15.09.2014

D02 Stars kävi puolustamassa menestyksekkäästi viime vuoden Kulta-mitaleitaan 13.-14.9. pelatussa Espoon Tribal Cupissa eli syksyn suurimmassa turnauksessa Suomessa.

You are now in TRIBAL TERRITORY – Beware of INDIANS. Nuo jo viime vuodeltakin tutut kyltit kertoivat jälleen lauantaina Stars-pelaajille, että oltiin saavuttu Heimon ”metsästysmaille”. Stars ei kuitenkaan ollut tullut paikalle metsästettäväksi, vaan oli tullut itse metsästämään.

Stars pelasi turnauksen D02-pojat Kilpa-sarjan B-alkulohkossa yhdessä M-Teamin, Tapanilan Erän ja Indiansin kanssa.

Starsin avausvastustaja oli helsinkiläinen M-Team, joka pääsi yrittämään Starsin kaatamista vieläpä omalla kotikentällään AC Ruskeasuolla. Stars johti ottelua päätöserässä jo 7-1, mutta M-Teamin selkäranka ei katkennut. Tekemällä ottelun neljä viimeistä osumaa M-Team kiri lopulta pelin jopa lähes tasoihin, Starsille kuitenkin 7-5 voitto. M-Teamin valmennus oli tehnyt pelaajistonsa kanssa jälleen hyvää työtä sitten viime näkemän.

Alkusarjan toisen kamppailunsa Stars pääsi pelaamaan Tapiolan urheiluhallissa. Vastaan asettunut Tapanilan Erä Hyeenat oli ottelussa käytännössä vailla mahdollisuuksia ja Stars kuittasi alkulohkon toisen voittonsa 11-2 lukemilla.

Alkusarjan viimeisessä ottelussa sunnuntaiaamuna vastaan asettui turnausisäntä Westend Indians. Vaikka Starsin alkulohkon sijoitus olikin tiedossa jo ennen päätöskamppailua, äityi joukkue silti varsin hyvään esitykseen.

Starsille puhdas 12-0 voitto Indiansista ja B-alkulohkon voitto puhtaalla pelillä, maalierolla 30-7.

Starsin välierä-vastustajaksi tuli viime vuoden Tribal Cupin finaalivastustaja, tämän vuoden A-alkulohkon kakkonen GrIFK.

Itse välierästä muodostui lopulta Starsin turnauksen vauhdikkain ja fyysisin ottelu. Puoliajalla Grani oli tuloksen valossa vielä hyvin pelissä mukana, Starsin johtaessa peliä kihelmöivästi 4-2. Ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla Stars pystyi kuitenkin kiristämään turbo-ruuvia vielä pari kierrosta lisää ja kun Grani ei siihen pystynyt enää vastaamaan, lyötiin tulostaululle lopulta todella kovat 12-3 voittolukemat Starsille.

Stars jälleen Tribal Cupin finaaliin, missä vastustajaksi asettui A-alkulohkon kaikki neljä peliään ja välieränsä Tapanilan Erää vastaan näytöstyyliin maalierolla 33-6 hoitanut Tiikerit Black.

Tikkurilan Tiikereiden saldo ennen finaalia oli niin jäätävä, että myös Stars valmistautui kohtaamiseen erityisellä huolella. Stars otti finaalissa pelin hallinnan itselleen, mutta mitään se ei saanut ilmaiseksi. Vaikka Starsin hyökkäykset vyöryivät kerta toisensa jälkeen Tiikeri-päätyyn, oli tilanne puoliajalla yhä tiukka Starsin johtaessa peliä 3-0.

Finaalin 2.puoliskolla ”ketsuppi-pullo” aukesi paremmin myös hyökkäyspäädyssä ja Stars iskikin kakkoserän aikana kuusi lisäosumaa. On myös todella kovan luokan suoritus pitää 2 x 20 min. peliajalla Tiikereiden tasoinen joukkue nollilla, joten Starsin pelaaminen myös puolustussuuntaan oli esimerkillisen hyvää.

Vaikka Starsin 9-0 voittolukemat näyttävät paperilla varsin tylyiltäkin, teki Tiikerit finaalista kuitenkin finaalin arvoisen pelaamalla tinkimättömästi ja täysillä viimeiseen vihellykseen saakka.

Stars kuitenkin vei lopulta kulta-mitalit sekä todella Ison ja Komean Pojan mukanaan 3-tielle voittamalla turnauksessa kaikki 5 otteluaan, huikealla maalierolla 51-10.

Onnittelut Stars-pelaajille, Tribal Cup jätti heille jälleen hienoja (kultaisia) muistoja. Onnittelut myös Tiikereille hopea-mitaleista ja GrIFK:lle pronssista.