22.05.2015

Backhand, forehand, boom boom boom. Se jäi hyvin pitkälti näkemättä tällä kaudella. Ainakin niin kauan, kun puhutaan, mitä kentällä tapahtui. Kesähuvit erikseen.

Nokian KrP II pelaa ensi kaudella 5-divisioonaa. Jos laitamme asiat mittakaavaan, voisi putoamisen merkitystä verrata Buenos Airesin ylpeyden River Platen tippumiseen Argentiinan pääsarjasta muutama vuosi takaperin. Molemmat tapahtumat laittavat miettimään. Molemmat herättävät tunteita. Molemmista joukkueista on myös julkaistu kohuvideo. Toisessa videossa vanha mies räyhää televisiolle ja huutaa kaikki tietämänsä ja tietämättömänsäkin kirosanat joukkueen tippuessa sarjatasoa alemmas. Toisessa videossa puolestaan eräs joukkueen jäsenistä on hävinnyt korttipelin ja seisoo ulkona suorittamassa erästä vinhaa korttipelin häviöstä koitunutta tehtävää muiden nauraessa hänen ympärillään. Se, kumpi video koskee mitäkin joukkuetta, jäänee lukijan pohdittavaksi.

Asiaan. 18 peliä, 3 voittoa, 15 häviötä. 79 tehtyä maalia, 126 päästettyä. Maaliero oli niin paljon pakkasella, että vain muutamissa talvisodan mottitaisteluissa koettiin vastaavia lukemia. Ennätyksiäkin tehtiin. 9 pelin tappioputki! Peleissä väkeä kävi pääsääntöisesti alle 2 kentällistä, maalivahteja 0-1. Nokian KrP:n kotiotteluita vaivasi yleisökato. Edes Pekan tyttöystävä ei jaksanut enää vaivautua paikalle. Jaakko meni yhdessä turnauksessa väärälle paikkakunnalle, Olli unohti toisessa kenkänsä kotiin. Ossi oli töissä, Jarkko öissä. (Tämä nyt vain rimmasi. Ei kytköksissä tosielämään(…) [toim. huom.]). Late ei meinannut päästä edes rappusia alas, J-P ei ikinä päässyt edes Facebookiin. Pertun laukaus tuotti vauvan, ei tarvittavia maaleja. Pekalla oli edelleen juoksuaika, mutta kukaan ei auttanut joukkuetta, kuten kristittyjen palloilijoiden valoisimpina päivinä. Emil siirtyi kenttäpelaajaksi, Panu lääkäriksi. Ei vissiin mennyt ihan putkeen?

Onneksi viimeisestä pelistä haettiin komea voitto! JEAH! RoPo:sta jo aiemmin haetun voiton jatkoksi KrP päihitti RoPon HEIDÄN KOTIAREENALLAAN toistamiseen jännittävien vaiheiden jälkeen 2-3! Paljon en muista tuosta kauniista päivästä, muuta kuin tietenkin sen, miten voittomaali syntyi. Lauri nousi vasenta laitaa pallon kanssa, passasi pakkiparilleen Juholle, joka oli noussut vihollislinjojen väliin hyökkäysalueelle. Juho syötti seinän takaisin Latelle, joka tälläsi pallukaisen silmiähivelevän kauniisti vastustajan verkkoon. VOITTO! Olimme siis selkeästi lohkon yhdeksänneksi paras joukkue.

Joihinkin pelireissuihin lähdettäessä oli vaikea ymmärtää, mitä joukkueeseen sitoutuminen joillekin tarkoittaa. Peiliin katsomisen paikka on kuitenkin jokaisella. Oikeastaan mitään syytä rämpimiseen ei kuitenkaan ole. Tai sitten syy on: kaikki. Joka tapauksessa vähemmilläkin pelaajilla on 4-divisioonassa pärjätty. Nyt näin junan ikkunasta lahonneen ladon. Mutta kas, hieman edempänä seisoo punaiseksi maalattu komea pohjalainen navetta. Tämän kauden ryteminen ei jatku loputtomiin. Vaan pian seisomme uljaana kuin pohjalaisisäntä nuija kädessään pitäjänsä portilla. Nyt näin turkistarhoja… Ne tuskin symbolisoivat mitään..

Näätälauman tulee kuitenkin vapautua. Jättää kahleensa ja suunnata ensi kauteen. Vielä tärkeämäpää on suuntautua kesään! Naattia naattia ja soutaa paattia. ”Rentoudu, voimistu, elä”, kirjoitti kuuluisa trumpetisti Lars von Handsom barokin kulta-aikoina. Joukkue pysyy pääsääntöisesti samana. Ensi vuoden ongelma tulee näillä näkymin olemaan liian sitoutuneet maalivahdit. Kuka torjuu mitkäkin reenit? KrP on tehnyt alustavan sopimuksen todella kehityskelpoisen Ilmarin kanssa ja ilmeisesti myös toinen varsin kelpomolari on tarttunut scouttien katiskaan. Emil tuo juoksuvoimaa siirtymällä kenttäpelaajaksi.

Mielestäni yksi harvoista kehittyjistä tällä kaudella oli kanadalainen Jarkko, vaikka pelejä jäikin väliin. Sanoisin miehen otteiden parantuneen parin vuoden takaisesta merkittävästi. Nostan katseen ylös, laitan kädet ristiin, revin silmäripsen irti, asetan sen neliapilan päälle ja puhallan samalla asettaen ilmoille toiveen: ”tuuli tuule sinne, missä Pekka on, leiki hetki hänen pellavahiuksillaan, kerro rakkauteni, kerro kuinka ikävöin, jos hän jättää meidät vitoseen puurtamaan”. Vitonen ei toki ole mikään läpihuutosarja, mutta lähdemme sinne voittamaan. Jatkamme urheilua. Iloitsemme toisistamme. Hassuttelemme. Näemme nousukarsinnoissa!!

Vuoden mökkireissut ja Jounin vyölaukut:

yksi mökkireissu mökkireissu

kaksi mökkireissua VexVe areenan olosuhteet

kolme mökkireissua se kahvilan tyttö, muistatteko

yksi Jounin vyölaukku TUOMARIT!!! @###***@@!!%%##**!!!

kaksi Jounin vyölaukkua sitoutuminen

kolme Jounin vyölaukkua kolmannet erät

Hyvää kesää,

Late