25.04.2016

TFT:hen lähdettiin puolustamaan viime kaudella voitettua mestaruutta. Tänä vuonna TFT:ssä oli selkeästi kovatasoisempi kärki, kun periaatteessa 5 joukkuetta pelasi SM-tason pelejä, viime vuonna oli vain 2. Lohkoomme arvottiin RSS Panthers, Jokerit sekä ruotsalainen EIBK. Turnaukseen lähdettiin hakemaan jo tuntumaa Tallinnan turnausta varten ja näin 99-ikäiset Toni Jaakkola ja Eetu Järvinen olivat mukana joukkueessa.
Lauantaiaamuna pelit alkoivat Raholan tulitikkurasiakentillä, jotka hieman aiheuttivat kummastusta. SM-sarjassa kohdattiin Pantterit kahdesti joista kummastakaan ei pystytty voittoa hakemaan, joten nälkää avausotteluun oli. Loistava ottelu Näätälaumalta. Taululla lukemat 6-1. Kaikki kolme kenttää onnistuivat maalinteossa joten varsin onnistunut turnauksen avaus. Toiseen peliin vastaan asettui Jokerit. Jokerit puolusti tiiviisti ja vasta oikeastaan toisessa erässä KrP sai vastustajan viisikon revittyä jotenkin auki. 5-2 voitto. Lohkon päätösottelu EIBK:ta vastaan oli taas samanlaista näytöstä kuin ensimmäinenkin ottelu. Murskalukemat 12-2 kertovat oleellisen. Näin lohkovoitto vakuuttavalla 22-5 maalierolla.
Sunnuntaiaamun puolivälieriin vastaan tuli Happee. Tämäkin peli pelattiin vielä Raholan pikkukentillä, mutta menoa se ei näköjään haitannut. Hyökkäys toisensa jälkeen vastustajan puolustus revittiin rikki, loppulukemat 8-0. Hieman noottia Happeen suuntaan viime minuutin tappotaklauksista, onneksi näistä nyt selvittiin vähällä.
Välierissä kohdattiin tuttua tutumpi Ilves. SM-sarjassa voitot päättyivät 1-1, ja tämäkin peli oli tasainen. Ilves puolusti hyvin, mutta KrP:n ensimmäisen maalin jälkeen saatiin hurmos päälle ja pari maalia vielä lisää niin johtoa oli helppo puolustaa. Selvitettiin myös viiden minuutin alivoima ilman takaiskuja. Viimeisellä minuutilla kavennus, mutta siihen se jäi. Loppulukemat 3-1 ja Näätälauma finaaliin!
Finaalissa vastaan uudestaan RSS Panthers. Tästä ottelusta ei latausta puuttunut. RSS haluaa antaa takaisin lauantaiaamun pelistä, ja Näädätkin muistavat vielä hyvin kahden vuoden takaisen karvaan TFT-finaalitappion Panttereille.
Peli oli loistavaa alusta alkaen molemmilta joukkueilta. Panthers oli ensimmäisessä erässä maalipaikoissa paljon terävämpi, kuten myös kaksinkamppailuissa, joten 1-3 tappioasemasta erätauolle, Näätien maalin teki Eetu Järvinen. Toinen erä olikin sitten Näätälauman näytöstä alusta loppuun. Eero Rötsä sivaltaa meidät maalin päähän ja muutama minuutti myöhemmin Anton Roth painaa pelin tasoihin! Erän puolessa välissä saadaan heppoinen jäähy joka kuitenkin kestetään. 4 min ennen loppua saadaan mekin paikka ylivoimalla, ja tätä ei jätetä käyttämättä. Toni Jaakkola sivaltaa Näätälauman kiinni mestaruuspokaaliin puoltoista minuttia ennen päätössummeria. Vastustajan 6vs5 kestetään ja Lauri Tynkkynen iskee 2sek ennen loppua pallon tyhjään nuottaan! Mestaruus on meidän!

3 TFT-turnausta, 2 kultamitalia ja yksi hopea. Ei huonompi saldo. Tänä vuonna vielä samalla kokoonpanolla mennään Tallinnan turnaukseen, josta aiemmin ollaan saavutettu 4 turnauksesta 3 hopeamitalia ja yksi pronssi. TÄNÄ VUONNA OTETAAN SE KULTA!