09.01.2012

Krp:n naiset lähtivät vuoden 2012 ensimmäiseen otteluunsa lauantaina 7.1. vakaana aikeenaan muuttaa tappiollisten pelien jatkumo voitolliseksi. Iittalassa vastassa oli FT Steelers, joka oli ennen ottelua tasapisteissä Krp:n kanssa tasoltaan tasaisen lohkon peräpäässä. Edellinen peli sarjakakkosta Porin FBT Karhuja vastaan oli harmillisesti kääntynyt voitollisista 1-0- ja 2-1-tilanteista vajaa minuutti ennen loppusummeria 2-3-tappioksi. Valitettavasti loppiaispyhää seuranneen päivän peli ei juurikaan tuonut poikkeusta edelliseen.

Iittalassa peli eteni varsin tasaisena päästä päähän ja paikkoja oli molemmilla joukkueilla. Krp:n maalivahti Tiina Kallio torjui erinomaisesti maalillaan ja palkittiinkin ottelun päätteeksi Krp:n parhaana. Ensimmäisen erän ainut maali nähtiin, kun puolustaja Tiia Kollin nousi hyökkäykseen ja vastustajan maalin kierrettyään veti hyvän laukauksen, josta tulleen irtopallon Piia Niemi löi ilmasta maaliin. Muissa tilanteissa Krp:n maalinteko harmillisesti tökki.

Toisessa erässä kotijoukkue tuli tasoihin onnekkaalla pompulla maalin edestä. Krp joutui erässä lisäksi kaksi kertaa alivoimalle puolustaen hyvin ja selvittäen ne ansiokkaasti. Erän lopussa olleen jälkimmäisen jäähyn joukkue selvitti itse asiassa vielä astetta ansiokkaammin, sillä kesken Steelersin ylivoimakuvioinnin puolustaja Emma Kivimäki teki omalla alueella hienon katkon ja lähti terävään vastahyökkäykseen. Pysäyttääkseen Emman vaarallisen nousun vastustaja käytti kiellettyjä ja turhan kovia otteita, joista seurauksena oli rangaistuslaukaus Krp:lle. Rangaistuslaukauksesta Niemen onnistui harhauttaa vastustajan maalivahti siinä määrin onnistuneesti, että Krp meni ilahduttavasti taas johtoon.

Kolmannessa erässä Krp:n kautta jossain määrin leimanneen viime hetkien johtoaseman menetyssyndrooma toteutui jälleen kerran. Kun omista paikoista ei saatu millään sisään, iski vastustaja kahdesti pallon hurjan pelaajaruuhkan ja maskin takaa Kallion taakse. Voittomaalin Steelers pusersi vajaa neljä minuuttia ennen pelin loppua. Tämän jälkeen Krp yritti tasoitusta vielä suhteellisen ansiokkaasti pelatessaan ilman maalivahtia ja sekuntia ennen loppuvihellystä oli tasoitus niin lähellä kuin se vain voi olla – ja kuuluisasti silti niin kaukana. Tällöin Nita Rantasen hienosta syötöstä kapteeni Elina Haikonen pääsi vetämään aitiopaikalta hyvän kudin – ylärimaan ja siitä yli päätylaidan samalla, kun pelikello tuli täyteen aikaansa. Täten peli oli taputeltu ja pisteitä Tampereelle ja Nokialle vietävänä tasan nolla.

Niukkojen tappioiden vuoksi Krp on tässä vaiheessa kautta lohkossaan tasapisteissä viimeisellä sijalla. Kuitenkin pelejä on jäljellä vielä viisi ja nousu karsijan paikalta ylöspäin on aivan omissa käsissä. Usko on kova siihen, että voittaminen ja kyky siihen tulevat vielä hyvän hengen, ahkeran harjoittelun ja terävöitetyn maalinteon kautta takaisin! 🙂