23.02.2012

Tässä otteluraportissa keskityn peleihin, sillä parissa raportissa olen unohtanut, että kirjoitan raportteja otteluista, en pelaajien yksityiselämästä, ulkonäöstä, naiskuvioista, julkkiksista tai maailman ihmeellisestä menosta. Tämä on vakavaa. Huumori pois. Nyt tosissaan.

Sr II – KrP II

Kakkosjoukkueiden kaksinkamppailu tarjosi yllinkyllin jännitystä lauantai-iltapäivään. Joukkueet olivat runkosarjassa peräkkäin ja etenkin KrP:lle pisteetön viikonloppu olisi tiennyt varmaa putoamista. Viikonlopun tärkeys tiedostettiin nokialaisleirissä. Jos joukkueella on joskus havaittavissa pienohkoa löysyyttä, niin nyt asenne oli kohdillaan, pallosta taisteltiin ja kaksinkamppailuihin mentiin voittamaan ne. KrP menikin johtoon ensimmäisen erän lopulla, kun siloposkinen Pekka Antinmaa (0+1) tarjosi risupartaiselle Perttu Mäkelälle (1+1), joka pussitti ajassa 12.58. Maali ei ollut suinkaan ainoa kyytikaksikon juonima maali tällä kaudella. Näissä kavereissa on mielenkiintoista kontrastia. Toinen on nopea, toinen.. no, ei-niin-nopean-näköinen. Toinen puhuu paljon ja nopeammin, toinen vähän hitaammin ja rennommin. Toinen on tempperamenttinen, toinen ottaa iisisti. Toinen juo vähän enemmän ja toinen vähän vähemmän olutta. Oli miten oli tulosta syntyy! Ai niin, takaisin peliin…

Soittorasia tasoitti pelin ajassa 20.26 ja näytti vahvalta. Joukkuuesta löytyi taitoa ja pallo saatiin pyörimään KrP:n alueelle. Mutta KrP kesti. Se kesti kuin Mannerheim-linja talvisodassa. Luoteja peitettiin uhrautuvasti ja Ville Niemi nappasi muurin läpi tulleet laukaukset. Vastustajan tasoituksesta ehti kulua vajaa kolme minuuttia, kun etenkin yöelämässä hyväkäytöksinen ja suustaan sulava ja kohtelias nuorukainen Markus Lätti (1+0) iski KrP II:n jälleen johtoon. Syöttöpiste Eetu Joutsimäelle (0+1). (Pahoittelut Eetulle edellisraportista. Toimituksessa oli sattunut jonkinlainen virhe ja Eetun kuva oli eksynyt esittämään Martina Aitolehden miesystävää, minkä seurauksena kadulla kulkeminen on ollut hänelle aiempaa hankalampaa, ei vähiten Martinan oikean miesystävän [http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/296498_10150307831033397_714178396_7750623_1801635290_n.jpg] mustasukkaisen käytöksen vuoksi.) Peliin.. Ottelu ei suinkaan ollut pelattu. Soittorasia vyöryi päälle. Tasoitti ja meni johtoon. Kolmas erä aloitettiin Soittorasian 3-2 lukemissa. KrP uskoi itseensä. 4.15 minuuttia kolmatta erää pelattu ja Juho Lehtonen (1+0) iski elintärkeän maalin loistavaan paikkaan. Peli tasan 3-3. Hyvä haltuunotto keskialueen tuntumassa, muutama askel eteen ja näyttävä kiertoveto alakulmaan. Pelin jälkeen mies vähätteli haastattelussa, ettei muka katsonut minne laukoi. Näinhän ne tähtipelaajat aina vastaavat. Tasoituksesta itseluottamusta saaneena joukkue laukoi voittomaalin ajassa 41.08. GOOOOOOAAAAAALLLL! Ylivoimalla! Asialla tuttu hyvin laukeava mies, Ossi Mäkinen. Komea laukaus toi KrP:lle elintärkeät pisteet. Tappioputki oli katkaistu.

Epa – Nokian KrP II

Tämä peli oli älytön, erikoinen, kummallinen, surkea, järjetön…. Havahduin ajassa 30.27. Peli oli vastustajalle 7-2. Mitä oli tapahtunut? Markus Lätti (1+1) ja Eetu Joutsimäki (2+0) olivat tehneet maalit, mutta vastustaja 7! Siis SEITSEMÄN. Maalivahti oli vaihdettu, jäähyjä otettu, vastustajalle ja tuomareille huudeltu, keskusta unohdettu. Edellisen pelin fiksu pelaaminen oli tipotiessään. Pekka Antinmaa oli kuristanut vastustajan, Olli Pusa (0+2) pukannut taitavasti palloa, Jouni huutanut, yleisö ihmetellyt, Epa ollut parempi. Kauden tärkeimmässä pelissä kiriin sytyttiin liian myöhään. Lohdutusmaaleja KrP:lle iskivät Ossi Mäkinen (2+0) ja Eetu Joutsimäki ja ottelu päättyi lukemiin 7-5. Lopuksi huomattiin, että olisihan tässä voitu voittaakin.

Säilyminen ei tule olemaan helppoa. KrP II on juuri viivan yläpuolella 12 pisteessä, mutta kaksi pistettä perässä tulevalla Epa:lla on luvassa yksi peli enemmän ja helpommat vastustajat. KrP:llä on kuitenkin mahdollisuudet ohittaa ainakin Härmä, joka on 13 pisteessä yhtä monta ottelua pelanneena ja kohtaa KrP:n tavoin TFT:n ja V&L:n tulevana viikonloppuna. Pisteitä on kairattava.

Sarjataulukko: http://salibandy.net/kilpailutoiminta/tulospalvelu/sisa-suomi-miehet-3div-lohko-7-tilastot-2011-12

– Late