12.11.2012

Nokian KrP kohtasi perjantaina kotonaan, Rahola Areenalla, Lappeenrantalaisen NST:n. Vierasjoukkueen maalilla ottelussa aloitti heidän selvä ykkösmaalivahtinsa Jarkko Monthan. Kotijoukkueen maalille asteli Matti Tuomiranta, joka on alkanut ottamaan KrP:n tasaisen maalivahtikaksikon ykköspaikan itselleen. Ottelu kulki KrP:n komennossa ensimmäiset erät, mutta sitten tuli kovaa NST. Nokialaiset siirtyivät varhain johtoon, kun Matti Koskela laukoi komeasti ottelun avausmaalin. Maali oli KrP:n ykköspakille kauden kolmas ja syöttöpisteille pääsi ykköshyökkääjä Henri Johansson. Tästä alkoi selvähkö KrP:n hallinta, mutta vetojen laatu oli heikkoa kun laidat paukkui ja Monthan pääsi kovasta pyörityksestä huolimatta helpolla. Lopulta KrP:n kolmoskenttä osui, kun Jani Rajala iski kauden toisen maalinsa Arto Mikkosen esityöstä. Pian NST joutui ottamaan varhaisen aikalisän, kun Jan Jelinek nousi upeasti laidasta maalille ja hassutti pallon ohi Monthanin. Maali oli tshekkiläiselle puolustajalle kauden neljäs ja syötöille pääsi Jelinekin vauhtiin pelannut pakkipari Michael Fager. Nopeasti aikalisän jälkeen KrP:lle tarjottiin ensi kertaa ylivoimaa, mutta viimeistely ei ollut sitä luokkaa, että verkko olisi voinut heilua neljännen kerran. NST sai kiittää uhrautuvasti pelannutta puolstusta, joka alivoimilla kesti KrP:n kovat laukaukset, eikä maalivahdille asti palloa saatu. Erän lopulla NST:n Janne Kytösalmi kavensi erän loppulukemiksi 3-1 tarkalla laukauksella. Erän viimeisellä sekunnilla NST:n Joona Auronen otti turhan kaksiminuuttisen ja tarjosi KrP:lle ylivoimaa toiseen erään.

NST kesti tämänkin alivoimansa ja tilanne jatkui kahden minuutin jälkeen jälleen viisi vastaan viisi -pelinä. 26 minuutin kohdalla Henri Johansson pääsi vastahyökkäykseen Benjamin Reusserin kanssa NST:n puolustuksen sähläyksen jälkeen. Johansson koitti pelata toiseen aaltoon Reusserille muutaman kerran, mutta NST:n puolustus ei siihen suostunut. Lopulta Johansson napautti pallon itse maaliin, maalivahdin pelattua itsensä ulos odottaen pallon siirtyvän Reusserille. Tästä seurasi nokialaisten hyvän olon tunnetta ja nukahdus. Seitsemässä sekunnissa NST pelasi itselleen tekopaikan, mutta Osmo Reentilä pelasti tilanteen rikkomalla ja aiheuttamalla rankkarin vastustajalle. Vetämään asettunut Kaapo Savinainen ei kuitenkaan vielä onnistunut maalinteossa hieman onnettoman yrityksen myötä. Tilanteesta seuranneen ylivoiman aikana Savinainen vihdoin onnistui kaventamaan kaukolaukauksella. Seuraavaksi NST:n Tommi Mäkelä otti turhan viisiminuuttisen taklattuan polvella rumasti KrP:n Matti Koskelaa, joka onneksi selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Koskela pystyi nopeasti jatkamaan peliä ja syöttikin tilanteesta seuranneen ylivoiman ainoan maalin Jan Jelinekille. KrP:lla, erityisesti Sami Nymanilla, oli kyllä paikkoja osua useammankin kerran ja ratkaista peli. Pian jäähyn päättymisen jälkeen ottelun tehopelaaja Koskela löysi syötöllään Johanssonin maalinedustalta joka nosti upeasti pallon yläkulmaan ja tilanne oli jo 6-2 kotijoukkueelle. Pian Savinainen kavensi, mutta erätauolle mentiin 6-3 tilanteesta, vaikka Jelinek ehti ottaa vielä jäähyn hyvin kyseenalaisesti.

Kolmannessa erässä tuli herännyt NST. Erän ensimmäiset tilastomerkinnät tuli pienen väännön jälkeen, kun NST:n Aleksi Ikonen roikkui KrP:n Markus Vuorisessa. Vuorinen tästä hermostui ja huitaisi Ikosta kyynerpäällä naamaan. Tuomari lätkäisi heti Vuorisen edessä punaisen kortin, mikä tarkoitti ulosajoa ja viiden minuutin jäähyä. Ikonenkin sai tilanteesta kaksiminuuttisen, joten NST sai oikeastaan vain kolmen minuutin ylivoiman. Vierasjoukkue hyödynsi hyvän tämän, sillä Ikosen jäähyn päätyttyä Risto Töllikkö onnistui kahdesti ja NST oli jo maalin päässä. Pian Janne Kytösalmen ottelun toinen maali toi vierailijat jo tasoihin ja KrP:n päävalmentaja Jani Blad otti syystäkin aikalisän. Aikalisä ei herättänyt, vaan NST osui minuutissa ja siirtyi ensi kertaa ottelussa johtoon Otto Valavuon maalilla. Tässä ajassa Pasi Järvinen siirtyikin maalinsuulle Matti Tuomirannan tilalle. KrP nousi nopeasti tasoihin, kun Jesse Vainio hiipi maalille ja laukoi kauden ensimmäisellään nokialaiset tasoihin. Syöttöpisteen, illan kolmannen sellaisen, saalisti pakkipari Matti Koskela. Ottelu meni lopulta jatkoajalle, vaikka Jani Rajala otti vielä lopussa jäähyn, mutta NST ei tätä onnistunut hyödyntämään.

Jatkoaika ei kauaa kestänyt, kun Risto Töllikkö iski ratkaisuosuman ja hattutempun Aleksi Ikosen syötöstä ja näin NST nappasi tärkeät pisteet. Nokian KrP jäi ottelussa lopulta siis pisteittä, vaikka johti 35 minuutin jälkeen neljällä osumalla ja putosi sarjataulukossa sijalle 11. KrP:n ottelun onnistujiin kuuluivat tehopakki Matti Koskela, rohkeasti esiintynt Jesse Vainio ja kahdesti osunut Jan Jelinek. KrP:n kausi jatkuu tiistaina, 13.11., kun sarjan loistavasti aloittanut Jyväskylän Happee saapuu Raholaan.