31.12.2008

Vuoden vaihtumisen jälkeen huippusalibandy jatkuu heti tulevana viikonloppuna, kun miesten salibandyn Suomen Cupissa on jäljellä enää kahdeksan parasta. Pirkanmaalaisittain tilanne on herkullinen, sillä jatkossa ovat edelleen niin Classic, G-KooVee kuin Nokian KrP:kin.
Lauantaina 3.1.2009 onkin tarjolla YleX Cupin kuudennen kierroksen pelejä Tampereella kaksin kappalein, kun ensin Nokian KrP isännöi Classicia klo 15 ja klo 18.30 G-KooVee kohtaa divarin Laakan. Muut kierroksen otteluparit ovat SSV – AC Haki ja JosBa – NST. Näistä voittajat jatkavat välieriin, ja välierien voittajat kohtaavat cupin finaalissa tammikuun viimeisenä viikonloppuna jonkun välieräjoukkueen kotipaikkakunnalla.
Edellisellä cupin kierroksella KrP sai tehdä lähes täyden päivätyön, ennen kuin ykkösdivisioonan Blue Fox kaatui Areenassa lukemin 6-5. Classic puolestaan sai lähes vapaalipun viidennellä kierroksella, ja vastustajana ollut kakkosdivisioonan Muuramen Yritys kaatui murskalukemin 13-5.
Runkosarjassa joukkueet kohtasivat lokakuun loppupuolella Nokian isännöimänä. Tuolla kerralla KrP:n 3-1 johtoasemasta huolimatta Classic käänsi pelin itselleen lukemin 5-8.
Salibandyliigasssa molemmat joukkueet ovat pelanneet ennakko-odotuksia heikommin. Classicin odotettiin keikkuvan tiukemmin kärkitaistossa ja KrP:lle ennustettiin hieman runsaampaa pistesaalista joulutauolle. KrP:n joulutauko päättyi edellisenä sunnuntaina, jolloin vieraspeli Joensuussa tuotti 9-3 tappion. Lukemista huolimatta nokialaiset olivat hyvin pelissä mukana ja pystyivät luomaan runsaasti maalipaikkoja. Ainoastaan maalitilanteiden runsas tuhlaaminen venytti maalieron turhan suureksi. Erityistä huolta on ollut joukkueen ylivoimapelaaminen. Kahdessa edellisessä tappiopelissä vastustajalle on tuomittu viiden minuutin rangaistus, mutta kertaakaan ei runsasta ylivoimaa hyödynnetty, ja molemmissa peleissä KrP:n verkkoon iskettiin alivoimalla. Valmennusjohto Rinne – Hiukka onkin tehnyt hienoja muutoksia ylivoimarosteriin ja paletin uskotaan olevan paremmassa kuosissa lauantaina.

Tätä ennen vaihdetaan kuitenkin vuotta, joten KrP haluaa toivottaa kaikille pelaajilleen, toimihenkilöilleen ja tukijoilleen oikein hyvää ja maalirikasta uutta vuotta 2009.