05.05.2023

Vaikka kausi 2022-2023 päättyi ainoastaan viikko sitten, on Raholassa suunnattu katseet jo kohti tulevaa kautta 2023-2024. KrP:n miesten edustusjoukkuessa ei isoa määrää muutoksia tapahdu tulevallekaan kaudelle. Lähtevien pelaajien osastolla isoimpana palasena oli ulkomaille suunnannut Morics Krumins, joka edusti 9 kauden ajan Näätälaumaa ollen seurahistorian toiseksi eniten otteluita pelannut pelaaja. Hyökkääjistä ensi kauden joukkueessa ei nähdä muualla uraansa jatkavaa Jere Koistista, sekä peliuransa päättänyttä, P19-joukkueen valmennukseen siirtyvää Emil Eklundia. Lisäksi viimekaudella maalin suulle hälytetty Kaapo Kettunen ei jatka enää tulevalla kaudella joukkueessa.

Uutena kasvona maalivahtiosasota vahvistaa tulevalla kaudella OLS:sta siirtynyt maalivahti Roni Tuononen, joka on myös ollut lähellä maajoukkuevalintojakin uransa aikana. Hyvin liikkuva ja peliä lukeva maalivahti on tähänastisella urallaan liigassa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Welhoja, sekä kaksi edeltävää kautta Oulun Luistinseuraa, jotka eivät ole kärkipään joukkueita olleet, mutta silti Tuononen on ollut liigan kärkipään vahteja jo usean kauden ajan. Yhteensä Tuononen on pelannut liigassa 153 ottelua, ja divarissa 69 ottelua, joten kyseessä on myös kokenut maalivahti.

Toinen täysin uusi pelaaja on Porin Karhuista siirtynyt puolustaja Konsta Aro. 2003 syntynyt pelimies debytoi liigassa jo toissakaudella 15 ottelun verran tehoin 2+5, ja viimekausi meni divarissa niin ikää 15 ottelun merkeissä tehoin 5+2. Vanhimman juniori-ikäluokan peleissä 30 otteluun on syntynyt tehot 7+7.

Seuran omista junioreista edustukseen nousevat tulevalle kaudelle Latvian maajoukkueringin ja nuorten maajoukkueessa esiintynyt Jorens Malkavs, joka viimekaudella pääsi jo haistelemaan liigavauhtia muutaman vaihdon verran. P22-junioreissa ja Suomisarjassa Malkavs kuului jo viimekaudella kummankin sarjan ehdottomaan kärkeen huikean peliälynsä ja taitotasonsa suhteen, ja nuori Latvialainen omaakin loistavan potentiaalin nousta myös miesten tasolla johtavaksi pelaajaksi. Toisena omana juniorina edustukseen nousee monipuolinen Saku Mäkimarttunen, joka etenkin muutamalla viimekaudella on ottanut pelillisesti hienoja kehitysaskelia junioreissa ja Suomisarjassa. Nopea Mäkimarttunen omaa kovan työmoraalin, sekä hyvän maalintekokyvyn, ja kykenee pelaamaan vasemmalla kaistalla niin puolustajana kuin hyökkääjänäkin, ja menneellä kaudella hän kuuluikin KrP Akatemian kapteenistoon ja oli valmennuksen ehdottomia luottopelaajia.

Edustusjoukkueen manageri Marko Salmela kommentoi tyytyväisenä tulevan kauden joukkuetta seuraavasti:

 ”Meillä on pitkään ollut jo laadukas joukkue, jolla olemme olleet mitaleilla kolmena kautena peräjälkeen, menestyksen ollessa nousujohteista. Tämän vuoksi emme kokeneet tarpeelliseksi lähteä tekemään mitään suuria muutoksia joukkueeseen, jonka laadukas runko on pysynyt jo yhdessä pitkään. Tämän kauden runkosarjan voitto huolimatta kauden aikana vaivanneista erinäisistä kokoonpanohuolista, sekä seitsemännessä finaalissa ratkennut finaalisarja osoittivat sen, että tällä joukkueella voimme hyvillä mielin taistella mestaruudesta jatkossakin, ja täten teimme ainostaan muutamia pieniä viilauksia joukkueeseen leventämällä maalivahtiosastoa F-liigassa tasonsa todistaneella Roni Tuonosella, sekä tuomalla muutaman uuden juniori-ikäisen pelaajan edustusjoukkueseen taistelemaan peliajasta ja kehittymään. Lähdemme siis tulevalla kaudella tutulla porukalla tekemään töitä, ja ottamaan sitä viimeistä tarvittavaa askelta kohti mestaruutta, joka on joukkueen ainoa tavoite tulevalla kaudella. Usein toki salibandyssä liikehdintää siirtomarkkinoilla kesän aikana voi tapahtua, ja mikäli tarjolle sattuisi tulemaan vähintään lähes maajoukkuetason pelaaja, pidämme tilanteen sen suhteen vielä avoimena, mutta aktiivisesti emme enää vahvistuksia joukkueeseemme hae”. 

Joukkueen kesäringissä vahvuudessa on myös muutama P22/P19-joukkueiden juniori, joilla on tulevaisuudessa potentiaalia liigaympyröihin saakka.

Nokian KrP kaudella 2023-2024:

Maalivahdit:

#22 Miro Tuomala

#32 Roni Tuononen (Oulun Luistinseurasta)

#95 Miki Saarinen

Puolustajat:

#5 Konsta Aro (Porin Karhuista)

#10 Topias Simonen

#14 Jarno Laukkanen

#33 Jere Mattila

#42 Olli Arkkila

#76 Eemil Ukkonen

#77 Miska Mäkinen

#88 Nico Jonaeson

#92 Luka Ainoa

Hyökkääjät:

#9 Joonatan Kovanen

#16 Kim Hyrkkönen

#39 Valtteri Viitakoski

#44 Mikko Laakso

#50 Oskari Tenho

#61 Lauri Alkki

#64 Saku Mäkimarttunen (P22-junioreista)

#70 Joona Rantala

#71 Simo Paulaharju

#72 Henri Johansson

#79 Juuso Ahola

#97 Jorens Malkavs (P22-junioreista)

Kesäringissä mukana:

Roope Riskilä

Teemu Halmela

James Tainio

Elias Partanen

Valmennus:

Janne Kainulainen, päävalmentaja

Pauno Kajoksinen, valmentaja

Ilja Pantzar, valmentaja

Eeli Halonen, fysiikkavalmentaja