27.03.2017

KrP C2 teki eilen seurahistoriaa, kun digitaalit pysähtyivät Campo-Sportilla jatkoajalla otteluaikaan 60:42. Tuolla kellonlyömällä sinetöityi Nokian KrP:n seurahistorian kaikkien aikojen ensimmäinen välieräpaikka SM-sarjatasolla.
KrP C2 pääsee siis pelaamaan SM-mitaleista ja jatkaa omaa Pleijarikevättään huhtikuun puolivälin tienoille saakka.

C2-jun. SM-sarjan puolivälieräpareiksi valikoitui EräViikingit-GrIFK, Oilers NG-Koovee, TPS-OLS ja Nokian KrP-HIFK.

HIFK tiedettiin Näätä-leirissä erittäin kovaksi vastustajaksi. Joukkueiden kauden ainoa kohtaaminen  SM-runkosarjassa oli päättynyt KrP:n niukkaan 3-2 voittoon, kun Tommi Turunen teki Aleksi Nurmikolun passista ottelun voittomaalin vain 1min 35sek ennen päätössummeria.
Puolivälierien avausottelu pelattiin LA 25.3. Raholassa. Stadin Kingit saivat otteluun unelma-alun, kun vierailijat siirtyivät 0-1 johtoon jo otteluajassa 01:30. Näädät eivät tuosta kuitenkaan häkeltyneet, vaan kotijoukkue iski 74 sekunnissa (03:02-04:16) kolme osumaa ja otti ottelussa 3-1 johdon. Lisäosumia hieman rikkonaisessa avauserässä ei sitten tuon jälkeen enää nähtykään.

Asetelmia haettiin 2.erässä pitkään ja ensimmäinen maali nähtiinkin vasta 2.erän jälkimmäisellä puolikkaalla, otteluajassa 30:32. KrP iski jälleen kolme osumaa nopeaan tahtiin ja 2min 42sek myöhemmin tilanne oli jo 6-1 kotijoukkueelle. Tuossa kohtaa (33:14) HIFK vaihtoi maalivahtiaan, mutta vain 1min 43sek myöhemmin palloa kaivettiin jälleen HIFK-maalin perukoilta. Otteluajassa 34:57 tilanne oli jo 7-1 KrP:lle ja ottelu vaikutti ratkenneelta.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi, sen HIFK osoitti 3.erän alun kahdella osumallaan. Vasta ajassa 49:32 syntynyt 8-3 johto-osuma taisi sitten pelin lopullisesti naulata Näädille. Loppuminuuteilla molemmat osuivat vielä kertaalleen ja näin ollen KrP vei puolivälieräavauksen nimiinsä 9-4 voitolla.

HIFK kuitenkin voitti Raholan kamppailun päätöserän 2-3 ja sai siitä varmasti itselleen lisävirtaa seuraavan päivän Game2-koitokseen.
Puolivälieräsarja oli siis katkolla KrP:lle Campo-Sportin sunnuntai-illan kamppailussa. Heti alusta pitäen kaikesta näki, että HIFK ei tulisi taistelutta antautumaan. HIFK oli punonut päävalmentajansa, lajilegenda Janne Tähkän johdolla uudet juonet ja KrP oli erittäin kovilla heti Game2:n alusta lähtien.

KrP avasi maalihanat kuuden minuutin pelin jälkeen. HIFK tuli tasoihin 16 minuutin kohdalla, mutta KrP otti jälleen kuskin paikan vain 27 sekuntia HIFK:n tasoitusmaalin jälkeen. Erätaukoa vietettiin 2-1 Näätä-johdossa.

2.erän alku oli Näädille vaikea ja ajassa 22:09 HIFK siirtyi ensimmäisen (ja lopulta myös ainoan) kerran johtoon ottelussa. KrP:n tasoitusmaalia saatiin odottaa jälleen vain lyhyt tovi, kun 2min 48 myöhemmin peli oli jälleen tasan. Molemmat osuivat loppuerän aikana, vuoron perään, vielä kahdesti ja päätöserään lähdettiin kutkuttavasta 5-5 tasatilanteesta.

3.erässä ensin Tommi Turunen vei KrP:n 5-6 johtoon ja Oskari Tenho 6-7 johtoon, mutta HIFK tuli aina väkisin uudelleen rinnalle. Ratkaisua jouduttiin hakemaan sudden death -tyyliin jatkoajalta.

Heti jatkoajan 1.minuutilla KrP karkasi omalta puolustusalueeltaan 3vs2 vastaiskuun, Aleksi Nurmikolu jakoi keskikaistalta pallon sivulle ja Roope Wikström tykitti pallon vastustamattomasti HIFK-maalin etualakulmaan. Campo-Sportin katto lensi huutomyrskystä lähes ilmaan ja Näätä-juhlat olivat valmiit alkamaan ajassa 60:42.

Atte Ahola (25 torjuntaa) pelasi KrP-maalilla Campo-Sportin ”Hornankattilassa” yhden uransa tähän mennessä parhaista peleistä ja useat Game Saver -torjunnat antoivat Näädille mahdollisuuden voittoon. Puolustuksessa etenkin nelikko Vili Ylinen, Severi Koskela, Ohto Tapio ja Saku Korpilaakso paiski hommia urakka-miesten tyyliin.

Viralliseen ottelupöytäkirjaan merkittiin 143 katsojaa, eikä hallissa tyhjiä paikkoja kyllä näkynytkään. Koko ottelun ajan laulanut runsaslukuinen HIFK-fanikatsomo loi halliin sähköisen tunnelman ja Näätä-fanit vastasivat samalla mitalla, Näätä-liput hulmuten.
Oskari Tenho laukoi molempiin HIFK-matseihin hattutempun ja oli 6+0 tehoillaan puolivälierä-sarjan tehokkain Näätä-peluri. Samuli Suonsivu (1+5), Tommi Turunen (4+1), Roope Wikström (3+2) ja Aleksi Nurmikolu (0+5) säestivät mainiosti.
Menimme Game2:ssa varsinaisella peliajalla kuusi kertaa johtoon. Ja lopulta seitsemäs kerta, jatkoajalla, riitti meille voittoon. Äärimmäisen ylpeä olo joukkueesta – jokaisesta pelaajasta, toimihenkilöstä ja fanista. Usein huomio kiinnittyy hyökkääjiin ja heidän tekemiinsä tehopisteisiin. Tosiasiassa esimerkiksi HIFK kaadettiin kuitenkin viime kädessä puolustajiemme ja maalivahtiemme suorituksilla.
Välieriä silmällä pitäen joukkue myös vahvistunee puolivälierävaiheesta huomattavasti, kun sairastuvalta ovi käynee useita kertoja pelaavan rosterin suuntaan.
Tämän kauden Tarinamme alkoi heinäkuu-2016 Prague Gamesin pronssi-mitaleista, jatkui syyskuussa Mestareiden Cupin hopealla. Tuon jälkeen Tarinamme maustui mainiolla SM-runkosarjalla ja HIFK-puolivälieräsarjan voitolla. Ja Tarinammehan jatkuu yhä vaan, kommentoi Aki Nurmikolu KrP C2:n valmennuksesta.
Näätä-lauma on nyt kovassa nosteessa, kun Edustuksen hienojen otteiden vanavedessä KrP C2 eteni nyt jo siis SM-välieriin ja myös KrP B voitti Playoff-karsinnoista itselleen upeasti paikan SM-puolivälieriin. Lisäksi seuran monissa muissakin juniorijoukkueissa on tehty kauden aikana hyvää pelaajakehitystyötä.

C2-jun. SM-sarjan tilastot kokonaisuudessaan löytyvät Suomen Salibandyliiton sivuilta;