27.08.2013

Viime viikonloppuna 24.-25.8.2013 pelattiin ensimmäinen karsintakierros pääsystä valtakunnalliseen B-poikien SM-sarjaan. Nokian KrP B –pojat selvittivät tiensä SM-sarjaan voittaen kaikki pelinsä viikonlopun aikana.

Olihan viikonloppu! Lauantaina pelattiin ensimmäiset SM-karsintapelit peruspelillä SPV:tä vastaan 1-6 voitto ja illalla vielä TPS II:ta vastaan 12-2 voitto helpohkon esityksen jälkeen. Sunnuntaina vastaan asettui ennakkoon varmaksi SM-joukkueeksi nostettu RSS Panthers, jossa panostukset ei lopu, sillä joukkueella näyttää olevan tilastojen valossa monta ykköspelaajia ja muutenkin tasokkaita pelaajia ja valmentajia on runsaasti.

Ennen sunnuntain ratkaisevaa peliä KrP:n pojat istuivat kopissa keskittyminen huipussaan. Koko viikonlopun ajan oli huokunut itsevarmuus ja luottamus siitä miten Pantterit kaadetaan ja niinhän siinä kävi, vaikka KrP joutuivat kaatamaan siinä sivussa tuomarit, joilla muutamat ratkaisut olivat selkeästi kotijoukkueen hyväksi.

Ottelu alkoi tasaisesti ja tarkoituksena oli saada 1 viisikko Panttereiden 1 vastaan ja siinä onnistuttiin. KRP:n 1 viisikko sai järjestettyä muutaman hyvän paikan, laukoen kuitenkin suoraan RSS veskaria päin ensimmäinen erä päättyi 0-0. Maalipaikat KrP:n hyväksi, vaikkakin vastustaja pääsi 3 kertaa pelaamaan ylivoimaa.

2 erä alkaa ja tuomaripelistä selkeästi sisuuntunut näätälauma kajauttaa sellaisen huudon ilmoille ettei ottelun voittajasta jää epäselvyyttä. 5 min kohdalla Teemu Räntilä voittaa keskialueen irtopallon ja heittää vähän liian pitkän eteen kohti RSS veskaria, joka kuitenkin epäröi ja heittäytyy kohti palloa liukuen yli alueen ja siitä KrP:lle RL -laukaus. KrP:n maalivahti Santtu Pohjonen lukee samanlaisessa tilanteessa 1 erässä tilanteen oikein ja juoksee yli alueen ja pelaa vastustajalle tulossa ollen läpiajon hienosti jalalla pois. RL-laukauksen vetäjästä ei ollut epäselvyyttä. Anssi Kalenius tekee sen minkä niin monta kertaa aiemminkin, kuljettaa oikealle etäisyydelle ja siirto kämmenelle ja oikea ylämummo laulaa ja KrP siirtyy 0-1 johtoon.

3 erä alkaa KrP 1-0 tilanteesta. 3 erää pelattu 6 minuuttia ja 1 viisikko rakentaa Niklas Pasaselle paikan ja sitten tärähtää verkko 0-2 KrP:lle. Maali oli hienoa näytöstä poikien osaamisesta. Sitten alkoi tapahtua. Ensiksi jäähy KRP:lle, joka taistellaan hyvin ja saadaan pallo omille. Vastustaja rikkoo ja vapari KrP:lle, jonka pelaajat vaihtoon. RSS:n pelaaja vie pallon vaparipaikalle, että peli jatkuisi mahdollisimman pian. Tuomari kääntääkin vaparin RSS joukkueelle, kun muka KrP asetti pallon paikolleen, vaikka pojat olivat tulossa vaihtoon. Suoraan vaparista ei RSS maalia saanut vaan 10-15 sekuntia tästä pallo maaliin RSS:n 1-2 kavennus jo 4:llä alivoimalla, josta vain 5 s jäljellä. RSS:n aloitus ja pallo kulman kautta KrP:n maalin taakse. Viikonlopun ensimmäinen ja viimeinen virhe kostautuu 2-2 maalin muodossa, kun 3 KrP:n pelaajaa lähtee maalin taakse ja pallo pomppaa kuin tarjottimella RSS pelaajalle maalin edustalle, josta on helppo työ nostaa pallo maalin kattoon peli 2-2. KrP ottaa aikalisän ja muistutus pelaajille mitä tarvitsee tehdä ja jo seuraavasta vaihdosta Samuli Segerman täräyttää juuri sopivan laukauksen ja KrP 2-3 johtoon. Peliä oli jäljellä 5 min ja RSS tarvitsee 2 maalia mennäkseen SM-sarjaan. 41 min pelikellossa ja tuomari viheltää jälleen rangaistuksen KRP:lle, jolloin joukkueen kovuus nähtiin. Kapteenisto rauhoitteli pelaajistoa ja aivan käsittämätön tsemppi loppuun. RSS ei pääse edes laukomaan maalille asti ja RSS -pelaajat levittelevät käsiään, kun ei saa palloa toimitettua ohi huippuvireisen KrP:n. Jäähy kärsitään ja RSS ottaa aikalisän eikä saa lopussakaan mitään vaarallista aikaan ja Samuli Segerman täräyttää vielä lopuksi 2-4 lukemat KrP B – junioreille!

Nokian KrP B pääsi suoraan SM-sarjaan! Pelaajat osoittivat aivan käsittämätöntä joukkuepelaamista ja yhteishenkeä. Joukkue on ollut kasassa elokuun alusta ja joukkueeseen on tullut paljon uusia pelaajia eri joukkueista. Ulospäin näyttä kuin joukkue olisi ollut kasassa jo usean vuoden. KrP oli joka osa-alueella vastustajiaan edellä ja ansaitsi näin SM-sarja paikkansa.

1 viisikko esitti aika ajoin maailmanluokan suorituksia ja olikin tuhoisa tehden viikon lopun aikana 15 maalia. 2 viisikko piti palloa ja otti pallollista roolia pitäen vastustajan irti pallosta ja muutama todella hieno maali kuten Julius Taivalmäen kiertorannelaukaus ja Toni Rantalan sivallus Lauri Lähdeahon loistavasta syötöstä. 3 viisikolla oli juuri niin tärkeä osa joukkuetta kuin voittavassa joukkueessa pitääkin olla ansaiten jäähyjä vastustajille ja tehden maaleja. Mm. Anssi Kalenius, joka teki kaikissa kolmessa peleissä maalin ja ensi kertaa kovissa peleissä mukana ollut Olli Kallio laittoi vastustajan helisemään Ollin nopeuden kanssa. Ollille mm. 3 syöttöä ja ansaittu RL.

Riihimäellä Nokian KrP:n riveissä pelasivat Samuli Segerman, Niklas Pasanen, Totte Taavitsainen, Elmo Luoto, Joni Riihelä, Lauri Lähdeaho, Teemu Räntilä, Toni Rantala, Julius Taivalmäki, Samuli Jurvelin, Anssi Kalenius, Otto Kuparinen, Olli Kallio, Ola Heusala, Pekka Kukkula ja Jussi Heikkinen. Valmennuksesta vastasi Toni Katajisto apunaan Janne Heikkinen ja Ilkka Kalenius.

KrP:n maalissa pelasi 3 huippuosaajaa Santtu Pohjonen, Joona Tiitinen ja Hannes Heikkilä, joiden tasoisia ei vastustajilla ei ollut laittaa kehiin. Etenkin Santtu Pohjonen, joka pelasi SPV ja RSS peleissä maalissa, näytti osaamisensa erikoistilanteissa.