30.11.2015

Ensimmäisen SM-sarjakierroksen toiseksi viimeisessä ottelussa kohdattiin tuttuakin tutumpi Ilves Tampereelta. Päivän ottelun asetelmat olivat selvät. Kumpikin janoaa pisteitä, KrP yrittää saada ne hyökkäämällä, Ilves tiiviin puolustuksen kautta.
Ensimmäisen erä oli selvästi hitain erä. Molemmat puolustivat hyvin, ja maalintekosektoreille oli molempien joukkueiden vaikea päästä. Ilves aloitti maalinteon ylivoimalla. Tomas Estovirta vahingossa kaatuessaan pelaa palloa joten boksi kutsuu. Ensimmäinen minuutti kestetään, mutta toisella meidän pienoisen ylihyökkäyksen (vastustajan alipuolustamisen) jälkeen Ilveksen veskari torjuu ja lähettää Ilveksen hyökkäyksen 4vs2 vastahyökkäykseen josta Ilves ei erehdy. KrP kuitenkin tasoittaa vielä juuri ennen erän loppua, kun Lauri Tynkkynen jakaa viivalla olevalle Tuomas Santalalle, jonka komea kantti uppoaa maaliin. Erätauolle lukemissa 1-1 MV-torjunnat Fonsen (Ilves) 6 – Viteli (KrP) 5.
Toiseen erään Näätälauma tulee aivan eri asenteella. Pelinhallinta selvästi näädillä, mutta Ilves puolustaa hyvin. Ja kuin varkain Paldanius veivaa vaarattoman näköisestä tilanteesa lukemiksi 2-1. Eikä aikaakaan kun ylihyökätään ja Jere Mattila joutuu kohtaamaan hyökkäyskolmikon yksisteen, ja jälleen Ilves ei näistä erehdy, 3-1… Tappavaa on Ilveksen viimeistely. Tästä alkaa KrP:n takaa-ajo. Palloa pidetään itsellä, mutta näennäisesti hallitaan peliä. Peli pysyy laidoilla ja pakeilla, eikä keskustaan saada vetopaikkoja. Kuitenkin erän viimeisellä kympillä vastustajan puolustusviisikkoa saadaan hajoitettua ja kolme-neljä todella hyvää maalintekopaikkaa rakennettua, mutta KrP hakkaa päätään seinään nimeltä Fonsen. Erätauolle Ilveksen johtaessa 3-1. Torjunnat Fonsen 11 – Viteli 2.
Kolmannessa erässä sama tahti jatkuu, KrP hyökkää vimmatusti, mutta Ilveksen puolustusta ei saada hajalle. Vastahyökkäyksen jälkitilanteesta Ilves painaa jälleen maalin. Ilmasta laukaus viivasta joka onnekkaasti painuu kaikkien pelaajien välistä verkon perukoille. Pienet ketjumuutokset, ja kuitti. Sami Savolainen karvaa pallon puolustusalueella, kääntää välittömästi Elias Siiralle joka juoksullaan tekee tilaa Miko Suomiselle, passi Mikolle joka saa laittaa pallon tyhjiin, 4-2. Lopun painostus ei kuitenkaan auta ja Ilves kaunistelee lukemia tyhjiin kertaalleen joten Ilvekselle ansaittu 5-2 voitto. Torjunnat viimeisessä erässä Fonsen 11 – Viteli 5 Niinkuin jo aikaisemmin FB:ssä mainittu, Ilveksen puolustus oli tässä pelissä kovempi, mitä ollaan tällä kaudella koettu missään. Propsit siitä Ilvekselle. Nyt taas hiomaan kuvioita viikoksi ja Itsenäisyyspäivänä kohdataan toinen paikallisvastustajista Koovee Raholassa klo 14:30.