25.10.2009

/* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:''; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:'Times New Roman'; mso-fareast-font-family:'Times New Roman';} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 2.0cm 70.85pt 2.0cm; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;}

Sarjajumbo—NST otti kauden avausvoiton

• Seppo Auvinen

Salibandyliigan sarjajumbona ollut Lappeenrannan NST ei ollut saanut yhtään voittoa kauden viidessä ensimmäisessä ottelussaan. Tilanne muuttui positiiviseksi lauantai-iltana Tampere Areenalla, kun joukkue vieraili Nokian KrP:n vieraana. NST oli kaikessa parempi Nokian KrP:ta ja otti avausvoiton ansaitusti maalein 4-8 (3-3, 0-4, 1-1).

–Ei tässä ole paljoa seliteltävää. Tämä ottelu oli lähes toisinto jokin aika sitten pelatusta Happee-ottelusta. Marginaalit tämän kauden sarjassa on todella pieniä. Avauserän nousu 0-3-tappioasemasta oli tyydyttävää, mutta toiseen nousuun toisessa erässä ei päästy, toteaa KrP:n päävalmentaja Mika Myllyniemi.

Ottelun ensimmäisen erän alussa näki sen, ettei Nokian KrP ollut täysillä mukana, sillä joka askeleella se jäi vastustajasta. Toisessa erässä ottelu ratkesi kahteen jäähyyn, jonka aikana NST iski kaksi maalia.

–Ylivoimamaalit sekä pari helpohkoa maalia toisessa erässä ratkaisivat ottelun. Otan Tomin (Silen) kanssa mietintämyssyn päähän ja täytyy miettiä mistä homma ns. oman tason joukkueita vastaan pelatessa menee mönkään. Kärkijoukkueita pystymme haastamaan kunnon peliin.

KrP:n maalissa aloitti kaksi edellistä ottelua loistavasti pelannut Pasi Järvinen, mutta ei hänelläkään ollut paras ilta. Vajaat 30minuuttia maalilla ja tilanne 3-7. Maaleista pari olisi ollut torjuttavissa. Ossi Lahti pelasi puolet ottelusta ja päästi ainoastaan yhden maalin ollen joukkueen paras pelaaja. Pasi torjui 13 laukausta ja Ossi 22. NST:n maalissa Jarkko Monthen torjui 27 laukausta, mutta todellisia maalipaikkoja noista oli 5-6.

KrP:n maalarit olivat Heikki Rantala, Tommi Merto, Jarkko Lakanen ja Henri Johansson. Seuraava liigamatsi on keskiviikkona Turussa jossa KrP kohtaa TPS:n.