23.01.2009

Viikonloppu alkoi mukavasti paikallispelillä. Vierailija G-KooVee oli nousukiidossa ja haaveena pudotuspelit, KrP:llä pitkä tappioputki.

Ohjaksia pelille annettiin valkopaidoille. 2.47 Valtteri Sainion maila läpsähti saatossa KrP-kaverin kasvoon ja kotijoukkue 5 min yv:lle. Seuraava viisiminuuttinen olikin sitten samanlaista puurtamista, mitä naapurihallissa on tavattu nähdä. Kokonaista kolme laukausta löysi maalille asti, loput takaseinälle.

Maaliverkkoa pääsivät pöllyttämään mustapaidat, mutta ensimmäinen yritys hylättiin, koska pallo meni maaliin ylittämättä maaliviivaa etupuolelta. Miika Mikkolan jäähy sen sijaan koitui turmioksi, G-yv loi hyviä paikkoja, kunnes Sainio ajoi keskeen ja ampui alas eräluvut 0-1.

Toisessa erässä peliin tuli lisää vauhtia. Molemmilla oli hyvät paikat, KrP:llä määrässä, G:llä laadussa. Maaleja alkuun tarjottiin vain Juuso Jehkisen porukalle. 31.03 Matikainen osui Sainoin hyvästä poikkarista ja 32.50 sama mies maalin edestä, jonne syötön officesta tarjosi V-M Luukko. KrP:n maalihana aukesi lopullisesti 2,5 minuuttia ennen taukoa. Katajisto pudotti kulmasta viivaa, jossa Niko Nordlund pudotti peittäjän polvelle ja laukoi pikkusiirron jälkeen peltiin. Kahville 1-3.

Viimeinen erä oli pitkästä aikaa hyvää KrP-peliä. Myllytys oli vieraiden päässä ja G:llä oli vaikeuksia välillä avata omaa peliä. Timo Kettusen jäähyn aikana KrP iski maalin päähän ylivoiman sössittyä pallon Kirkalle. Facebookissa jo finaaleista uhonnut Lindberg ajoi laukaisupaikkaan keskelle ja maalille sinkuttaneen Vatasen mailan kautta 2-3 lukemat. Tasoitusmaalissa 59.20 saattoi olla tuurin poikasta mukana, ainakin siihen katsomon osaan, jossa Mediavastaava istui. G-puolustus lähti purkamaan painetta omasta päästään rännipallolla. Maalin takana tuomari Alakare ei ollut tarpeeksi kärppänä tilanteessa, ja pikku kengänkärkikimmokkeen kautta pallo tolpalle Heikki Rantalalle. Poikkari toiselle tolpalle ja Häkkinen tasoitti. Totta kai tilanteen jälkeen G-kapteeni kävi tilanteen oikeellisuutta tarkistamassa, turhaan.

Vielä 3 sekuntia ennen jatkoaikaa Aapo Mutanen sössi pallon Nordlundille ja joutui nostamaan mailaa jäähyn arvoisesti. Jatkoaikaylivoiman valkopaidat käyttivät hyvin. Nordlund tarjosi vasempaan siipeen, josta Häkkinen myyräsi ohi Tuomarlan. Kasa valkopaitoja kentälle ja mustat purnaamaan tuomarille pallosta.

Pahiten tappion tuomat herneet nenään imaisi G-KooVeen Vesa Wettervik; palkintojen jaon aikana koko hernepalko tukki nenäontelot siihen malliin, että punakortti heilahti ja sitten mies pääsikin ennen muita suihkun lämpötiloja koettamaan.

Pelin jälkeisessä pressikonferenssissa G-valmennus myönsi KrP:n paremmuuden. G:n mediavastaavan laatiman oman näkemyksen mukaan siis perjantai-iltana pelattiinkin reipas kolmosdivarimatsi yksittäisenä otteluna. Tosin silloin kentällä eivät olisi olleet kolmosdivarin kaksi rikkainta seuraa; laatuseura SC Lätty olisi manageri Pasi Nevalaisen rahahankinnoilla lyönyt kiilan joukkueiden välille.

Tuomaria on tietysti helppo syyttää kaikesta, mitenkäs muuten. Ulkopuolisen syyllisen löytäminen onkin juuri oman psyyken kestämisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Vai olisiko kenties syyttävää sormea pitänyt heristää niille G-pelaajille, jotka ensin päästivät KrP:n kaventamaan alivoimalla ja lopuksi tekemään voittomaalin ylivoimalla??

Tyylistä ja tavasta huolimatta voitto oli KrP:lle ehkä henkisesti kaikkein tärkein. Suoran säilyjän paikka tuli lähemmäs, samalla kun suora putoaja erkani. Seuraava peli onkin juuri pykälän verran ylempänä olevaa AC Hakia vastaan Vantaalla. Kiitos tämän voiton, tuohon peliin joukkue pääsee lähtemään kevyemmällä taakalla ja suuremmalla uskolla omaan tekemiseen.