19.04.2017

Tulevalla 2017-2018 kaudella Näätälauman A+B-ikäluokkien valmennukseen tulee liittymään pari uutta kovan luokan vahvistusta. Viime kaudella KRP Akatemia (2div.) joukkuetta valmentanut Tommi Ylimäki ottaa päävastuun A-junioreista. Alla hänen haastattelunsa tulevasta. C1-joukkueen viime kauden pääkoutsi Juho Vähätalo tulee A-jun lajikoutsiksi. Edustuksessa viime kaudella hienoon lentoon kesällä saanut Markku Köykkä liittyy myös junioripuolelle sekä A:n että B:n fysiikkavalmentajaksi!

A-juniorit:
Päävalmentaja: Tommi Ylimäki
Lajivalmentaja: Mikko Sassi
Lajivalmentaja: Juho Vähätalo
Fysiikkavalmentaja: Markku Köykkä

B-juniorit:
Päävalmentaja: Henri Mattila
Lajivalmentaja: Pekka Hursti
Lajivalmentaja: Mikko Sassi
Fysiikkavalmentaja: Markku Köykkä

 

”Kerro vähän itsestäsi?”
38-vuotias perheenisä, jonka perheeseen kuuluu vaimo, 11 v. poika ja 9 v. tyttö. Päivätöissä Nokialla Projektipäällikkönä ja illat menee lapsia harrastuksiin kuskatessa ja säbähallilla. Kesäisin vapaa-aika kuluu lähinnä moottoripyörän selässä.  


”Entäs valmentajaurastasi?”
Valmentanut olen oikeastaan aina. Takana taitaa olla n. 20 vuotta penkin takana, tosin matkalle mahtuu pari välivuotta.
Homma alkoi Ilves salibandyn alkuvuosina kun itse pelasin B-junnuissa ja samalla otin hoitaakseni D83 ikäluokan valmennuksen. Siitä matka vei Classiciin, jossa tuli alkuun oltua pari vuotta mukana 1985 – 1987 ikäluokkien valmennuksessa, sen jälkeen  1991-1993 ikäluokkien kanssa aina D-junioreista B:hen saakka. Sen jälkeen C95:n kanssa ja kun oma poika otti mailan käteen 2-vuotiaana, siirryin lapsi-vanhempi kerhoihin ja seurasin oman pojan joukkueiden penkin takana aina edelliskauteen saakka.
Halu vanhempien valmennukseen ja enemmän taktiikkapuoleen keskittymiseen on ollut kokoajan olemassa ja nyt kun lapset ovat hieman vanhempia ja vapaa-aikaa on enemmän, on siihen vihdoin myös aikaa.
Viime kausi meni miesten 2-divisioonan valmennuksessa (jossa jatkan myös tulevalla kaudella) ja nyt kokemusta onkin aivan kaikkien ikäluokkien valmennuksesta aina lapsi-vanhempi kerhoista aikuisiin.


”Minkälainen mies on Tommi Ylimäki penkin takana?”
Vaikea kysymys, pitäisi varmaan kysyä pelaajilta.
Itse ajattelisin, että reilu mutta vaativa ja ajoittain myös äänekäs.
Nopeassa pelissä vaaditaan nopeaa reagointia muuttuviin tilanteisiin ja siinä näenkin oman vahvuuteni.


”Mitä odotat pelaajilta ja joukkueelta tulevalla kaudella?”
Tämä onkin jo helpompi.
Yksilötasolla odotan pelaajilta ennen kaikkea sitoutumista yhteiseen tekemiseen ja yhteisiin tavoitteisiin. Kun asiat tehdään kunnolla, niin tuloskin on yleensä hyvä.
Joukkueelta odotan hyvää joukkuehenkeä, kurinalaisuutta ja jatkuvaa kehitystä!