitenkaan ennen erätaukoa pääse, joten kolmanteen erään lähdetään SSV:n 5 – 4 johdossa. Varsinkin toisen erän jälkimmäinen puolikas oli kotijoukkueelta varsin pirteää peliä.

Kolmannessa erässä pari ensimmäistä minuuttia pelataan tunnustellen, kunnes KrP:n pallonmenetyksen jälkeen SSV siirtyy 6 – 4 johtoon ajassa 42:32. Peli jatkuu varovaisena, ja todelliset huippupaikat jäävät näkemättä. Näädät pääsevät ylivoimalle ensimmäistä kertaa, kun kolmas erä on ehtinyt jo yli puoliväliin. Ajassa 54:15 ylivoima tuottaa tulosta kun Tommi Merto pyssyttää kotijoukkueen maalin päähän. Vain muutama sekunti edellisestä, ja Näädät pääsevät jälleen ylivoimalle, kun Johanssonia rikotaan jäähyn arvoisesti. Ylivoima ei hyvistäkään paikoista huolimatta tuota tasoitusta. Ajassa 58:37 KrP ottaa aikalisän ja vetää Pohjosen pois maalilta. Pakkopeli kuudella viittä vastaan ei kuitenkaan tuota haluttua tulosta, ja niinpä Näätien kolmen ottelun mittainen voittoputki tulee päätökseensä.

Ottelu kulki varsin kaksijakoisesti. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue ei saanut peliään rullaamaan missään vaiheessa, ja SSV olisi voinut paremmalla viimeistelyllä takoa suuremmankin taukojohdon. Toisen erän puolivälistä eteenpäin Näätien peli parani selkeästi. Kolmas erä oli tasaista vääntämistä, mutta tällä kertaa Näätien loppurypistys ei tuottanut tasoitusta, vaan SSV puolusti kurinalaisesti viimeiset minuutit pitäen kotijoukkueen pois aivan parhailta paikoilta. Näätien parhaimmistoon ottelussa kuului mainioon syysvireeseen äitynyt Tommi Merto, sekä puolustuksen johtohahmona häärännyt Joni Henttonen. Vierailta positiivisesti mieleen jäivät pakin paikalta napakoita viivapommeja viljellyt Mikael Lax, sekä maalin edessä alituiseen vaarallinen Juho Järvinen.

KrP:n tiivis pelitahti rauhoittuu, sillä seuraavan kerran Näädät pelaavat vasta 5.11. jolloin vastaan asettuu viime peleissä kovaan vireeseen päässyt paikallisvastustaja Classic.