16.12.2020

Lauantaina 19.12.2020 on jälleen tarjolla F-liigan vauhdikasta salibandyviihdettä, kun Nokian KrP isännöi Oulun luistinseuraa kotiluolassaan. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta Ruutu+ palvelun kautta on luvassa KrP:n mediatiimin tuottama monikameralähetys selostuksineen. Otteluisäntänä toimii Real Machinery. 

Lauantain vierasjoukkue majailee tällä hetkellä sarjassa sijalla kymmenen. Kauden ensimmäisessä ottelussaan Näätälauma kaatoi OLS:in lukemin 4-6 Oulussa. Edellisen kerran Oululaiset ovat onnistuneet kaatamaan Näädät keväällä 2019 lukemin 7-6 jatkoajan jälkeen. 

Oululaisten kausi on alkanut melko perinteiseen tapaan sarjan keskikastissa painivalle joukkueelle.

 Voittoja on tullut häntäpään joukkueista ja isompia on onnistuttu kiusaamaan. Tästä osoituksena voitto EräViikingeistä vieraissa ja yhden maalin tappio Happeeta vastaan. 

Oululaisten ykköspyssynä on tällä kaudella häärännyt kolmatta kautta liigassa pelaava Tuukka Kivioja tehoin 5+12=17. Kiviojalle tukea antavat Matias Tiira ja Valte Karvonen 16:sta pisteellä. Lisäksi OLS sai Marraskuussa mieluisan vahvistuksen kun KrP:stäkin tuttu Kalle Keskitalo palasi lainasopimuksella Ouluun Sveitsistä pelien ollessa siellä tauolla. 

Kotijoukkue KrP nousi viime lauantain Indians-voiton jälkeen takaisin sarjassa sijalle 2. Näätälauma onkin 14:sta ottelun jälkeen voittanut 10 ottelua häviten varsinaisella peliajalla ainoastaan kahdesti. Kotijoukkueelta onnistumisia on nähty tuttujen ykköspyssyjen johdattamana laajalla rintamalla. Joukkueen kärkimiehinä tälläkin kaudella 

Totutusti Joona Rantala tehoin 12+19=31 sekä Henri Johansson tehoin 16+14=30. 

Pelillisesti Näädät ovat esittäneet raikasta ja tehokasta pallollista peliä unohtamatta uhrautuvaa puolustusta sekä maalivahtien varmoja otteita. Maaleja Näädät ovat tehneet tähän mennessä keskimäärin 7 ottelua kohden omiin mennessä 4,2 maalia ottelua per peli. 

Näätälaumasta kannattaa ottaa seurantaan ottelussa vikkeläjalkainen puolustaja Joni Henttonen. Liigadebyyttinsä Ilveksen paidassa kaudella 12-13 tehnyt Henttonen pelaa Näädissä kautta numero kahdeksan ja on vuosien aikana sementoinut paikkansa nokialaisten tärkeänä runkopelaajana. Henttonen joka on nähty myös keskushyökkääjänä, operoi tällä hetkellä Näätien alakerrassa ja on erinomainen pelaaja kahteen päähän. Hyökkääjätaustansa myötä Henttonen nähdäänkin usein tukemassa hyökkäyksiä, ja tällä kaudella on syntynyt jo 5 maalia joka puolustajalle on mukava lukema.