18.12.2012

Nokian KrP ja Tampereen Ilves kohtaavat Raholan paikalliskamppailussa. Ottelu on KrP:lle juhlaottelu ja ohjelma on sen mukainen. Otteluun saapuvat kunniavieraina KrP:n liigaan nostanut joukkue, joka palkitaan. Ottelu on myös KrP:n juniorien pikkujoulu sekä mukana on myös arvontoja ja nopeimmille Veikkauskortin omistajille ilmaiset pullakahvit. Lisäksi ottelun toisella erätauolla nähdään KrP junioreiden rankkarikisa.

Vierailija Tampereen Ilves pelaa myös kotiareenallaan. Täksi kaudeksi Salibandyliigaan noussut Ilves löytyy maajoukkuetauon jälkeen sarjan viimeiseltä sijalta, mutta yläpuolella oleva Josba on pelannut kaksikin peliä enemmän, mutta saanut vain pisteen enemmän. Ilveksellä on kasassa 12 ottelussa yksi voitto ja yksi tasapeli sekä kymmenen tappiota. Joukkue kaatoi jatkoajalla lappeenrantalaisen NST:n lokakuussa ja onnistui pelaamaan tasapelin Loviisaa vastaan. Useita entisiä KrP:n pelaajia sisältävän joukkueen tehokkain pelaaja alkukaudesta on ollut Tommi Merto, joka on myös esiintynyt KrP:ssä. Hänen perässään sisäisessä pistepörssissä tulevat Ville Kangasmäki ja Miika Nieminen, myös näitä entisiä nokialaisia. Nieminen, kuten myöskään Tomi Sarajärvi, eivät ottelussa pelaa kesällä tapahtuneen siirtosopimuksen takia. Tehopelaaja Merto on nuoren joukkueen tärkein pelaaja ja tuttuna miehenä varmasti KrP:n erityistarkkailussa. Taitavalle pelaajalle ei ole varaa antaa yhtään ylimääräistä tilaa. Ilves on peluuttanut KrP:n tavoin maalivahtejaan tasaisesti, eikä ole vielä tiedossa kuka tamperelaisten maalia vartioi ottelussa.

Nokian KrP ei ole saanut reenata tauolla parhaalla mahdollisella miehistöllään, sillä Sveitsin MM-kisoissa nähtiin muutama nokialainen. Henri Johansson sai Suomen paidassa hopeaa, Benjamin Reusser isäntäjoukkueen riveissä pronssia. Myös Jan Jelinek pelasi, Tshekin joukkueessa, mutta hänen pelinsä päättyivät puolivälierätappioon Suomelle. KrP on sarjataulukossa vasta sijalla 11. ja haluja ylemmäs on. Se vaatisi selvää parannusta peleihin, sillä ennen taukoa Happee teurasti KrP:n ja tappio tuli vielä Turustakin. Vielä ennen Ilves-koitosta vastaan asettuu Kooveee Tampereella. Edellinen kohtaaminen päättyi Raholassa Kooveelle 4-7 joten nyt on revanssin paikka.

Seuraa heitä tiistaina:

Benjamin Reusser, KrP

– MM-kisojen pronssimitalisti oli KrP:n tehokkain maajoukkuemies kisoissa. Taitava sveitsiläinen on KrP:n tehokkaimpia pelaajia.

Tommi Merto, Ilves

– KrP:ssäkin pelannut hyökkääjä pelaa läpimurtokauttaan Ilveksessä.

Ottelu alkaa tiistaina 18.12. tuttuun tapaan kello 18:30 Rahola Areenalla. Otteluun kannattaa saapua ajoissa, sillä onhan kyseessä juhlaottelu.