28.09.2012

Nokian KrP:n A-juniorit lähtevät kauteen 2012-13 pienin muutoksin, vuoden kokeneempana. Viime kaudella noin puolet pelaajista eivät olleet vielä edes A-junori-ikäisiä, mutta joukkue silti eteni SM-karsinnan karsintaan. Nyt hyvin yhteen hitsautunut jengin lähes kaikki pelaajat ovat ns. omassa sarjassaan, A-ikäisinä.

Joukkueella on, ainakin toivottavasti, enemmän vahvuuksia kuin heikkouksia. Joukkueessa ei ole juuri uusia pelaajia, mutta ne harvat uudetkin ovat päässeet hyvin joukkueen mukaan. Jengissä on poikkeuksellisen hyvä yhteishenki, vaikka kuinka valmennus olisi toista mieltä. Joukkueesta ei ehkä löydy niin paljon yksilötaitoa kuin monelta muulta joukkueelta, mutta tämä joukkue pystyy menestymään hieman heikommallakin materiaalilla, johon syynä lienee ammattilaistasoinen valmennus. Joukkue puolustaa tiiviisti maaliaan, jota vartioivat huipputason maalivahdit. KrP iskee vastahyökkäyksistä kovalla prosentilla, mutta pystyy myös iskemään maaleja pyörityksen päätteeksikin. Joukkueesta löytyy myös parikin KrP:n edustusjoukkueen kirjoilla olevaa pelaajaa ja tuskin ainakaan alkukauden vastustajista löytyy ketään liigaringissä olevaa pelaajaa. Lisäksi joukkueen harjoitusmetodi on poikkeuksellisen hyvä, sillä perinteiset jalkapallo-ottelut, Rapu Cup, on todettu hyväksi treeniksi. Jengiä myös motivoi joukkueen sakkokenraalin lupaus siitä, että jos KrP pääsee alkulohkosta jatkoon, järjestetään saunailta. Paikka lienee Porintien varrella, ihme ettei Porissa asti.

Joukkueen heikkouksiin voisi laskea asenteen, sillä taitavasti KrP pystyy vaihtelemaan tasoa yhden päivän aikanakin huippujoukkueen ja höntsyjengin välillä. Liiankin hyvä esimerkki oli ennen kautta Tampereella järjestetty Premium Cup, missä KrP pelasi ennakkoon hyviä joukkeita vastaan loistavasti, tappioitta, kun ennakkoon helppoja vastuksia vastaan KrP:llä oli liian chilli meno ja hyvä sijoitus turnauksessa jäi haaveeksi.

Nokian KrP:ssa pelaa todella monipuolisia pelaajia, mikä luultavasti lukeutuu vahvuuksiin. Moni pelaajista pystyy pelaamaan sekä puolustaja että hyökkääjänä, joku jopa voi olla maalivahtina loistava tai hyökkääjänä täydellisiä passeja jakava pelintekijä. Jotkut pelaajat pelaavat kahdenkin joukkueen mukana, eikä se haittaa menoa yhtään. Ja on pelaaja, joka reenaa sekä oman joukkueensa, edustuksen että aina -00 -ikäluokan kanssa.

KrP:n alkulohko alkaa huomenna lauantaina 29.9. parilla pelillä Jyväskylässä. Joukkuetta näkee kotiareenallaan Rahola Areenalla 4.11. Lohkossa pelaavat KrP:n lisäksi FBC Dux, PirPi, Steelers, SBT PaPo, Ilves, SCU sekä SC Top.

Joukkue koostuu lähinnä 1993 ja 1994 syntyneistä pelaajista, vaikka sarjassa saisi pelata myös 1992 syntyneitä viimeistä kautta juniorina pelaavia pelaajia. Löytyyhän KrP:stä toki yksi -92 vuosimallin pelaaja, mutta hänkin suorittaa juuri kansalaisvelvollisuuttaan. Myöskin muutama -95 ja aina -96 -pelaajaakin on joukkueen kirjoilla. Uusia pelaajia on muutama, kun joukkueeseen scoutattiin pari Ylöjärven lahjaa salibandykentille. Lisäksi uusia pelaajia on tullut moottorientien toiselta puolelta Tampereelta ja myös Nokialta. Joukkueessa ovat aktiivisesti treenanneet maalivahdit Lasse Lehtonen, Jan Joensivu ja Ville Lehdonmäki, puolustajat Jare Koskela, Roni Jokipii, Mikke Nurminen, Markus Mattila, Ilari Jurvelin, Artturi Kaskimäki ja Olli Teronen sekä hyökkääjät Olli Rastas, Antti Soini, Jussi Mustalahti, Elmeri Salo, Henri Mattila, Niko Nurminen, Santeri Mäkelä, Volter Vesalainen, Anton Aaltonen, Johnny Holmqvist, Justus Järventaus, Miika Ruuskanen ja Jaakko Silmola. Vahvistuksia voi tulla kauden aikana sekä liigaringistä että B-junioreista. Kapteenina toimii Aaltonen ja varakapteeneina H.Mattila sekä Järventaus. Joukkueen valmentajavelhoina toimivat Jaakko Inha ja Mikko Sassi, yleismiehenä Jarmo Nurminen sekä joukkuenjohtajana Ilkka Joensivu.