25.04.2016

D02 Stars voitti kultaa jo peräti 21.kerran järjestetyn Tampere Floorball Tournamentin -02 poikien Kilpa-sarjasta.
Näin ollen Stars pelasi kaudella 2015-2016 finaalissa kaikissa kilpailuissa, joihin se osallistui; Tribal Cup 2015, Tupla Cup 2015, Loppiaisturnaus 2016 (2001-s. sarja), D1-jun. ylialueellinen Eliittisarja ja Tampere Floorball Tournament 2016. Lisäksi joukkue sijoittui kakkoseksi vuotta vanhempien C2-jun. ylialueellisessa Eliittisarjassa ja pääsi mukaan jatkokarsintaan, mistä jaettiin vielä kaksi paikkaa C2-jun. SM-puolivälieriin.

Lauantain pelit TFT-turnauksessa oli Starsilta vielä pientä hakemista. Koovee kaatui 5-3, FBC Turun kanssa pelattiin tasan 4-4, mutta O2-JKL:n ja FBC Duxin yhdistelmäjoukkue SB JSK:lle hävittiin niukasti 3-4.
Tuo rekordi tarkoitti, että Stars tarvitsi välieräpaikkaan apuja muilta. Ilman omaa panosta pelannut Koovee nuo avut tarjosi voittamalla SB JSK:n selkeästi 6-2. Näin ollen A-lohkosta FBC Turku ja Stars välieriin B-lohkon FBT Karhuja ja Kotkan Reipasta vastaan.

Yksi yö toi tarvittavan muutoksen Starsin peli-ilmeeseen ja -esitykseen. Välierässä vastaan asettui ylialueellisessa Eliittisarjassa tänä ja viime vuonna pronssit pokannut porilainen FBT Karhut. Tasokas vastustaja vaati selkeää tasonnostoa myös Stars-leirissä ja siihen pystyttiinkin. Stars oli ottelussa koko ajan kuskin paikalla ja erittäin jännittävien loppuvaiheiden jälkeen Stars eteni välierästä myös finaaliin. Karhut tasoitti pelin 1 min 10 sek ennen loppua, mutta rankkarikisalta vältyttiin, kun Stars iski vielä voitto-osuman vain 21 sek ennen loppua.

Toisessa välierässä ei sen sijaan vältytty rankkarikisaltakaan ja siinä neljännet laukojat ratkaisi finaali-paikan FBC Turulle.

Stars oli pelannut neljä ensimmäistä otteluaan Spiralin peräkentällä, mutta finaalia päästiin pelaamaan kirkaampiin valoihin Kaukajärven hallin 1-kentälle. Ennen finaalia oli tiedossa, että se on Starsin viimeinen ottelu Starsina ja pelaajat halusivat antaa Stars-joukkueelleen kultaiset jäähyväiset.

TFT-turnauksessa kenties omaa kauden parasta peliään esittänyt BeeCee olikin etenkin finaalin alussa täysin vastaanottavana osapuolena kentällä. Ekan kympin jälkeen tulostaululla komeili Starsin 4-0 johtolukemat, kun hyökyaalto toisensa perään oli vyörynyt kohti BeeCee-maalia. Turkulaisten valmennus käytti hyvää pelisilmää ja otti tuossa kohtaa aikalisän. Se tuottikin tulosta ja Starsin suurin vyöry saatiin jollakin tapaa talttumaan, viimeiset 30 min pelistä Stars voitti 3-2.

Finaalin 2×20 min peliajan päätyttyä tulostaululla oli siis loppulukemat Stars 7 – BeeCee 2. Huomionarvoista on se, että Starsin finaalissa tekemä 7 osumaa oli suurin maalimäärä, mitä mikään joukkue teki turnauksen yhteen otteluunsa. Eli mitään todellisia maalikarkeloita mikään joukkue ei päässyt viettämään, vaan ottelut olivat tuloksien valossa hyvinkin tasaisia ja tiukkoja.

Kaudella 2016-2017 C2-ikäluokassa ns. joukkuenimet tippuvat pois käytöstä. Näin tulee tapahtumaan myös Stars-joukkuenimen kohdalla eli mistään tuon dramaattisemmasta asiassa ei ole kyse.

Lämpimät onnittelut FBC Turulle hopea-mitaleista ja Kotkan Reippaalle pronssista!

SUNNUNTAI 24.04.

Välierät:
FBT Karhut – Nokian KrP Stars 2-3
FBC Turku – Kotkan Reipas 3-2 rl.

Pronssiottelu:
Kotkan Reipas – FBT Karhut 3-2

Finaali:
FBC Turku – Nokian KrP Stars 2-7

Loppusijoitukset:

1. Nokian KrP Stars
2. FBC Turku
3. Kotkan Reipas
4. FBT Karhut
5. Koovee
6. SB JSK
7. Ilves

Tampere Floorball Tournament 2016 Pojat -02 Kilpa-sarjan KULTA-mitalististit:

Atte Ahola, Jussi Järventaus, Niko-Petteri Ketola, Severi Koskela, Elias Mattila, Aleksi Nurmikolu, Niko Pihlajamäki, Roni Piironen, Samuli Ronni, Joni Salonen, Lauri Savila, Eemil Siira, Onni Siitonen, Samuli Suonsivu, Oskari Tenho, Atte Toivanen, Tommi Turunen, Roope Wikström, Vili Ylinen.