01.04.2021

Haluamme tuoda oman kantamme esiin liittyen seitsemännen välieräottelun jälkeisiin Classicin pelaajan Juha Kivilehdon kommentteihin. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa KrP:n pelaajia on syytetty muun muassa epäurheilijamaisesta käytöksestä välieräsarjan aikana. Näille väitteille ei kuitenkaan ole esitetty minkäänlaisia perusteita.

Olemme tutkineet asiaa seuran sisällä. Otteluissa on varmasti tapahtunut peliin liittyvää huutelua molemmilta joukkueilta, mikä kuuluu playoffeihin ja varsinkin tunteikkaisiin paikallisotteluihin. Tietoomme ei kuitenkaan ole tullut
ylilyöntejä tai muuta normaalista poikkeavaa toimintaa. Sen sijaan toisessa välieräottelussa Classic-pelaaja on nimitellyt joukkueemme pelaajaa äärimmäisen mauttomasti seksuaalissävytteisesti. Tämä on tapahtunut ottelun henkilökunnan, sekä pallopoikina toimineiden junioreiden kuullen. Emme olisi halunneet nostaa tätä asiaa esille hienon ottelusarjan päättymisen jälkeen, mutta olimme pakotettuja tähän meidän joukkueeseen ja seuraan kohdistuneiden perusteettomien väitteiden jälkeen.

Koemme, että kyseiset lehdistötilaisuuden väitteet eivät ole linjassa Classic-pelaajiston osoittaman hyvän urheiluhengen kanssa. Lisäksi sosiaalisessa mediassa esiin nousseet pelaajien kommentit välieräsarjasta ovat olleet positiivisia. Nämä kommentit eivät tue lehdistötilaisuudessa esiin nousseita Kivilehdon lausuntoja.

Olemme harmissamme meihin kohdistetuista väitteistä ja haluamme painottaa, että emme seuran sisällä hyväksy lainkaan epäurheilijamaista käytöstä. Seuramme luottaa siihen, että kentällä törkeisiin kommentteihin puuttuu tuomarit ja kentän ulkopuolella valmennusjohto.

Haluamme kiittää Classicia mahtavasta välieräsarjasta ja toivotamme heille onnea finaaleihin! Toivottavasti saamme tulevaisuudessakin nauttia yhtä tasokkaista ja kiihkeistä paikalliskamppailuista.

Marko Salmela
Nokian KrP
Hallituksen pj