20.03.2020

Nokian KrP ry lisää panostusta seuran vanhimpien juniorijoukkueiden valmennukseen ja tiivistää samalla yhteistyötä A-, B- ja miesten II-divisioonajoukkueiden kesken.  KrP Akatemian (miesten II-divisioona, ASM-sarja ja B-juniorit) päävalmentajaksi siirtyy liigajoukkueen valmennuksesta lajin kokeneimpiin valmentajiin kuuluva Mika Myllyniemi, joka ottaa samalla kokonaisvastuun A-B-joukkueiden yhteistyön koordinoinnista.  Myllyniemen yhteistyö liigavalmennuksen kanssa jatkuu tiiviinä ja tavoitteena on aktiivinen ja luonnollinen pelaajaliikenne eri joukkueiden välillä niin peleissä kuin harjoituksissakin.

Mika Myllyniemen aisaparina Akatemian valmennuksessa jatkaa Akatemiavalmennuksesta Henri Mattila ja hieman myöhemmin julkaistava pelaajataustainen lajivalmentaja.  Koko KrP Akatemian fysiikkavalmennuksesta vastaa Jenni Hautala ja Jenni vetää A-juniorien fysiikkatreenit myös käytännössä.

KrP Akatemian maalivahtivalmennuksessa otetaan iso askel eteenpäin, kun liigajoukkueen maalivahtivalmentaja Jari Sorvali ottaa vastuulleen myös KrP Akatemian A- ja B-juniorimaalivahtien valmentamisen.

Uusi tehtävä KrP Akatemiassa on pelaajatarkkailija eli scout ja tässä tehtävässä toimii Sami Virtanen.  Hänen tehtävä on Akatemiaikäluokkien pelaajien ja kilpailevien joukkueiden pelin tarkkailu ja raportointi KrP Akatemian päävalmentajille.  Akatemiajoukkueen joukkueenjohtajana tulee toimimaan Outi Törmä ja koko Akatemian managerina Markku Roth.

B-juniorien vastuuvalmentajana aloittaa seuran ja salibandyliiton valmentajakoulutuksiin aktiivisesti osallistuva Aleksi Anttila apunaan Mikko Sassi, joka toimii myös koko KrP Akatemiassa tilastovalmentaja.     B-joukkueen-valmennukseen liittyy myös kolmas myöhemmin julkaistava lajivalmentaja.  B-juniorien fysiikkavalmennuksessa Jenni Hautalan parina toimii Antti Alho.  Joukkueenjohtajana tulee toimimaan Jari Törmä ja huoltajana Pasi Haaranen.

Seura panostaa tulevalla kaudella erityisesti aamuharjoittelumahdollisuuksiin.  Tavoitteena on aamutreenit kolmena arkiaamuna viikossa niin, että pääosa näistä on valmennuksen johtamia ja vetämiä niin laji- kuin fysiikkaharjoituksissakin.  Aamuharjoituksia tullaan toteuttamaan myös yhteistyössä Nokian koulujen kanssa – Tredu, yläaste ja lukio.

A-juniorit jatkavat tulevalla kaudelle kaudella SM-sarjassa ja B-junioreissa tavoitteena on molemmissa valtakunnallisissa sarjoissa.  Seura panostaa myös A2-joukkueeseen, jotta kaikille tämän ikäluokan pelaajille pystytään tarjoamaan riittävästi peliaikaa harjoittelun ohella.

Seuran tavoite on luoda A- ja B-juniori-ikäisille pelaajille mahdollisuus yhdistää menestyksellisesti koulunkäynti ja opiskelu sekä tavoitteellinen salibandyn pelaaminen, jonka maali on – pelaajan niin itse halutessaan – pelaaminen miesten salibandyliigassa ja Suomen maajoukkueissa.  Tätä pelaajapolkua on johtamassa ja koordinoimassa Mika Myllyniemen kanssa Nokian KrP:n liigajoukkueen ja Suomen U19-maajoukkueen (-02/03) päävalmentaja Jarmo Härmä.

Nokian KrP:n pelaajapolku liigaan on toiminut jo vuosia aivan konkreettisesti eikä vain kauniissa juhlapuheissa.  Päättyneellä kaudella liigapelien kokoonpanoissa pelasi seuran Akatemiajoukkueesta nousseista pelaajista Jere Mattila, Jesse Kanerva, Anton Roth, Simo Paulaharju, Juho Saros, Sami Savolainen, Elias Siira ja Mikko Santanen.  Tulevalle kaudelle Akatemiasta liigarinkiin nousevat siellä jo olevan Tomas Estovirran rinnalle Valtteri Veikkola, Roope Wikström, Oskari Tenho ja Aaro Auvinen.

Jos haluat liittyä mukaan Nokian Krp:n tarjoamaan liigapolkuun, ota rohkeasti yhteyttä Akatemian päävalmentajaan Mika Myllyniemeen p. 040 5478296 tai mika.myllyniemi@nokiankrp.fi.   B-junioreista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä myös B:n päävalmentajaan Aleksi Anttilaan, p. 0440 645161.

Salibandyterveisin

Markku Roth

KrP Akatemia manageri