17.02.2016

Tiistai-illan otteluun panokset olivat selvät. Tappiolla joudutaan taistelemaan kynsin hampain playoff-paikasta, voitolla ainakin pelit jatkuu joko sääliplayoffien kautta tai suoraa playoffeissa.
Peli alkoi näädiltä varovasti, puolustettiin hyvin ja kurinalaisesti, pidettiin vastustaja laidoilla. Ensimmäiset 7 minuuttia oli lähes täysin FoSu hallintaa, mutta maaleitta selvittiin. Maalinteon aloitti Miko maalin edestä, Lare upeasta passista maalin takaa. Tässä kohtaa penkiltäkin jo kuului: "Olipahan tärkeä maali tähän kohtaan". Sitä se todellakin oli. Pelin luonne muuttui. KrP sai pidempiä hyökkäyksiä rakenneltua ja maalit olivat vain ajan kysymys. Kaveri kuitenkin rokotti ensin upealla rysty spin-o-roundilla. Tuomas kuitenkin vastasi "Bobby Orr" maisella coast-to-coastilla ja sytytti Näätälauman uuteen ulottuvuuteen. Loppu erä täysin hallintaan, ja kun kaveri joutui rikkomaan, Jere pamautti upealla laukauksella pelin jo 3-1 johdoksi. Laukaukset 6-6.
Toisessa erässä pelattiin paljon enemmän nopeita hyökkäyksiä ja tämä näkyi myös vaarallisina paikkoina molemmissa päissä. Fosu tulee tasoihin 25 minuutilla, mutta juuri ennen pelin puolta väliä, Lare passaa kulma sisäänlyönnin hyvin nousseelle Juhanille joka päräyttää aivan yläkulmaan ensimmäisen maalinsa SM-sarjassa! KrP menee jo 5-2 johtoon toisen erän viimeisellä minuutilla, kun Jere nostaa pallolla keskustaan, jakaa Larelle laitaan joka hämyvedollaan tarjoilee Eerolle tyhjiin. Mutta kuinka ollakkaan, hyvänolon tunne, hieman liian korkea karvaus, ja kaveri rankaisee parikyt sekuntia ennen erän loppumista 3-5 erätaukolukemiksi. Laukaukset 12-10 Fosulle.
Fosu tuli pirteänä kolmanteen erään, 3 minuuttia pelattuna ja peli tasan. Pieniä merkkausvirheitä ja kaverin tarkat laukaukset menevät verkon perukoille saakka. Tomas kuitenkin viä upealla laukauksellaan KrP:n jälleen johtoon! Kissa ja hiiri -leikki saa jatkoa kun hieman kyseenalaisesti pallo maalinedustalla, jossa mailaa sai näköjään käyttää kun mettämies vesuria konsanaan, ja loppujen lopuksi pallo on kuin onkin KrP:n verkossa, peli jälleen tasan. Uusittu kakkoskenttä näyttää kuitenkin mistä heidät on tehty. Kukapa muukaan kuin Lare (!) passaa ja Miko rankaisee jälleen maalinedestä! 5 minuuttia aikaa, nyt on vain pakko kestää. Puolustustaistelu alkaa. Kaveri ottaa aikalisän ja pyörittää ilman veskaria. Vastustajan puolustajan ovela laukaus kuitenkin uppoaa verkkoon, ja FoSu juhlii, peli tasan, jälleen. Jatkoaika kutsuu. Laukaukset 16-10 KrP:lle. Ennen tätä peliä, Fosu on ollut neljästi jatkoajalla, aina tuloksena tasapeli. KrP taas on ollut kolmesti jatkoilla, kahdesti on tullut voitto ja kerran tasapeli. Kumpikaan ei siis ollut hävinnyt jatkoilla vielä kertaakaan.
Ja KrP ei hävinnyt vieläkään! Miko karvaa pallon pois vastustajan pakilta laidassa, juoksee pallon kiinni ja syöttää loistavasti nousseelle Eerolle, jolla on helppo työ pistää pallo pussiin ja aloittaa kapelimestarina Näätien juhlat!
Sarjataulukossa tilanne on tällä hetkellä suorasta pudotuspelipaikasta sellainen että KrP:n jäljellä olevista peleistä (TPS, Ilves, Koovee) tarvitsee saada 2 pistettä varmistaaksensa playoffpaikkansa. Vastaavasti myös jos takana tulevat pelaavat pelejään ristiin, niin silloin myös paikka varmistuu. Seuraava ottelu pelataan kotona Raholassa kun vastaan asettuu sarjan kakkostilaa pitävä TPS sunnuntaina 28.2.

3 näätää: Lauri Tynkkynen
– Maalintekijää rinnalle toivonut Lare, sai vierelleen takaisin Mikon ja jälki sen mukaista. 0+4 ja selvääkin selvempi Man of the match!
2 näätää: Eero Rötsä
– Kaksi todella tärkeää osumaa ja hyvää puolustuspeliä koko 60 minuuttinen. Tasapainotti hyvin kakkosketjun hyökkäyspelaamista.
1 näätä: Miko Suominen
Kakkosketjun kolmas lenkki. Kaksi maalia maalinedestä ja iso duuni jatkoaikamaaliin. Totuttua tämän kauden Mikoa. Sarjan vaarallisin "kolmen metrin mies", maalille jos unohdat, pallo on verkossa.