10.10.2008

Vaikka samaan aikaan viereisessä jäähallissa pelattiin SM-liigamatsi, oli Tampere Areenaan lehtereille saapunut suht mukava kuorma salibandyn ystäviä. Tarkka luku taisi olla 407; suurin osa tietysti omilla
henkilöautoilla.

Arkipelistä huolimatta SPV oli mukana oletettavasti lähes parhaalla miehistöllä. Koska matkaa tuolta Duudsonien kotikaupungista oli vain 180 km, ehti töissäkäyvä osastokin hyvin saada tunnit täyteen ennen bussiin istahtamista; ml. kenkäkauppias Niko "Al Bundy" Raunio. (pelivelipäiväkirjaa on siis luettu. toim.huom.)
Jyväskylästä reissaaville tarjottiin välillä muutakin kuin valtatie 18:n maisemia. Nyt Jyp-fanit pääsivät tuta yksinumeroista valtatietä reissatessaan ysitietä Tampereelle.
Edellisestä kotipelistä poiketen Areenan kenttä oli rakennettu hallin pituussuuntaisesti, mutta parketti oli edelleen kuhmuinen.

Pelissä hyvin kesällä juosseet speve-miehet olivat reippaalla jalalla mukana. Liigatyylistä poiketen punaisten taktiikka oli heitellä lättypalloja KrP:n puolustuslinjan taakse ja sielä naputella osumat. Ja ensimmäinen osumakin oli lätyllä tullut. Alivoimalla omasta päästä heitetty SPV-lätty kiersi Kuuselan kautta T.Tiilikaiselle, joka ohitti Lahden.
Tasoitusta odoteltiin kentille paluun tehneen Roope Hietalahden jäähyyn asti. Tuolloin sekahärdellistä pallo pomppi kuumaan kotipelivireeseen äityneelle Mikko Raiviolle, jonka variksenliitoinen laukaus sujahti Ihmeen jalan yli. Kaksi maalia olikin avauserän ainoat kohahduttaneet tilanteet, muuten peli oli tuttua puuroa molemmilta ja huippupaikat olivat kortilla. Kahville 1-1.

Toinen erä alkoi samoilla tunnelmilla kuin avauserä. Huonompi Kohonen vei SPV:n johtoon ja KrP:n H.Rantala tasoitti ylivoimalla.
Väliin mahtui Toni Katajiston hieno yliolanheitto Tuukka Kivirannasta, eipä Pohjanmaalta tule sittenkään pelkkiä painijoita. Speven johtomaali oli päivän speciaali. Myllymäen Henri juoksutti itsensä oivallisesti Holopaisen kaaripalloon siten, että pallo kimposi Henun rinnasta yli vastaantulleen Lahden. Tuomaristo kiikutti pallon keskelle ja 2-3 vieraille.

Kolmannessa erässä SPV näytti juoksukykyään norjalaistyyppisellä miesvartioinnilla ja korkealla karvalla. Eikä tuloksetta. Ajassa 46.17 hyvän karvauksen päälle Jyrki Holopaisen laukaus jäi pomppimaan viivalle, josta juniori-ikäinen Perttu Pajukoski neppasi itselleen kirjahyllyn koristetta uranavausmaalilla.
Ja samantyylinen oli 2-5 maalikin. Nyt vuorostaan Janne Hulmi pääsi kiertokantille ja kun KrP puolustus jähmettyi linjaan, niin Lahdelle ei jätetty torjuntasaumaa.
Kolmen maalin kaulassa SPV käynnnisti Ajax-tyyppisen tylsän pelivaiheen. Hyökkäyksiin ei ollut kiirettä ja jokainen pelisuorite tehtiin pitemmän kaavan kautta. Laihaa lohtua valkoisille tuli Miika Mikkolan lavasta vajaa vitonen ennen loppua. Lopun takaa-ajon haaveet kaatuivat Taajamaan kakkoseen maastapeluusta. Summeri 3-5:ssä ja pinnat Pohjanmaalle.

Ei oikein KrP:n peli säväytä tällä hetkellä. Maalipaikkojen luominen tuntuu olevan tuskaa ja vähäisistäkin paikoista pitäisi kovemmalla prosentilla onnistua. Vaikuttaa kun keskialueen ylityksen jälkeen uskaltaminen loppuu itsekultaan ja vastuu halutaan siirtää kaverille.
Kaukana on se iloinen ja tilannerikas pelityyli, jota vielä divarivuosina harrastettiin pelistä toiseen; ei kai divarin ja liigan ero niin suuri ole ??
Suurinta maalintekovastuuta sysättäneen jatkuvalla haulla pelanneelle Repi Raiviolle. Mies jaksoi pelata molemmissa päissä ja ylivoimassakin kupille otto oli vain Ihmeen sijoittumisen ansiosta nollilla. Kapteeni Katajisto oli hyökkääjistä selvästi näkyvin. Vaikka tehot olivat kiikareilla, teki mies paljon hyökkäyspelin eteen ja painoi alivoimalla miestä nippuun jalkakisulla.

Punaisista parhaana palkittiin maalilta Ihme. Paraatitorjunnat puuttuivat, mutta perusseivit riittivät pisteisiin. Pelaajistosta odotetut Helanen ja Koski olivat aivan muissa maailmoissa, liekö suurkaupungin gloria saanut miehet tuijottelemaan kirkkaita valoja ?? Pantapäiset kaksoset Raunio ja Holopainen näyttivät, ettei (naiselli)sen pannan käyttö ole ainakaan tehoista pois.

Seuraava kotipeli KrP:llä heti keskiviikkona 15. pvä, kun itse Ray Backman tuo turkkulaisse joukkueensa Tampereelle.

Pöytäkirja