21.10.2012

Tiikerit – Nokian KrP B 9-3 (2-0, 2-0, 5-3)

Lauantaina 20. lokakuuta matkattiin B-juniorien SM-sarjajohtoa pitävän Tikkurilan Tiikereiden vieraaksi. Pelipaikkana oli Tikkurilan urheilutalo Vantaalla. Aikaisemmissa otteluissa Tiikerit oli voittanut niukasti Oilersin (9-8) ja reilusti HU-46-joukkueen (13-6).

Lieneekö Nokian KrP:n pojilla ollut totaalinen syyslomafiilis, sillä pelipäivä ei ollut nokialaisten. KrP ei ollut peliin valmis puoleentoista erään. Siitä kertoo mm. se, että ensimmäisessä erässä Tiikereiden maalivahdilla oli yksi (1) torjunta. Nokialaisten laukaukset puuttuivat täysin. Pelin avaaminen ja pallollinen peli ei sujunut ennen, kuin ottelusta oli pelattu jo puolet. Maalillisesti sekä ensimmäinen että toinen erä päättyi Tiikereille 2-0.

Kolmanteen erään saatiin jo vähän pelaamisen meininkiä ja ottelupöytäkirjaan muitakin merkintöjä kuin jäähyjä. Pitkältä saikulta palannut Joni Riihelä teki nokialaisten avausmaalin ajassa 42.34. Syötön antoi Aleksi Peltonen. Ajassa 42.49 laukoi Janne Rissanen rankkarista maalin. Eikä tässä vielä kaikki, sillä ajassa 57.07 kavennettiin ottelua tilanteeseen 7-3, kun Samuli Nihti sai hyvä syötön Joonas Vibergiltä. Mainittakoon, että alivoimapelaamisessa oli hyvätkin hetkensä, sillä Nokian KrP:n peli toimi viiden jäähyn kohdalla kuudesta. Kolmas erä päättyi Tiikereille 5-3 ja koko ottelu 9-3.

Valmentaja Pasi Rissanen analysoi Nokian KrP:n pelin kulkua: "Pallollisesti parempi Tiikerit sai paineen meidän päätyyn, eikä puolustuspelaamisessa onnistuttu siten kuin ennen peliä painotettiin. Eli puolustuspäässä kaksinkamppailujen voittaminen, hyvä pelin avaaminen, keskialueen varma ylittäminen pallollisena puuttuivat hyvin pitkälti. Toisen erän lopussa ja kolmannen erän alkupuoliskolla peliin päästiin ajoittain mukaan, mutta viimeistään jäähyt sekoittivat senkin. Pelaajille on painotettu jäähyjen merkitystä. Av toimi hyvin, mutta se on kaikki pois hyökkäystehoista! Ainoa, joka pelistä saa puhtaat paperit on Pietari. Hän piti lukemat edes jotenkin siedettävinä." Ottelupöytäkirjamerkintöjen mukaan Nokian KrP:n mv Pietari Huhtisen maalilla kävikin todellinen suhina, sillä torjuntoja oli 38, kun Tiikereiden veskari Leevi Vesterbacka sai tyytyä verkkaisempaan menoon. Torjuntoja laskettiin vain 11.