03.06.2010

Tshekin maajoukkuepakki Pavel Brus KrP:hen

Viime kaudella Tshekin pääsarjassa Hopealle jääneen Vitkovicen kapteenina toiminut 23-vuotias Pavel Brus siirtyy kaudeksi 2010-11 Nokian KrP:n riveihin.

Brus on ollut viime vuodet Tshekin maajoukkueen vakiokalustoa. Viimeksi Toukokuussa pelatuissa Opiskelijoiden MM-kisoissa Brus valittiin turnauksen tähdistökentälliseen, tehden puolustajalle hulppeat 7+7 tehot 6 otteluun. Brus on ollut Tshekin joukkueessa myös kaksissa edellisissä Miesten MM-kisoissa.

Brusilla on aikaisempaa kokemusta myös salibandyliigasta, käytyään A-juniori-ikäisenä pelaamassa yhden kauden Tampereen Gunnersissa 2006-07 kaudella. Tämän kauden jälkeen Brus siirtyi SSK Vitkoviceen, jossa kolmella viime kaudella pelaamissaan 79 ottelussa Brus on tehnyt 29+43 tehopistettä Tshekin liigassa. Isokokoinen 187/85 Brus liikkuu kokoisekseen hyvin ja on ennenkaikkea pallollinen puolustaja.

Nokian KrP:n manageri Marko Salmela on erittäin iloinen Brusin valittua KrP:n ensi kauden seurakseen, hänen perässään oli muitakin joukkueita Ruotsin ja Suomen pääsarjoista.

Päävalmentaja Mika Myllyniemelle Brus on tuttu pelaaja Gunners ajoilta, vaikka kyseisellä kaudella häärikin taustoilla valmentamisen sijaan.