11.01.2017

Taidanpa kirjoittaa raportin. Viikonloppuna tehtiin nimittäin seurahistoriaa. Ehkäpä koko KrP-perheen seurahistoriaa. Alkuvihellys. Nokian KrP II vastaan sarjakärki PäLu. Mikko Kinnunen (0+2) voittaa aloituksen. Pallo lipuu vasemmalle pakille Lauri Hietalalle (1+0). PäLu-hyökkääjä ampaisee Hietalaa kohti. Hietala pyörähtää pallon kanssa täyden kierroksen ja etenee vauhdikkain askein pitkin vasenta laitaa ylöspäin. PäLu-mies etsii Hietalaa KrP:n kenttäpuoliskolta.  Hietala ohittaa keskiviivan. Pakki lähenee estämään Hietalaa. Hietala ei välitä, vaan jatkaa pallon kanssa urheaa nousua. Nanosekunnissa pallo lähtee kiertovedolla Hietalan lavasta ja jatkaa puhtaalla ilmalennolla oikeaan ylänurkkaan. Maali! Uskomaton alku! Pöytäkirjaan merkitään maalin syntyajaksi 8 sekuntia, mutta todellisuudessa kaikkeen taisi kulua 4 sekuntia. Yhtä kaikki, on tehty seurahistoriaa. Samalla joukkue saa roimasti itseluottamusta. Vielä uskomattomampaa on, että maalintekijän veli Ilmari Hietala, joka oli toisena maalivahtina snapchat-vuorossa saa kaiken videolle. Katsomme videon pelin jälkeen. Ilmari onkin kuvannut ratkaisevassa kohdassa omaa naamaansa, ns. selfie-tyyliin. Tarkkasilmäinen huomaa kuitenkin videolta pallon heilahtavan yläpörsään.

Ilkeäkielinen voisi väittää, että innostun kirjoittamaan raportin nyt, kun kiikarit on viimein saatu rikottua. Ehei. Nyt joukkue ansaitsee raportin. Jo edellisen tiistain reenit menivät täydellisesti. Murskasimme harjoitusvastuksen, joka yleensä saa mielemme siihen Leijonakuninkaan maahan, jota Scar ja hyeenat asuttavat. Viikonlopun peleihin lähti ennennäkemättömän vahva KrP-joukkue. Jo edellisessä turnauksessa esiintyi kaksi KrP II:n junioriorganisaatiosta nostettua ”junnua”, ”Simbaa”, Juho Väinölä ja Tuomas Töyrylä. Turnauksen jälkeen valmentaja Jouni Yli-Korpela nosti tuoreet hankinnat kokeneille kämmenilleen, ojensi kätensä suoraksi ja kaikki eläinkunnan jäsenet sekä KrP II-pelaajat kunnioittivat heitä kumartamalla ja töräyttelemällä tervehdyksensä ilmaan. Joukkue oli saanut uutta voimaa. Olkaa huoleti, tässä tarinassa Mufasa ei siirry autuaammille metsästysmaille. (Tässä vaiheessa kehotan katsomaan elokuvan ”Leijonakuningas”, mikäli sitä ei ole nähnyt ja palaamaan raportin lukemiseen tämän jälkeen) (toim. huom.)

KrP:llä oli kasassa ennätykselliset kolme hyökkäyskenttää ja kaksi pakkiparia. Nälkä kasvaa syödessä. Jouni oli nostanut lisäksi kolme muutakin pelaajaa KrP II:n junioreista. Isokokoinen PäLu ei yhtäkkiä näyttänytkään enää niin vaaralliselta. KrP hallitsi peliä, mutta tilanne oli toisen erän jälkeen 3-3. KrP:n maalintekijöinä toimivat Perttu Mäkelä (1+0) ja kovasti kentille takaisin kaivattu Pekka Antinmaa (1+1). Kolmannessa erässä nuoret leijonat olivat kasvattaneet itselleen komean harjan. He seurasivat kapteeni Jaakko Vallin esimerkkiä. Voittomaaliksi jäänyt Jaakon komea laukaus puolustuslinjasta käynnisti KrP-karkelot jo kolmannen erän toisella minuutilla (1+0) Tuomas Töyrylän (2+1) syötöstä. Seuraava maali oli sitten junioreiden käsialaa. Juho Väinölä (1+1) löysi syötöllään Simba-kaksosensa Tuomaksen, joka teki komean nousun ja laukoi lujalla vedolla KrP:n turvalliseen kahden maalin johtoon. Herkässä mielentilassa parikuukautisen tyttärensä edellispäivän nimeämisen johdosta viikkokausia vaellellut Olli Pusa (1+0) teki ansaitsemansa maalin Ossi Mäkisen (0+2) syötöstä. Terveisiä Venlalle! Peli ratkesi tähän 6-3 maaliin ja loppulukemiksi saatiin 9-4. Can you feel the love tonight.

PäLU oli yllättävän kesy ja lihaksiin nähden yllättävän raukkamainen. Kerran säikähdin, kun puolustajana huomasin PäLu-hyökkääjän pyyhkivän paidan helmalla naamaansa vilauttaen samalla kivikovia vatsalihaksia. Huoli oli turhaa. Siinä pyyhittiinkin vain räkää nokasta. Pari-kolme kertaa PäLulaiset työnsivät vastustajan kumoon suoraan selästä. (Tässä aihetta HIP:lle toiseen asiakaspalautteeseen, kunhan joukkueen seuraavan kerran kohtaavat?)

Muita uskomattomia tosiasioita pelistä: Juho Lehtonen 0 jäähyminuuttia. Maalivahti Ville Niemen (0+1) komea heitto läpiajoon ampaisseelle Juho Niemelälle. Markus Lätti saapui katsomoon hymyilemään Lempäälästä asti kahden tyttärensä kanssa. Ja tärkein: Jaakko Vallin tytär Aava esitteli minulle ennen peliä tekemäänsä sarjakuvaa, jonka nimi oli ”Vahdi eläimiäsi”. Siinä aurinkolaseihin pukeutunut lehmä havaitsee auton lähestyvän ja ilmoittaa siitä toisille tupakoiville lehmille. Lehmä sanoo ”thyi” ja sylkäisee tupakan äkkiä suustaan. Auto pyyhältää aitauksen ohi ja maatilan eläimet teeskentelevät olevansa vain normaaleja kotieläimiä. Kun auto on mennyt ohi, tupakit laitetaan taas palamaan ja aurinkolasit löytävät takaisin nenälle. Nauru on komea: ”ha ha haa”. Tämä avasi silmäni. Voin olla mitä tahansa. Tein maalin ja seurahistoriaa.

Itseluottamusta uhkunut KrP II sai toisessa pelissä vastaansa rakkaan vihollisensa Pirkat. Lohkon taitavimmalla joukkueella Pirkoilla jäi pahasti hampaan koloon edellisestä kohtaamisesta, mikä päättyi KrP:n 4-3 voittoon. Pirkat aloittikin tosissaan ja meni kolmannella minuutilla 1-0 johtoon. Jani Vilenius (1+0) tasoitti tilanteen nopeasti vain minuuttia myöhemmin. Pirkat olivat todella päättäneet koetella maalinsuulla ollutta 4-divari debytanttia Ilmari Hietalaa laukoen hanakasti nopeista hyökkäyksistä. Ilmari hoiti tonttinsa kuitenkin mainiosti. Peli oli tiukka ja KrP hallitsi tapahtumia (kyllä se näin on). Tilanteessa 3-3 nähtiin pelin kulminaatiopiste. KrP sai rangaistuslaukauksen, jonka joukkueen pistepörssin kärki Mikko Kinnunen hoiti muuten hienosti, mutta laukoi ylärimaan. Tästä seurasi kuitenkin Pirkkojen 2+2 minuutin rangaistus ja KrP:n ylivoima. Ylivoimalla saatiinkin maali aikaiseksi, katastrofaalisesti omaan päähän. KrP-leiriä lohduttaakseni täytyy sanoa, että Pirkat pelasi loistavaa liikkuvaa alivoimaa, jonka toteuttamisesta vastasi varmasti joukkueen aivot Markus Koskimäki (sori Matti). Peli päättyi Pirkkojen 4-3 voittoon KrP:n ankarasta kiri yrityksestä huolimatta. Peli kulki ajoittain todella näyttävästi, eikä tasoitus olisi ollut vääryys. Lähellä oli ja kentältä poistuttiin suuri pettymys suupielissä. Viikonloppu oli ehdottomasti KrP:n paras ja tästä on hyvä jatkaa sarjan keskikastissa pysymistä.

Muita uskomattomia tosiasioita pelistä: Juho Lehtonen 0 jäähyminuuttia.  Pakkeja oli välillä peräti 6 (pari kautta taaksepäin kokoonpanossa pelaajia oli kuusi). Kuten ensimmäisessä pelissä, Jaakko Vallin tyttäret kannustivat lempijoukkuettaan hienosti. Katsomossa heilui tabletille heijastettu KrP-logo aina, kun mobiilipeleistä pystyivät hellittämään.

3 leijonakuningasta                   Joukkueen asenne

2 leijonakuningasta                   Juniori Simbat

1 leijonakuningas                       Seurahistorian sykähdyttävin urheiluhetki, maali ennätysajassa

3 Jounin vyölaukkua                 4 minuutin ylivoimalla -1

2 Jounin vyölaukkua                 Vääräaikainen vaihto, jonka seurauksena Pirkat iskivät

1 Jounin vyölaukku                    Hallien suunnittelu. Etunimeltä mainitsematta puolustaja Lehtosella jäi pelien välissä laukku kolmatta kertaa kiinni johonkin kaiteeseen ja hän tokaisi: ”Kuka ***** näitä halleja suunnittelee”.