27.03.2017

Näädät voittivat valtakunnallisen 1.divisioonan ja näin saivat paikan toisesta karsintavaiheesta kohti SM-Playoffeja eli kahdeksan sakkia. Vastustajaksi lauantaille seuloutui eliittisarjojen Suomen paras eli Rauman Salba. Pelin kuva oli selkeä, tulos tai ulos. Voitolla pelit jatkuu sunnuntaina vs Tiikerit, tappiolla kesäloma kutsuu.

Pelin alkaessa Salban yläkatsomo tuotti hyvää mökää ja sai luotua hyvän fiiliksen Salban pelaajiin, ja yhtäkkiä taululla olivat jo 0-3 johtolukemat Salballe. Vaihto kerrallaan ja maali kerrallaan lähdettiin tätä ottamaan kiinni, vielä kun tiedossa oli ettei Salba ollut koko kautena pelannut täyspitkiä pelejä. Erätauolle lukemissa 2-3. Rötsä ja Savolainen maalintekijöinä.
Toisessa erässä peli lähti rullaamaan vielä paremmin, Salban tyytyessä puolustumaan pienessä viisikossa ja blokkaamaan vetoja. Salban maalissa Aleksei Kohtala oli todella hyvässä vireessä viihdyttäen Raholan yläkatsomon Salba-kannattajia. Näätä kuitenkin sai koko ajan palloa hyökkäyspäähän ja tuotti maaleja tasaiseen tahtiin. Erätauolle lukemissa 6-3. Maalitekijöinä Roth, Savolainen, Suominen ja Rötsä
Kolmannessa erässä samantyylinen peli jatkui ja huomasi selvästi että Salba väsyy. Peli näytti olevan jo ohi kun KrP meni 7-3 johtoon, mutta mitä vielä. Pieni virhe omissa ja Salba kaventaa. Hurmos päälle, ja seuraavassa vaihdossa helähtää jälleen, 7-5. Näätälauma kuitenkin jatkaa samaa tekemistä, pitää palloa ja hyökkää pitkiä hyökkäyksiä, pitää Salban pois pallolta. Pelimiehen kympillä KrP iskee lopulliset niitit Salban kauteen, 10-5 voitolla Näätä jatkaa seuraavaan vaiheeseen! Maalintekijöinä 3.erässä Jaakkola, Rötsä, Aatola ja Tynkkynen.

Alle 15 tuntia edellisestä pelistä ja taas isketään Raholassa. Tällä kertaa vastaan edellä mainittu Tiikerit. Voitolla SM-Playoffeihin, tappiolla kesälomalle. Suurin osa varmasti lukijoista sekä varmasti kaikki 00-ikäisistä pelaajista muistaa ne kirvelevät keväät 2015 ja 2016 kun puolivälierissä ollaan Tiikereille tiputtu ja jääty ulos mitalipeleistä. Tiikerit ansaitsi paikkansa playoff-karsintoihin ollen SM-sarjan (eli pykälää korkeamman sarjatason) kahdeksas. Meillä ei pitänyt olla palaa, mitä Pääkallon keskusteluista pojat oli lukenu. Aina, on mahdollisuus. Pelin ensimmäinen erä oli suhtkoht hermostunutta, ainakin KrP:n puolelta. Avauspeli ei oikein toiminut, yritettiin oikoa, eikä maltettu pelata tilanteita rauhassa. Tiikerit näytti hyvällä hyökkäyspelillä mistä SM-sarjajoukkueet on kotoisin. Avauserä Tiikereille 2-0.
Toinen erä alkoi Näätien ylivoimalla ja Tynkkynen rankoo vastustajaa. Maalin jälkeen otettiin kaksi tyhmää jäähyä, mutta kunnialla selvitettiin minuutin 5vs3. Roth tasoittaa pelin 25.minuutilla. Tiikerit menee uudestaan johtoon ylivoimalla ja viimeisellä minuutilla iskee kahdesti jälleen KrP:n huolimattomasta puolustuspelaamisesta, erätauolle lukemissa 5-2.
Kolmanteen erään Näätälauma tiivistää ja nostaa karvaustaan sekä pelintempoa. Tiikerit passivoituvat ja pyrkivät vain iskemään vastaan. Eero luo 43.minuutilla pelin 5-3:een ja vaithopenkki kasvaa vähintään kymmenen senttiä korkeemmaksi. Seuraava vaihto, hyvä suora hyökkäys ja kaveri joutuu rikkomaan, Jere astelee ampumaan pilkkua. Ei maalia, ylivoimalla Eemelin pyssy puhuu! 5-4! Maalin peli. Seuraavat kymmenen minuuttia mennään KrP hallinnassa, mutta ilman tulosta. Paikkoja kyllä oli, kuten myös Tiikereillä, mutta Viteli maalissa pitää KrP:n unelman elossa. 58:20 aikalisä Näädille. Juonitaan kuviot, veska pois. Jere saa hyvän tontin, mutta vastustajan alin pelaaja blokkaa. Sami on ripareilla ja pallo yläseen! Näätä on tullut tasoihin. Jatkoajalle. Erätauolla painotetaan saman pelin jatkamista. Kaveri todella passivoitunut, käytetään se hyväksi.
Tasainen jatkoaika, molemmilla tonttinsa mutta Näätä blokkailee Tiikereiden paikat, isoja mustikoita. Jaakkola melkein yksin läpi, hieman yli. Larella myös paikka, hieman yli. Maali roikkuu ilmassa, mutta vähän ruvetaan katsomaan jo kelloa että mennäänkö jopa pilkuille. 67:41 Roth antaa passin El Capitanolle, yleisö pidättää hengitystään, KRP Supporters alkaa jo valmiiksi laulaa maalilaulua, Savolainen katsoo, yläkulmassa on tilaa, laukoo. 67:42 Rahola räjähtää. Verkko helähtää, Kapteeni nostaa kylmän viileesti kädet ilmaan. Se on siinä. Tiikerit on lyöty. Kevään pelit kutsuu. Suomen kahdeksan parhaan joukkoon.

Huh huh, kylmät väreet menee vieläkin tätä kirjoittaessa. Noh, uusi viikko, uudet kujeet. 1.4 jatkuu pelit vieraissa, ja kotona 2.4. Tarkemmat tiedot julkastaan alkuviikosta kunhan saadaan vastustaja ja kellonajat selville. Vastustaja on yksi näistä: Classic, Oilers, TPS tai Steelers. Tuossa järjestyksessä he valitsevat vastustajansa. Toivon että ensimmäisenä valitaan. Paikalliskamppailu, SM-runkosarjan voittajaa vastaan, se me halutaan.

Pakko myös mainita C2 Näätälauman hienot otteet viikonloppuna. Varmistivat välieräpaikkansa kahdella voitolla Hifkistä! Tämä kevät on sinivalkoinen!