26.09.2012

Nokian KrP:n kausi käynnistyy vihdoin tulevana viikonloppuna, kun nokialaiset kohtaavat ensin lauantaina Helsingissä SSV:n ja sunnuntaina Raholassa OLS:n Oulusta. Nokian KrP on muuttunut paljon viime kauden pettymyksen jälkeen ja lähtee tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa vuoden tauon jälkeen kaikkiaan seitsemän uuden pelaajan saapuessa Nokialle ja uutena päävalmentaja aloittaa Jani Blad.

Lauantaina Helsingin Pasilassa KrP pelaa viime kauden hopeajoukkue SSV:n vieraana. 2000-luvulla jo kahdeksan kultamitalia voittanut SSV on ennakkoon liigan kovimpia joukkueita jälleen kerran, jonka riveissä pelaa useita maajoukkueen vakiopelaajia. SSV on kautensa jo viime viikolla aloittanut vierasvoitoilla SPV:stä sekä Loviisasta, ja pelaa vielä perjantaina Oilersia vastaan. KrP:lle ottelu on kauden ensimmäinen ja jengi onkin ainoa liigassa, joka ei ole vielä kauttaan aloittanut.

Sunnuntaina Rahola Areenalle saapuva OLS aloitti kautensa myös viime viikolla, häviten kotonaan Oulussa sekä TPS:lle, että Happelleelle melko suurin numeroin. Nousijajoukkue OLS on ennakoitu sarjan häntäpäähän ja tarvitsee heti alussa voittoja, ettei jämähdä karsijan paikalle, joten joukkue lähtee varmasti nälkäisenä Nokialle. OLS:n kokoonpano on hyvin tasainen, josta ei löydy tähtipelaajia, mutta ratkaisuvoimaa on kolmosketjussa lähes yhtä paljon kuin ykkösketjussa, joten OLS voi yllättää oli kentällä ketkä tahansa. Hyökkääjät Erkki Latvalehto ja Anssi Soini tekivät kovat tehot viime kaudella Divarissa ja ovat jälleen joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Loviisan Torista kauden päätteeksi siirtyneet Pekka ja Jukka Lindgren lukeutuvat myös tärkeimpiin pelaajiin, Jukka lieneekin joukkueen ykköspuolustaja. Joukkueesta lötyy myös useita alle 20-vuotiaita nousevia tähtiä.

KrP:n maalivahtiosasto ei ole muuttunut juuri viime kaudella, sillä ykkösmaalivahdit ovat jälleen Matti Tuomiranta ja Pasi Järvinen, jotka taistelevat jälleen kerran ykkösmaalivahdin paikasta. Puolustus vuoti viime kaudella ajoittain kovasti, mutta nyt pitäisi puolustuksen olla kehittynyt roimasti. Entuudestaan joukkueessa olleet puolustajat ovat kehittyneet jälleen ja lähtijöitä on paikattu kovilla nimillä. Mm. Tshekin maajoukkueessa kapteeninakin toiminut Jan Jelinek ja kokenut Kara Tilhe tuovat syvyyttä puolustukseen. Hyökkäyksessä Nokian KrP:n ykköstykki on jälleen kerran hallitseva pistepörssin voittaja, Henri Johansson. Johansson paukutti viime kaudella yli 60 maalia ja 90 pistettä, yrittäen johdattaa KrP:n lähes yksin pudotuspeleihin. Johanssonin takaa tulevat kaikkien aikojen paras maalintekijä liigassa, Sami Nyman, sveitsiläinen taikuri Benjamin Reusser sekä nuorista mm. Visa Rikala ja Janne Suoniemi. Myös viime kaudella Happeen junioreissa huimat tehot iskenyt Johannes Jokinen voi nousta yllättävän suureen rooliin. KrP:ltä löytyy paljon taitoa, joten erityisesti ylivoiman pitäisi olla huippuluokkaa, tosin SSV ja OLS eivät juuri jäähyile, joten muulloinkin kuin miesylivoimalla palloa on saatava verkkoon. KrP:n nopeat hyökkääjät takaavat, että maaleja isketään paljon vastahyökkäyksistä, mutta erityisesti OLS:ia vastaan olisi viikonloppuna saatava pyöritystäkin. KrP lähtee viikonloppuun lähes tervellä miehistöllä, sillä poissa ovat varmuudella vain pitkäaikaispotilaat Tomi Rissanen sekä Turkka Lehtinen.


Seuraa heitä sunnuntaina:

Mikko Repo, KrP
– Kooveen junioreista siirtynyt nopea laituri voi todella yllättää tällä kaudella. Prahan turnauksessä hyvin pisteitä iskenyt Repo tekee kovasti töitä molempiin suuntiin, kuten luultavasti samassa ketjussa häärivä Osmo Reentiläkin.

Johannes Jokinen, KrP
– Myös muiden junioreista siirtynyt, yhä A-juoniori-ikäinen Jokinen voitti viime kaudella A:n SM-sarjan pistepörssin. Hyvät kädet omaava Jokinen iskee heti, jos OLS vähänkin antaa liikaa tilaa.

Janne Salonen, KrP
– Suomen kärkipuolustajiin nouseva Salonen on pienestä koostaan huolimatta vahva vääntäjä, joka voittaa lähes kaikki pelaajat juoksupalloissa. Osaa tehdä myös pisteitä, pelaa KrP:n loistavassa ykköspakkiparissa.

Petro Rautio, OLS
– 1994 syntynyt tulevaisuuden huippuhyökkääjä kuuluu nuorten maajoukkurinkiin. Pääsi jo viime kaudella pelaamaan OLS:n edustusjoukkueessa, nyt ensi kertaa liigassa.

Erkki Latvalehto, OLS
– OLS:n ykköshyökkääjä on aloittanut jo kautensa kahdella pisteellä ja on joukkueensa sisäisen pörssin kärkinimi kun toiseen viikonloppuun lähdetään.

Nokian KrP:n kotiavaus, KrP – OLS, sunnuntaina 30.9.2012 Rahola Areenalla, kello 17:00.

Lipunhinnat:

  • Aikuiset 10€
  • Opiskelijat 6€
  • Lapset alle 15v 4€
  • Aamulehden kanta-asiakaskortilla 2 yhden hinnalla