22.02.2012

Monesti puhutaan, että pelissä on paljon panosta, mutta tälläkertaa sitä todenteolla on. Sillä perjantaina Raholassa pelattavassa Nokian KrP-TPS ottelussa on kyseessä todella arvokkaat pisteet. Mikäli KrP ottelun häviää voidaan pudotuspelit unohtaa siltä istumalta, mutta taas toisaalta voittamalla perjantain ottelun pudotuspelipaikka on vielä hyvinkin paljon omissa käsissä, vaikka KrP:n kanssa tasapisteissä olevalla Josballa on voittamalla omat pelinsä varma paikka noihin kinkereihin. Josban loppuohjelma on vaan niin kova, että tuohon temppuun päästessä Josba todella ansaitsee paikkansa pudotuspeleissä. Kovassa kevätvireessä oleva TPS nousi keskiviikkoisen Helsingistä Erää vastaan hakemansa jatkoaikavoiton ansiosta pisteen KrP:n edelle, joten keskinäinen peli pitkälti kertonee loppukauden asetelmat. Syksyllä KrP haki Turusta suurinumeroisen 15-8 voiton Henri Johanssonin iskiessä hurjat 4+5 tehot, mutta tuolloin Tepsin puolustuspeli oli aikamoista reikäjuustoa. Viime peleissä nimenomaan puolustuspeli on ollut TPS:n ase, siitä kertoo päästetyt maalitkin, joita tuli Kooveeta vastaan vain yksi ja Erääkin vastaan ainoastaan kaksi, nämä ovat salibandyssa todella harvinaisia ja pieniä lukemia.

Nokian KrP:n pelitulokset ovat ailahdelleet koko kauden ajan, mutta ykköskenttä on säilyttänyt tasonsa lähes pelistä toiseen ja pelaakin ajoittain todella nautittavaa salibandya. Viime peleissä muodossa Salonen-Koskela-H.Johansson-Widgren-T.Johansson on ollut kovassa iskussa ja paukutellut upeita maaleja, isoin ongelma onkin ollut ratkaisijoiden löytyminen myös muualta. Onneksi varjojen mailla Tammikuussa vaellellut yli 300 liigamaalin Sami Nyman on viime peleissä ollut selvästi terävämpi ja kevätvire on sieltä vielä tulossa. Myös maalivahtipeli on jälleen palannut luotettavalle tasolle, viimeksi M-Teamia vastaan polvi kipeänä taistellut Pasi Järvinen on löytänyt rauhallisuutta otteisiinsa.

Seuraa heitä:

Nokian KrP: Matti Koskela-Janne Salonen

Liigan puolustajien pistepörssin ykkönen ja kakkonen 32- ja 25-pisteellä. Molemmat ovat pelanneet lähes uskomattoman kauden ja parantaneet omia piste-ennätyksiään aivan uusille luvuille. Tässä isot syypäät myös Henri Johassonin pistetehtailuun.

TPS: Jens Riska

Oilersin juniorimyllyn läpikäynyt 89-syntynyt taitopelaaja on löytänyt kovan kevätvireen. Kooveeta vastaan 1+3 ja Erää vastaan syöttö jatkoaikamaaliin.

Nokian KrP – TPS perjantaina 24.2.2012 kello 18.30 Rahola Areena

Liity Nokian KrP:n facebook sivujen kautta pelitapahtumaan perjantaina kello 16 mennessä, niin nimelläsi löytyy ilmainen pääsylippu lipunmyynnistä. Ilmoittautua voit täältä.