10.12.2011

Maanantaina luvassa maaleja ja vauhdikasta salibandya

Neljän ottelun voittoputkessa liitävä Nokian KrP saa maanantaina mielenkiintoisia vieraita pääkaupunkiseudulta, Espoon Oilersin saapuessa Raholaan. Molemmat joukkueet ovat tehneet tällä kaudella todella paljon maaleja, joten maali-iloittelua on odotettavissa myös keskinäisessä kohtaamisessa. Joukkueiden välisen ensimmäisen ottelun KrP voitti syksyllä Espoossa lukemin 8-6, mutta sen jälkeen peli on kehittynyt molemmilla joukkueilla ja uudet joukkuekaverit tulleet paremmin tutuiksi.

KrP:n pelaajistossa on tällä hetkellä pienimuotoinen kato. Maalipyssy Sami Nyman viettää häämatkaa Thaimaassa, jonka lisäksi muutama tärkeä pelaaja on sairaslistalla. Esimerkiksi Timo Johansson on poissa peleistä näillänäkymin tammikuun loppuun asti nilkan nivelsidevamman takia.

Onneksi muutama pelaaja on kuitenkin todella kovassa vireessä. Henri Johanssonin tappotahti kahdessa viime pelissä on koko valtakunnan tiedossa, harvassa palloilulajissa löytyy kaveria, joka olisi tehnyt kahdessa edellisessä pelissä yhdeksän tehopistettä otteluun. Henkan ketjukavereista myös puolustajat Matti Koskela ja Janne Salonen sekä keskushyökkääjä Benjamin Reusser ovat olleet ilmiliekeissä. Myös maalivahti Matti Tuomiranta on pelannut huippuotteluita koko kauden, vaikka viime peleissä onkin tullut omiin enemmän maaleja, se kertoo enemmän siitä, että pelit ovat ratkenneet jo hyvissä ajoin eikä puolustusintoa ole enää ollut samalla tavalla.

Oilersin joukkue on täynnä nuoria mutta liigassa jo varsin kokeneita pelimiehiä, nimet Casper Pfitzner, Matias Kaartinen, Oliver Wardi, Perttu Pajukoski ja etunenässä maailmanmestaruuden viime vuonna voittanut Oscar Hänninen ovat tuttuja nimiä kaikille salibandyn seuraajille ja myös varmasti maajoukkuevalmentajien seurantalistalla. Oilers on leimautunut tällä ja edelliskaudella yhdeksi liigan viihdyttävimmistä joukkueista, kiitos aktiivisen pelityylinsä, jonka ansiosta nuoret pelaajatkin ovat päässeet nopeammin ja paremmin liigavauhtiin sisään.

Seuraa heitä:

Nokian KrP: Matti Koskela

Komeat? viikset kasvattanut Koskela on viiksiensä myötä saanut myös itseluottamuksensa tappiin. Tällä hetkellä liigan paras pallollinen puolustaja, säilyykö taso?

Oilers: Matias Kaartinen

Vasta 1993-syntynyt tulevaisuuden maajoukkuesentteri. Pystyy jo tällä iällä kontrolloimaan pelitapahtumia ja rytmittämään peliä mielensä mukaan.

Nokian KrP –Oilers maanantaina 12.12.2011 kello 18.30 Rahola Areena