26.09.2011

Toden totta – kuten kaudenalustunnelmoinnissa toivoimme – oli nokialainen ja tamperelainen (lisäksi vähän myös tanskalainen) kansa saapunut ihanan runsaslukuisesti kannustamaan KrP:n naisten kauden 2011-2012 voitokkaasti alkuun. Loistavaa ja suurkiitos hienolle yleisölle! 🙂 Tätä lisää! Ja toivottavasti voittoja myös!

Päivän pelissä sarjanousija Steelersia vastaan tarjolla oli leipää pullan ja sirkushuveja ainakin monen maalin muodossa. Alkulämmittelyssä kauden alku jännitti vielä siinä määrin, että pallot pomppivat Nokian kuululla parketilla kuka minnekin. Pelipalloksi valikoitui onneksi kuitenkin yksilö, jonka kesyttäminen paikka paikoin onnistui jo paljon paremmin. Krp:ltä 1. erä oli erittäin aktiivista ja liikkuvaa ja paikkoja maalien tekoon tuli varsin paljon. Tosin omiinkin tuli joskus tiukkoja tilanteita, jotka Maukonen tolpillansa hienosti torjui. Kauden avausmaali ei varsinaisesti ollut oppikirjasta, mutta osoitti laukomisen tärkeyden. Kenttä Laakso-Lalu-Kettu taisteli pallosta hyvin hyökkäysalueen laidassa, josta Jenni laukoi sen maalille niin kovaa, että pallo pomppasi molarista muutaman metrin ylöspäin ja laskeutui lopulta komeasti maaliin pelaajien hämmästellessä päivän korkeinta. Hyvä homma – pallo keskelle ja KrP johtoon!

Ensimmäisen erän loppuun muutaman hyvän ja tuhlatun paikan jälkeen saapui se kuuluisa pukukoppimaali parahiksi 8 sekuntia ennen taukoa. Emma ja Reetta pitivät palloa hyvin hyökkäysnurkassa, josta se toimitettiin Niemelle. Tämä syötti pallon maalin edustalle hyvään ja vapaaseen paikkaan hiipineelle kapteeni-Haikoselle, joka laukoi suoraan syötöstä niin komeasti kohti puolityhjää maalia, että molarin ehtiessä vähän väliin lipui pallo selkeästi vähintään 3 senttiä maaliviivan paremmalle puolelle. Sehän riittää! 😉

Toiseen erään tuli selvästi lisää jalkaa hakenut Steelers ja he saivatkin paremmin pelistä otetta. Krp meni kuitenkin 3-0-johtoon Jennin karvatessa komeasti pallon alimmalta pakilta aivan vastustajan maalin edessä ja sijoitettua pallon maaliin varman tyylikkäästi. Tästä vain reilun viiden minuutin kuluttua Jenni viimeisteli hienon hattutemppunsa heti kauden ensimmäiseen peliin laukomalla pallon maaliin Nitan nopeasta pystyavauksesta. Kuitenkin Krp:n peli alkoi seota paikka paikoin varsin paljon ja peli muistutti hetkittäin kunnon yläastesählyä aikakaudelta 1994-1997. Pompottelu ja sähellys johtikin vääjäämättömään eli Steelersin avausmaalin ajassa 30:32, kun oman alueen huonon syötön jälkeen (jonka allekirjoittanut kuittaa itselleen) ja siitä syntyneen turhan puolustushässäkän jälkeen vastustaja veti pallon hienosti yläkulmaan. Hässäköitä erässä nähtiin paljon tämän jälkeenkin – väliin myös tehotonta ylivoimaa. Rauhaa peliin ja Krp-sieluihin saatiin ainakin hetkellisesti, kun Emma alakolmiomuodostelman Rantanen-Niemi-Kivimäki jälkeen nousi
komeasti vasenta laitaa yös ja laukoi pallon kauniisti yläpesään.

Kolmanteen erään Krp lähti alivoimalla Haikoskan istuessa kakkosta jääkiekko-otteistaan vastustajan mailan käsittelyssä. Steelers pyöritteli ylivoimaansa ihan hyvän oloisesti ja yhden ohimenneen laukauksen jälkeen pallon pompatessa maalin takaa, laukoi vastustaja pallon maaliin niin nopeasti, pienestä kulmasta sekä niin mystisesti, että tuomarikin ihmetellen ja vasta verkkoja nykien totesi pallon olevan verkkojen sisä- eikä ulkopuolella. Eikä aikaakaan (tai tarkemmin kyllä – reilut kaksi minuuttia), niin pallo oli jälleen Krp:n maalissa ja valmentaja-Kivioja otti pelaajat rauhoitteluun aikalisän avulla. Ei muuta kuin tsemppiä ja huolella vaan. Ja kappas – 10 minuuttia peliä jäljellä ja Steelers tekee neljännen maalin, jolla olivat siis nousseet 5-1-tilanteesta enää maalin päähän kotijoukkueesta. Tuota, tuota – tästähän taisikin tulla ihan ottelu.

Onneksemme joukkueemme ei missään vaiheessa vaipunut turhaan ressiin, paniikkiin eikä epätoivoon. Ikitaistelija ja hyökkääjäksi siirretty P. Pölkki avusti tätä paniikittomuutta lauottuaan pallon hienosti alanurkkaan hyvän hyökkäysalueen liikkeensä jälkeen. Tämän jälkeen peliä oli kuitenkin jännittävästi jäljellä vielä kahdeksan minuuttia, joiden aikana vastustaja pääsi koittamaan ylivoimaa, otti aikalisän ja vielä maalivahtinsakin pois. Krp:n koko joukkue taisteli kuitenkin tunnollisesti ja mainiosti kaikkien kolmen kentän voimin eikä antanut pallon enää päätyä omaan maaliin. Lopullinen sinetti ottelulle saatiin, kun vastustajan pyörittelyjen jälkeen Kollin purki paineen omasta päädystä hienolla syötöllä keskialueen kulmaan Niemelle ja tämä syötti kentän poikki Manniselle, joka kuittasi paria vaihtoa edeltäneen tolppavetonsa hyvään sijoitukseen tyhjään maaliin. Jees! Voitto ja pisteet Nokialle.

Vaikka kauden avauspeli ei pelkkiä hienouksia ollutkaan ja oli paikoin jopa vähän kaoottistakin, niin mainio ja hyvähenkinen taistelu se oli koko joukkueelta. Tästä on oikein hyvä jatkaa kohti tulevan torstain ottelua TPS:ää vastaan! Tervetuloa kannustamaan! Sisäänpääsyhän on kokonaisedullisesti ihan ilmaista.. 🙂 Ja kahvilaa tarjolla!