28.09.2016

Nokian KrP jatkoi hyviä otteita Salibandyliigassa, kun se kaatoi maanantain kotiottelussa nousijajoukkue LASBin lukemin 7-4. Salibandylegenda Mikael Järven tähdittämä LASB tuli Raholaan allaan tiukat ottelut viime vuoden Superfinalisteja Oilersia ja Classicia vastaan. Nokian KrP näytti kuitenkin vieraille hyvin nopeasti kaapin paikan, kun 100. liigapeliään juhlinut Tommi Merto pysäytti pelikellon aikaan 1.00 1-0-maalin merkiksi. Alle minuutti tästä Merto avasi myös päivän jäähytilin, mutta isännät selvittivät alivoiman kunnialla. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet maalasivat vielä kertaalleen ja erätauolle siirryttiin siis lukemissa 2-1.

Toinen erä meni vahvasti isäntäjoukkue KrP:n komennossa, Näätien iskiessä kolme maalia LASBin yhtä vastaan. Kahdesti maalinteossa kunnostautui konkari Ilkka Mäkipää, hassuttaen vieraiden maalivahtia näyttävillä suorituksilla. Kolmannen erän alkuun Ville Kangasmäki lisäsi KrP:n johdon jo 6-2-lukemiin. Erän puolivälissä KrP selvitti varmasti kaksi jokseenkin hölmöistä jäähyistä syntynyttä alivoimaa. LASB onnistui tekemään vielä virittelemään loppukiriä tehden kaksi maalia, mutta LASBin pelatessa ilman maalivahtia, Tommi Merto katkaisi vieraiden kirin tekemällä illan toisen maalinsa tyhjään verkkoon. Lukemat 7-4 säilyivät ansaitusti loppuun asti.

Huomenna torstaina Nokian KrP:n vieraaksi Raholaan saapuu uudistunut Seinäjoen Peliveljien joukkue. Toissa keväänä mestaruuden voittanut, viime keväänä puolivälieriin hyytynyt SPV on kokenut kesän aikana osittaisen nuorennusleikkauksen. Noin kentällisen verran kokeneita pelaajia, mm. Mika Kohonen, siirtyi Ruotsiin ja Sveitsiin, ja tilalle tulleet pelaajat ovat lähinnä nuoria haastajia muista liigaseuroista ja Divarista. Näin ollen Peliveljet eivät kanna tällä kaudella mestarisuosikin paineita, vaan pääsevät haastamaan pieneltä takamatkalta. Viime viikonloppuna SPV kävi Jyväskylässä pöllyyttämässä viime kauden pronssimitalisti Happeeta lukemin 6-14, joten Seinäjoella on selvästi kesällä tehty asioita oikein.

Nokian KrP ja Seinäjoen Peliveljet kohtasivat viime kaudella maalirikkaissa merkeissä, kun ottelut päättyivät Raholassa 9-12 ja Seinäjoella 13-3 molemmat Peliveljien voittoon. Kotiottelussaan KrP oli ensimmäiset kaksi erää selvästi niskan päällä ja voitossa kiinni, mutta viimeisessä erässä SPV:n rutiini käänsi voiton Peliveljille. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin uusiutuneet huomattavasti viime kaudesta, ja torstain ottelusta tuskin tulee kovin suurta ilotulitusta maalien suhteen. Torstain ottelu alkaa Raholan liikuntakeskuksella kello 18.30. Tervetuloa!