10.12.2011

Vuoden viimeinen SSBL:n B-juniorien ylemmän jatkosarjan turnaus pelattiin lauantaina 10.12. Ylöjärven liikuntakeskuksella. Sarjan ensimmäinen kierros sekä muutamat ”ei niin hyvät harjoituspelit” olivat kasvattaneet joukkueen voitontahtoa ja näyttämisen halua. Aamupäivän peliin saatiin vastustajaksi ja voitonnälän kohteeksi kova ja tuttu Kooveen ryhmä. Heti tunnin tauon jälkeen kohdattiin jyväskyläläinen Happee.

Nokian KrP – Koovee 5 – 1 (0-0, 3-1, 2-0)

Ensimmäinen erä oli tunnusteleva ja tasainen. Koovee sai aikaiseksi useampia vaarallisia tilanteita, mutta maaleja erässä ei nähty. Jo tässä vaiheessa oli kuitenkin ilmiselvää, että KrP:n maalilla Pietari Huhtinen oli liekeissä ja voittamisen edellytykset olivat tältä osin kunnossa.

Toiseen erään kentälle asteli itsevarma KrP. Maalihanat saatiin auki ajassa 6.40 ja siitä 12 sekuntia, niin peli oli jo 2-0 nokialaisille. Tilanteita syntyi tämänkin jälkeen, mutta myös Kooveen maalivahti äityi muutamaan huippupelastukseen ja piti pelin tasaisena. Koovee kavensi vapaalyönnin jälkitilanteesta, mutta erän viimeisellä minuutilla Samuli Nihti ja Oskari Hakkarainen repivät tamperelaisten puolustuksen rikki näyttävillä siirroilla pienessä tilassa. Toinen erä pelitilanteiden mukaisesti KrP:lle 3-1.

Viimeiseen erään oli odotettavissa Kooveen rytmivaihdos. Mutta sellaista ei nähty, eikä KrP sitä jäänyt odottamaan. Sen sijaan maalihanat avattiin jo 15 sekunnin kohdalla ja KrP siirtyi 4-1 johtoon. Ensimmäisen sarjapelinsä KrP:n paidassa onnistuneesti debytoinut Miika Nieminen löi neljän minuutin kohdalla naulan Kooveen arkkuun ja tamperelaisten selkä yllättäen taipui, vaikka ratkaisevat 10 minuuttia oli pelaamatta.

Ottelu päättyi voittoa enemmän halunneelle KrP B:lle 5-1. Voittopelissä oli vain onnistujia. Pietari takasi otteillaan itselleen lipun myös iltapäivän peliin. Juuso Kuusinen pelasi parhaan pelinsä KrP:n paidassa ja Elmo Mittilä oli itse varmuus. Lisäksi joukkueessa oli useita kovat kilometrit tehneitä voittopeliin kuuluvia raatajia. Valmennuskaksikko Timo VehmaroPasi Rissanen ottivat joukkueesta optimitehot irti. Joukkueen yksi parhaista peleistä oli paketissa. Siistissä pelissä pärjättiin myös yhdellä hyvällä oikeudenjakajalla. Tässäkään pelin osatekijässä määrä ei korvaa laatua.

Jäähyt: –

Happee – Nokian KrP 2 – 3 (1-2, 1-1, 0-0)

Iltapäivän peliin vastaan asettui Happee Jyväskylästä. Jobinpostia joukkue sai, kun raudanluja pakki Santeri Nihti ei jalkavaivaisena pelin alkuvaiheessa astellutkaan kentälle. Mutta muu joukkue teki sen sitäkin päättäväisemmin. Heti 20 sekunnin kohdalla KrP sai rangaistuslaukauksen, mutta hyvästä harhautuksesta huolimatta rystynosto ei erinomaisesti pelanneelta Markus Mattilalta onnistunut. Make kuitenkin paikkasi tilanteen ja vei pelitilannemaalilla KrP:n 1-0 johtoon. Hetki siitä, niin hyvän karvauksen päätteeksi Aleksi Peltonen maalasi tilanteeksi 2-0.

Mutta tähän päättyi KrP:n tehokas ja liikkuva peli tällä kertaa. Tahtipuikkoa heilutti jatkossa vain ja ainoastaan Happee. Joukkue piti palloa, rakensi jatkuvasti vaarallisia tilanteita ja peliä pelattiin KrP:n maalin edustalla. Happeella oli kuitenkin pari ongelmaa; ensinnäkin muutama varsin turha jäähy, jotka osin katkaisivat joukkueen kirin. Ja lisäksi perin heikko viimeistely. Vaikka Pietari oli erinomainen, niin enemmän kuin puolet Happeen maalilaukauksista menivät ohi. Toisen erän jälkeen tilanne oli vielä kutkuttavasti KrP:lle 3-2.

Kolmas erä oli totaalista Happeen hallintaa. Katsomossa asiantunteva raati totesi, että ”KrP oli Happeen myllyssä”. Aikalisät käytettiin, laajaa rosteria peluutettiin, mutta jalka ei liikkunut, eikä pää toiminut neljän ensimmäisen erän malliin. Mutta KrP halusi voittaa tämänkin pelin. Vastustajan vedot saatiin peitettyä ja oman maalin edustalla oltiin aktiivisia ja onnekkaitakin. Viimeinen erä oli lopulta maaliton. Tällä kertaa onni ansaittiin ja peli voitettiin 3-2.

Markus Mattila 1+0
Aleksi Peltonen 1+0
Juuso Kuusinen 1+0
Samuli Nihti 0+1
Topi Ruokostenpohja 0+1

Jäähyt: Happee 3×2 min.

Koovee peli oli KrP:ltä erinomainen ja tehokas. Happee peli taas selvästi heikompi ja eräänlainen työvoitto. Nyt on nähty, että pelejä voitetaan erilaisilla otteilla. Lopulta voitontahto ratkaisee ja useimmiten onnikin on ansaittava.

Seuraava turnauspäivä on ensi vuoden puolella sunnuntaina 8.1. Lievestuoreella.